Cum alegi bautura potrivita pentru o masa festiva in familie? 3 sfaturi

BUCURESTI - 9 decembrie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Mesele festive in familie sunt unele dintre cele mai importante si distractive momente pe care le poti petrece alaturi de copii, parinti, bunici sau alte rude. Atunci cand organizezi un astfel de eveniment este indicat sa ai in vedere mai multi factori, precum numarul prezent de persoane de la masa festiva, ocazia: zi de nastere, onomastica, sarbatoare religioasa, reusite personale, educationale sau profesionale etc., locatia, meniurile servite si, bineinteles, bautura potrivita pentru retetele degustate.

Asadar, iata o lista cu sfaturi practice, cu combinatii de tipul „perfect match” si cu bauturile recomandate in functie de varsta, preferintele si bucataria aleasa pentru ocazia sarbatorita!

Incepe servirea mesei festive cu o bautura aperitiva

Bauturile aperitive, precum Whiskey, Vermouth, Campari, Jägermeister, Coniac, Irish Cream, Cocktailuri sau diferite combinatii delicioase de Long Drinks sunt de nerefuzat inainte de o masa copioasa!

Toate acestea sunt exceptionale atunci cand sunt racite cu gheata! Bauturile aperitive au rolul de a facilita procesul de digestie in urma deliciilor consumate, dand totodata si startul petrecerii de familie! Serveste bauturile cu cel putin 30 - 60 de minute inainte de mancare.

Tine cont de persoanele care nu servesc alcool

Cand organizezi o masa festiva este indicat sa ai in vedere atat persoanele care vor consuma alcool, cat si cele care prefera sau le sunt indicate bauturile cu 0% alcool, precum minorii, soferii, persoanele care au anumite boli ale sistemului digestiv si nu numai sau ceilalti membri care nu servesc in general alcool.

Acestora le poti oferi sucuri naturale, sucuri carbogazoase, cafea, ceaiuri, apa plata sau minerala ori alte sortimente de bauturi fara alcool, dupa plac si cerinte. Ca sa iti fie mai usor, intreaba-i din timp ce ar prefera sa consume.

Asorteaza bautura alcoolica in functie de preparate

Poate supa de pui cu bere nu este cea mai buna combinatie, la fel cum platourile de tip grill nu se asorteaza foarte bine cu un vin luxury, nu-i asa? Este important sa potrivesti tipul de bautura cu preparatele oferite, astfel incat toti membrii familiei tale sa se bucure de o masa festiva pe cinste care sa reflecte intocmai evenimentul sarbatorit!

Ce servesti cu vin rosu? O bautura de poveste, vinul rosu este companionul de nadejde al preparatelor pe baza de carne de vita, porc sau alt vanat, mancaruri preparate: gulas, tocanita, sarmale, pizza, diferite paste, lasagna.

Ce servesti cu vin rose? Excelent pentru un meniu echilibrat, vinul rose este adesea servit la desert. Vinul rose poate fi degustat totodata alaturi de salate si mancaruri usoare, aperitive si preparate cu rata sau curcan.

Ce servesti cu vin alb? Printre cele mai populare combinatii ce pot fi servite cu vinul alb se afla retetele pe baza de peste, carne de curcan, paste, salate, mancaruri de tip entre sau diferite gustari.

Ce servesti cu bere? Berea este una dintre cele mai populare tipuri de bauturi alcoolice, aceasta fiind creata pentru toate gusturile: blonda, bruna, aramie, nefiltrata, artizanala, nepasteurizata, fructata, florala, cat si alte diverse arome irezistibile. Berea poate fi servita alaturi de branzeturi, chipsuri, mititei sau alte retete la gratar.

Ce servesti cu bauturi alcoolice? Deoarece exista o plaja extinsa de bauturi alcoolice: cocktails si long drinks, whiskey, vodka, coniac, bauturi alcoolice pe baza de plante etc., iata cu ce le poti asorta: carne alba, peste, carne rosie, muraturi, legume gratinate, salate si chiar deserturi.

Petrece timp de calitate alaturi de familia ta, degusta bunataturile culinare si savureaza un pahar cu bautura ta favorita, fie aceasta fara alcool, whiskey, vodka, bere, vin alb, rose sau rosu, cocktail, cafea sau sortimente irezistibile de ceai. Organizeaza o masa festiva potrivita pentru toti membrii familiei tale!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/cum-alegi-bautura-potrivita-pentru-o-masa-festiva-in-familie-3-sfaturi