Constantin Butuc Studio prezinta riscurile folosirii unui DSLR

BUCURESTI - 8 februarie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Meseria de fotograf nu poate fi considerata o meserie potrivita pentru oricine, desi multi oameni considera ca detinerea unei camere digitale progesionale poate transforma aceasta pasiune intr-o meserie. Totusi, meseria de fotograf presupune rabdare, talent, daruire si o viziune artistica clara asupra compozitiei fotografiei. Aceste lucruri sunt explicate de catre fotograful profesionist Constantin Butuc Studio.

Constantin Butuc Studio prezinta riscurile folosirii unui DSLR

O fotografie inseamna exprimarea unei stari, emotii, trairi sufletesti. Ea trebuie sa se imbine cat mai armonios si sa nu existe discrepante, fotografia fiind realizata in mod lejer si nu deranjeaza privitorul din punct de vedere estetic.

Toate aceste lucruri se pot obtine destul de greu, prin multa munca, ani de studiu si mii de fotografii realizate. Constantin Butuc Studio stie foarte bine care este reteta succesului in fotografie, asa ca ofera cele mai bune sfaturi in materie de aparatura si profesie. Intr-o acceptiune mai larga, Constantin Butuc considera ca fotografiile profesionale inseamna fotografii de calitate, care sunt net superioare celor facute de catre amatori.


„O fotografie profesionala necesit creativitate”
Constantin Butuc Studio avertizeaaza asupra faptului ca „orice fotografie profesionala necesita creativitate. Sigur ca talentul si cunostintele tehnice sunt foarte importante, insa fara nicio indoiala, creativitatea este absolut esentiala.” Facand o comparatie intre un fotograf si un pictor se regasesc elemente comune intre cele doua lucrari artistice, si anume faptul ca trebuie ca elementele sa se imbine intr-o mod cat mai creativ, mai placut si mai dinamic, astfel incat compozitia sa fie simtita cat mai bogata in continut.
Constantin Butuc Studio este de parere ca in orice fotografie trebuie sa se simta amprenta creativa a fotografului. In aceeasi masura, fotograful profesionist Constantin Butuc considera ca orice fotograf nu trebuie sa renunte nicio clipa la aparatul de fotografiere performant, deoarece el trebuie sa vada orice element din prisma unei compozitii fotografice pe care putea sa o surprinda.


Un fotograf de nunta sau de evenimente trebuie sa aiba minimul de echipament, adica strictul necesar si astfel aparatura este mai usor de utilizat si transportat, fara a mai mentiona reducerea timpului necesar pentru shooting. Pe de alta parte, un fotograf profesionist precum Constantin Butuc de la studioul cu renume trebuie sa aiba tot echipamentul necesar pentru a face fata provocarilor oferite de viteza in care se desfasoara evenimentele, de cele mai multe ori in conditii dificile de lumina.


DSLR-ul – aparatul cel mai potrivit pentru nunta
Orice DSLR din zilele noastre poate fi folosit cu mare succes in fotografierea evenimentelor.

Unele dintre aparatele de top sunt Canon 1 D IV, Canon 1Dx, Nikon D3s si Nikon D4. Aceste aparaturi trebuie sa existe in echipamentul unui fotograf de top pentru evenimente. De asemenea, exista fotografi profesionisti care folosesc aparatele Full frame Canon 5DII, Canon 5DIII si Nikon D700/D800, aparate care ofera un raport foarte bun intre calitate si pret, insa si acestea aparate pot insemna investitii destul de mari pentru fotografii incepatori.

Astfel, o mare parte a fotografilor folosesc cu incredere aparatele de format redus (crop 1.5x-1.6x), aparate cu care se pot obtine rezultate foarte bune, fara o investitie initiala foarte mare.


Profesionistii Constantin Butuc Studio considera ca un singur aparat de fotografiere este suficient, insa acesta trebuie sa nu se defecteze. Defectiunile intervin foarte rar, insa sunt posibile la orice tip de aparat nou si scump, deoarece aparatele digitale moderne sunt computere in miniatura montate in aparate fotografice, astfel incat devin foarte complexe.