Finalizarea proiectului “Instruiţi pentru o slujbă mai sigură”

BUCURESTI - 19 decembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada ianuarie 2008 - decembrie 2008 ECDL ROMANIA în parteneriat cu Euroaptitudini şi Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Vaslui au derulat proiectul „Instruiţi pentru o slujbă mai sigură” finanţat în cadrul programului Phare 2005 Coeziune Economică şi Socială - Dezvoltarea Resurselor Umane - Promovarea învăţării pe parcursul întregii vieţi pentru calificarea şi recalificarea forţei de muncă.

Finalizarea proiectului “Instruiţi pentru o slujbă mai sigură”

In cadrul proiectului, au fost organizate sesiuni de instruire şi certificare destinate celor 120 angajaţi din regiunea Nord - Est, cu scopul dezvoltării abilităţilor de operare pe calculator şi învăţarea notiunilor de bază ale limbii engleze. 92 dintre participanţii la sesiunile testare din cadrul acestui proiect au obţinut Permisul European de Conducere a Computerului (program de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator) şi 120 angajaţi au obţinut certificate Business Language Testing Service (care atestă nivelul cunoştinţelor de limbă engleză).
La sesiunile de instruire ECDL şi BULATS au fost implicaţi angajaţi din cadrul următoarelor companii/organizaţii : Atlaro SRL, Agrana Juice Romania, Cascon & Co SRL, Castrum Corporation, Comprest SA,Confectii SA, Da SRL, Everest SRL, Gaz Est, Hidrotehnica, Jacard Tex SRL, Loracrit SRL, Miniprod SRL, Mirba oil SRL, Prima moda SRL, Racova SA, Rotrans SA, Safir SRL, Scir SA, Smartextyl SRL, Sovcon SRL, Stemar SRL, Ulerom SA, Uniserv SA, Vascar SA, Vastex SA.
Ca urmare a implicării în proiect, grupul ţintă (angajaţi şi companii), a beneficiat de: certificate recunoscute la nivel european şi internaţional, dobândind mobilitate şi flexibilitate crescută pe piaţa muncii prin dezvoltarea unor abilităţi moderne, încredere în forţele proprii şi în calităţile profesionale care pot fi dobândite prin instruire constituind premisele unei dezvoltări ulterioare, nivel ridicat de productivitate, competitivitate si eficienţă, adaptat cerinţelor europene.

Instruirea angajaţilor s-a realizat prin intermediul sălii mobile de instruire/testare, dotată cu echipamente moderne şi performante achiziţionate în cadrul proiectului „Instruiţi pentru o slujbă mai sigură”, precum şi cu echipamentele puse la dispoziţie de solicitant/partener.

Prin intermediul proiectului s-a organizat o campanie de promovare, a sistemului de învăţare pe tot parcursul vieţii, a avantajelor formării continue şi dezvoltării de noi competenţe în concordanţă cu nevoile existente pe piaţa muncii, susţinută prin conferinţele de promovare desfăşurate în fiecare judeţ al regiunii Nord Est. In cadrul acestor conferinţe au fost distribuite pliante şi mape de promovare. Vizibilitatea proiectului a fost asigurată prin intermediul anunţurilor difuzate în presă.

Despre rezultatele proiectului şi bunele practici s-a discutat în cadrul conferinţei de finalizare care a avut loc în data de 17.12.2008, la Vaslui.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi: tel 021/ 316 99 22, fax 021/319 72 27, office@ecdl.org.ro .

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 400 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro

ECDL ROMANIA
office@ecdl.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/finalizarea-proiectului-instruiti-pentru-o-slujba-mai-sigura