Premiantii Galei 5 licee – 5 teatre

BUCURESTI - 11 decembrie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Liceenii au jucat pe scena Teatrului Odeon, in cadrul Galei 5 licee - 5 teatre , aflata anul acesta la editia a 8-a. Luni, 10 decembrie, cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitala si-au prezentat spectacolele pregatite pe parcursul proiectului ce a inceput in luna octombrie. La finalul Galei, un juriu format din profesionisti din teatru a desemnat castigatorii trofeelor 5 licee - 5 teatre.

ECDL ROMANIA, alaturi de UNITER , Primaria Municipiului Bucuresti , Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si teatrele partenere, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Evreiesc de Stat si Teatrul Nottara, cu sustinerea Teatrului Odeon, au organizat pentru tinerii artisti aceasta editie 5 licee – 5 teatre.
5 licee - 5 teatre este un proiect educational de traditie, ce sustine implicarea liceenilor in activitati culturale, prin accesul acestora in institutii si la piese de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de spectacole.

5 licee 5 teatre, teatre, teatru, primaria, uniter, ismb, ECDL, ECDL ROMANIA, liceeni, profesori, Bucuresti, capitala

5 licee 5 teatre, teatre, teatru, primaria, uniter, ismb, ECDL, ECDL ROMANIA, liceeni, profesori, Bucuresti, capitala

Incepand cu luna octombrie, cinci teatre si-au deschis stagiunea pentru alti 150 de elevi din cinci licee din capitala, intre care si membri ai trupelor de teatru din scoli. Acestia au vizionat gratuit piese din programul fiecaruia dintre teatrele partenere in proiectul 5 licee – 5 teatre 2018: Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Nottara si Teatrul Mic.

Noile scoli participante la aceasta editie 5 licee - 5 teatre au fost: Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice Ioan N. Socolescu, Colegiul Romano-Catolic Sfantul Iosif, Colegiul National Cantemir Voda, Colegiul National Emil Racovita, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti,.

Si de aceasta data, trupele de teatru ale liceelor au fost coordonate de catre teatre in punerea in scena a cate unei piese scurte, scrise de autori romani. Demersul lor s-a finalizat cu reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci spectacole realizate de liceeni , in cadrul Galei 5 licee – 5 teatre.

 

Aseara, tinerii au avut ocazia sa urce pe scena unui important teatru din Romania, sa fie aplaudati de un public larg si sa joace in fata unui juriu format din profesionisti intre care Aura Corbeanu - vicepresedinte UNITER, Carmen Palcu Adam – actrita Teatrul Ion Creanga, Lamia Beligan - actrita TNB, Mihai Prejban - actor Teatrul Evreiesc de Stat, Cristi Iacob - actor Teatrul Mic sau Ion Haiduc - actor Teatrul Nottara.

 

Juriul a deliberat, urmarind evaluarea urmatoarelor performante artistice: cel mai bun spectacol s-a acordat piesei “Sanziana si Pepelea”– trupa Colegiului National de Arte Dinu Lipatti, premiul special al juriului pentru impact social piesei “Leapsa” – trupa Colegiului Romano-Catolic Sf. Iosif, premiul special al juriului pentru ingeniozitate scenografica piesei “Avioane de hartie” – trupa Colegiului National Emil Racovita..

Premiile pentru interpretare au fost acordate astfel: rol feminin principal ex aequo– Ana Dumitriu, Danila Piritu, Maria Bistreanu – Colegiul National Cantemir Voda, rol feminin secundar ex aequo – Angelina Burtea, Iselen Popa, Aurelia Trestianu, Andreea Beatrice Lazar de la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, rol masculin secundar – Andrei Hoha de la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, rol masculin principal – Roberto Uleia de la Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice I.N. Socolescu.

Diploma cel mai bun public s-a acordat spectatorilor invitati de catre Colegiul National Emil Racovita.

La randul sau, publicul a votat cel mai popular spectacol, piesa “Sanziana si Pepelea”– trupa Colegiului National de Arte Dinu Lipatti.

 

De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa ECDL ROMANIA , 1200 de elevi din 35 de licee bucurestene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre. Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari IT&C internationale, intelegand insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in scoala.

 

Puteti afla mai multe informatii despre proiectul 5 licee - 5 teatre pe www.ecdl.ro  sau pe www.facebook.com/5licee5teatre.  

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/premiantii-galei-5-licee-5-teatre