PROMS OF DELIGHT EASTER EDITION 2008

BUCURESTI - 17 aprilie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ELITE ART Club UNESCO împreună cu Televiziunea Română și ARCUB organizează Ediția de Paște 2008 a PROMS of Delight, în data de 22 aprilie 2008, ora 19:30, la Ateneul Român.

Organizate după conceptul și standardele celui mai mare festival muzical din lume, BBC PROMS, concertele-spectacol PROMS of Delight reunesc peste 150 de artişti îmbinând după o rețetă proprie muzica clasică cu stilurile pop, jazz, cross-over. Această armonioasă alăturare de stiluri atât de diferite reuşește să strângă în fiecare an sute de oameni în sălile de concerte sau în aer liber, oferindu-le un moment de plăcută destindere în prag de sărbătoare.

Ediția de Paște 2008 a PROMS of Delight va avea în distribuție cei mai buni trei tenori români ai generației actuale - Marius Manea, Alfredo Pascu, Vlad Miriță, voci remarcabile apreciate pe plan național și internațional. Asocierea acestora este un eveniment inedit pe plan cultural și de divertisment, urmând rețeta bine cunoscută a celor trei mari tenori ai lumii.

Prima parte a concertului va fi dedicată muzicii clasice, punctul de rezistență fiind ”Dires Irae” a Requiemului de Verdi, invitat special fiind Corul ”Accoustic” dirijat de Daniel Jinga. Cea de-a doua parte a concertului va conține piese de muzică pop, jazz și jazz simfonic având în prim plan cele mai bune voci feminine ale momentului - Monica Anghel și Nico. Interpreții vor fi acompaniați de orchestra „Bucharest Symphonic Pops” (BSP), sub bagheta lui Ilarion Ionescu-Galaţi şi Ionel Tudor.

Invitați în concert sunt și tânărul violonist Ștefan Beșan, castigătorul finalei concursului Eurovision România pe secțiunea clasică, mezzosoprană Maria Jinga și corul de copii ”Sunetul Muzicii”.

Ca o recunoaştere a nivelului artistic al concertului, precum şi datorită scopului de mecenat în favoarea proiectului „Pictori de azi la Balcic”, PROMS of Delight a beneficiat de sprijinul unor instituţii naţionale şi a unor companii de renume:
Co-producători: ELITE ART Club UNESCO, ARCUB și Televiziunea Română
Sponsorii principali : Enel, Nokia 8800 Sapphire Arte, Orange
Sponsori: Stella Artois, Alcatel-Lucent, EuroWeb, Red Capital, BCR Asigurări, Mariaj Lux, Metro Cash &Carry, Poșta Română
Partenerii media: 24FUN, AmCham, Avantaje, Bursa, Capital, Compact, Comunicatedepresa.ro, Evenimentul Zilei, revista Idei în Dialog, Oblique TV, Radio Total, Bilte.ro și BLT.ro.

Organizat de ELITE ART Club UNESCO în parteneriat cu TVR, spectacolul va fi înregistrat şi transmis de TVR 1 în prima zi de Paște.

ELITE ART Club UNESCO va organiza în holul Ateneului o expoziție de tablouri care vor putea fi admirate înainte de începerea concertului și în pauză.

Despre Elite Art Club UNESCO

PROMS of Delight este un brand al ELITE ART Club UNESCO. Concepute după modelul concertelor PROMS organizate anual de BBC, seria de concerte PROMS abordează în egală măsură toate genurile muzicale, aducând în prim plan nume mari ale muzicii românești.
Concertele PROMS reprezintă un amplu proiect de dezvoltare a responsabilităţii sociale corporatiste având ca domeniu de inters cultura, încurajând dezvoltarea spiritului comunitar şi a mecenatului artistic.

Ana Ivanov
0742.355.772
info@eliteart.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elite-art-club-unesco/proms-of-delight-easter-edition-2008