Emerson inaugureaza o noua unitate in Oradea

Oradea - 18 mai 2016

Comunicat tip General in Afaceri

ORADEA, ROMÂNIA (18 mai 2016) – Emerson, compania globală de tehnologie și inginerie, inaugurează astăzi noua unitate construită la Oradea.
Construcția halei de producție de 16.500 de metri pătrați, împreună cu clădirea de birouri de 5.000 de metri pătrați destinată serviciilor de inginerie și de suport financiar, comercial, IT și administrativ a fost finalizată la sfârșitul anului trecut. Compania are în prezent aproximativ 160 de angajați în Oradea și caută să crească numărul acestora la peste 250 în acest an. Noua capacitate de producție inaugurată astăzi la Oradea realizează produse pentru clienții Emerson Leroy-Somer și Control Tehniques constând în servomotoare și sisteme industriale de acționare modulare.

Emerson inaugureaza o noua unitate in Oradea

Investiția totală Emerson în unitatea de producție de la Oradea, este până în prezent  de aproximativ 25 de milioane dolari SUA.

Emerson a luat decizia de a se extinde în Oradea în 2012, având în vedere faptul că locația din Cluj-Napoca urmează să ajungă la gradul maxim de ocupare în perioada următoare. În Cluj-Napoca, unde își desfășoară activitatea din anul 2006, compania are aproximativ 2.300 de angajați.

Emerson apreciază mult sprijinul primit din partea primarului municipiului Oradea, domnul Ilie Bolojan, al administrației județului Bihor și municipiului Oradea, a Parcului Industrial Oradea care au lucrat cu noi în ultimii ani, din momentul în care am luat decizia să investim și să cream noi locuri de muncă în aceasta zonă” a declarat domnul Pierre Sarre, vicepreședinte al grupului Emerson pentru afacerile Leroy-Somer și Control Techniques. „România a fost de la început un loc propice pentru ca Emerson să își deschidă operațiuni și să le dezvolte pentru a deservi clienții noștri europeni.”

România are o forță de muncă calificată, iar unitatea de la Oradea este o locație atractivă, atât pentru partea industrială cât și pentru operațiunile Leroy-Somer Control și Control Techniques, oferind un spațiu amplu, acces comod la rețelele de transport și potențial de creștere pentru viitor”, a adăugat domnul Sarre. „Leroy-Somer și Control Techniques au o reputație remarcabilă pentru inovația tehnologică, dezvoltarea de produse de calitate precum și deservirea clienților. Aceste companii sunt și vor continua să fie un atu valoros pentru comunitatea de afaceri din Oradea.”

Leroy-Somer și Control Techniques au împreună vânzări anuale la nivel global de 1.5 miliarde dolari SUA și peste 9,000 de angajați în întreaga lume. Ambele companii au o reputație impecabilă în domeniul deservirii clienților. Leroy-Somer a fost înființată în 1919, iar Control Techniques în 1973.

Despre Emerson

Emerson (NYSE: EMR), cu sediul central în St. Louis, Missouri (SUA), este lider global ce îmbină tehnologia şi ingineria pentru a crea soluții inovatoare în beneficiul clienților noștri ce activează pe piețe industriale, comerciale și de consum din întreaga lume. Compania este formată din cinci segmente de business: Process Management, Industrial Automation, Network Power, Climate Technologies și Commercial & Residential Solutions. Vânzările în anul fiscal 2015 au fost de 22,3 miliarde de dolari SUA. Pentru mai multe informații, vizitați: www.Emerson.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/emerson-oradea/emerson-inaugureaza-o-noua-unitate-in-oradea