Federația Română de Darts: Turneul Romanian International Darts Open Ed. XI are loc între 24-26 iunie 2022 la București

BUCURESTI - 17 mai 2022

Comunicat tip General in Sport

Federația Română de Darts organizează în perioada 24 – 26 iunie 2022, sub egida World Darts Federation, a-XI-a ediție a evenimentului Romanian International Darts Open (RIDO), parte a WDF Silver Category. RIDO este cel mai important eveniment de acest fel din Europa de Est și cel mai important concurs de darts organizat în România. Personalități din lumea săgeților și jucători de renume mondial vor fi prezenți la Grand Hotel Bucharest*****, locul de desfășurare a competiției. În același cadru plin de adrenalină specifică turneelor internaționale de darts are loc și ediția a-VIII-a Romanian Classic Darts Open (RCDO), care face parte din WDF Bronze Category.

Romanian Darts Festival 2022

Romanian International Darts Open include patru competiții (men singles, ladies singles, men pairs, ladies pairs), iar Romanian Classic Darts Open două (men singles, ladies singles). Primul eveniment al weekend-ului este Turneul RIDO PAIRS care începe vineri, 24 iunie 2022, la ora 17:00. Seara se va încheia cu finala. Perechea masculină câștigătoare va revendica și premiul de 300 de euro, în timp ce perechea feminină câștigătoare va primi 200 de euro.

Pe 25 iunie 2022 este timpul pentru RCDO, masculin individual și feminin individual. În această zi se vor decide finaliştii care vor juca marea finală duminică, pe 26 iunie. Câștigătorul RCDO masculin individual va pleca acasă cu 1000 de euro, iar câștigătorul RCDO feminin individual cu 500 de euro.

Turneele RIDO masculin individual și feminin individual vor avea loc în întregime duminică, 26 iunie. Câștigătorul la categoria masculin va primi un premiu de 1600 de euro, iar câștigătoarea la categoria feminin va pleca acasă cu 800 de euro.

Premiile totale ale turneelor depășesc suma de 15.000 euro, iar cei care doresc să acceadă la cele mai înalte poziții se pot înscrie pe https://federatiedarts.ro, până pe 22 iunie 2022, achitând online contravaloarea înregistrării în competiție. În cazuri speciale, un jucător înregistrat își poate anula participarea până pe 17 iunie 2022, ora 20:00, și poate primi înapoi contravaloarea  achitată în termen de 14 zile lucrătoare.

Informații suplimentare despre turneele Romanian Darts Festival 2022 sunt disponibile și pe https://www.federatiedarts.ro/data/pdf/RDF2022_Players_Information.pdf.

Darts, un sport care atrage tot mai mulți adepți în România

De la metodă de antrenament pentru arcașii Angliei medievale, dartsul a ajuns să fie, în secolul XXI, un sport răspândit în toată lumea, pe toate continentele. Numeroase organizații profesionale de darts, precum World Darts Federation (WDF), British Darts Organisation (BDO) sau Professional Darts Corporation (PDC), organizează anual peste 100 de competiții. De exemplu, fiecare dintre cele peste 65 de țări afiliate la WDF organizează anual, prin propriile federații, peste 30 de competiții interne.

Înființată în 2008, Federația Română de Darts a reușit să facă dartsul cunoscut în toate regiunile României și să formeze, prin cele aproximativ 20 de cluburi afiliate, jucători de talie internațională. Anual, au loc peste 30 de concursuri naționale, la care participă peste 200 de jucători afiliați, dar și amatori. Afiliată la WDF, Federația Română de Darts a organizat și evenimente de prestigiu internațional pe teritoriul țării. Dintre acestea amintim: Campionatul Mondial din 2019 de la Cluj-Napoca și Campionatul European de Darts WDF de la București.

Pe lângă acestea, Federația Română de Darts organizează la fiecare doi ani turneul internațional Romanian Darts Festival. Ediția din 2022 va avea loc în perioada 24 – 26 iunie, la Grand Hotel Bucharest, și va reuni peste 400 de participanți, pasionați de lumea săgeților și profesioniști cu titluri importante în palmares.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/entourage-communications/federatia-romana-de-darts-turneul-romanian-international-darts-open-ed-xi-are-loc-intre-24-26-iunie-2022-la-bucuresti