TOPUL CHIRIAŞILOR CARE ÎŞI AUDITEAZĂ SEDIUL DE BIROURI PE ZONE

BUCURESTI - 14 august 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Imobiliare

În anul precedent, peste 2.046 de auditări de sediu au fost realizate online prin instrumentul „AUDITEAZĂ SEDIUL”, pus la dispoziţie gratuit în cadrul portalului www.esop.ro. Portalul reuneşte cea mai completă bază de date de spaţii de birouri gestionată de un broker imobiliar (peste 2.700 proprietăţi, din care peste 560 având spaţii disponibile imediat).

Aplicatie online

Aplicatie online "Auditeaza sediul"

Am realizat acest instrument pentru a ajuta managerii de companii să ia decizii corecte,îintr-o perioadă în care întreg mediul de afaceri a fost supus unor mari presiuni de eficientizare. Am dorit să realizăm un instrument pe cât de complex, pe atât de uşor şi rapid de folosit de utilizatori.

Alexandru Petrescu, Managing Partner în cadrul ESOP

Ce oferă instrumentul AUDITEAZĂ SEDIUL?

Oglindă – oglinjoară, cât de bună, adaptată la piaţă este chiria pe care o plătesc în acest moment? Răspunsul se poate afla rapid, completând (cu totul confidenţial) un formular online, cu trei informaţii: suprafaţa actualului sediu, zona în care se află şi nivelul chiriei plătite.

Drept rezultat primeşti instantaneu 3 informaţii valoroase:

- numărul de oferte care au chirie mai scăzută decât cea pe care o plăteşti în prezent (şi posibilitatea de a vizualiza detaliile fiecărei astfel de proprietăţi),

- chiria medie a acestora

- procentul reducerii medii pe care o poţi realiza în cazul unei relocări.

Cele mai interesate în accesarea aplicaţiei de auditare de pe site-ul Esop.ro au fost companiile cu sediul actual în zona ultracentrală, zona cu un nivel mai ridicat al chiriilor în general. Astfel, mai mult de o treime din căutari (33%) au fost realizate de reprezentanţi ai unor companii ce au sediul în zona ultracentrală.

- Pe primele trei locuri se află zonele ULTRACENTRAL, CENTRU-NORD ŞI NORD.

- Pe locul doi si trei se află zona centru-nord, cu 22%, respectiv zona nord, cu 10% .

CINE ŞI CE CAUTĂ

Din cele 2.046 operaţiuni de auditare, 85% sunt verificări de suprafeţe mai mici de 1.500 mp, specifice companiilor medii.

Cea mai mare suprafaţă auditată, de 14.500 mp este a unui potenţial client care are sediul actual de birouri în zona ultracentrală, pentru care plăteşte o chirie lunară de 183.570 euro. Cele mai mari discrepanţe între chiria plătită de chiriaş la sediu actual şi media preturilor în piaţă în momentul de faţă se întâlnesc în cazul zonei centru-nord, unde majoritatea auditărilor relevă o posibilă reducere între 18-23%.

PRIMELE CĂUTĂRI DIN 2013 s-au realizat pentru suprafeţe cuprinse între 200 şi 2.266 mp şi au vizat numai primele două zone din top, ULTRACENTRALĂ ŞI CENTRU-NORD, acolo unde chiriile sunt şi cele mai ridicate.

PAŞII PENTRU AUDITARE

1. Se introduc datele sediului actual: suprafaţa, zona şi chiria lunară actuală.

2. Se primeşte rezultatul, care constă în furnizarea următoarelor informaţii: chiria medie lunară în zonă si procentul mediu de reducere a chiriei.

3. Se poate accesa lista proprietăţilor mai avantajoase găsite.

DESPRE ESOP Consulting

ESOP este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 10 ani în piaţa birourilor. ESOP este lider pe segmentul închirierilor de birouri către companii medii, oferind soluţii atât companiilor medii şi mari care se află în expansiune sau doresc o optimizarea a costurilor cu chiria, cât şi start-up-urilor româneşti şi reprezentanţelor străine care deschid filiale în România. ESOP Consulting poate oferi soluţii pentru orice tip de firmă, accesând cea mai mare bază de date în care se află 760 de centre de afaceri și 1.940 de vile, adică peste două milioane mp de spații de birouri. ESOP a asistat de-a lungul timpului companii de talie medie și mare care au tranzacționat peste 200.000 mp de spații de birouri, printre companiile care și-au relocat sediul de-a lungul timpului prin ESOP se numără: COSMOTE, ENEL, IPSOS Interactive Services, KONICA MINOLTA, MEGA IMAGE, SBS Broadcasting, LUGERA & MAKLER şi alţii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/esop-consulting/topul-chiriasilor-care-isi-auditeaza-sediul-de-birouri-pe-zone