Curs acreditat Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene: 4-18 iulie 2012, Bucuresti

BUCURESTI - 5 iulie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, ONG

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPAExpert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene . Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 6 iulie 2012 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv 800 lei. Dupa aceasta data taxa este de 1200 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro.

Perioada de desfasurare

Curs de weekend: 14-15 iulie, 21-22 iulie si examen pe 28 iulie 2012

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 4 iulie 2012, taxa de participare la acest curs este 800 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, testele de verificare, taxe de examen şi certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa pe www.eurobestteam.ro

IMPORTANT: Diplomele eliberate in urma absolvirii acestui curs va certifica toate competentele profesionale necesare scrierii de proiecte in domeniul fondurilor structurale. Mai mult, autoritatile contractante solicita in cadrul licitatiilor certificarea CNFPA pentru pozitiile de expert in cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale.

Cod COR 242213 – studii superioare

Durata cursului este de 4 zile, 6 ore pe zi, de dimineata de la orele 9.00 pana dupa amiaza la orele 17.00.

Imediat dupa primirea formularului de inscriere veti primi o factura proforma ce va trebui achitata in maxim 3 zile lucratoare, pentru confirmarea inscrierii. Plata se va face in contul Bancii Transilvania, afisat mai jos, pe aceasta pagina sau la sediul nostru.

DESPRE CURS

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor - CNFPA si este recunoscut atât la nivel naţional cât şi în statele membre ale Uniunii Europene.

Programul de formare profesională se finalizează cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi al Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificării formării profesionale a adulţilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii şi sunt recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii, Familiei si Egalităţii de Şanse si de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, conform Ordonanţei Guvernului României nr.129 din 2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Cursul are un caracter practic si vine in intampinarea tuturor persoanelor care doresc sa faca parte din echipe de scriere si implementare a proiectelor finantate din fonduri structurale. De asemenea, cursul prezinta intr-o forma structurata si usor de asimilat structura institutionala, cadrul programatic si etapele realizarii unui astfel de proiect. Mai nou, in cerintele de eligibilitate a expertilor solicitati prin procedurile de licitatie publica ale proiectelor, implementarea se realizeaza cu personal specializat, certificat CNFPA, ca expert accesare fonduri europene si de coeziune europene cod COR 242213.

Un accent deosebit in acest curs va fi pus pe evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate, precum si corelarea acestora cu nevoile de dezvoltare identificate de beneficiar.

Trainerii sunt consultanti cu experienta in scrierea si implementarea de proiecte, precum si evaluatori ai proiectelor finantate prin POSDRU, POS CCE si POR.

Participantii lucreaza pe echipe pe tot parcursul programului de instruire si elaboreaza proiecte ce au aplicabilitate în plan real.

Obiectivele cursului:

- Cunoasterea cadrului programatic si institutional de accesare al fondurilor europene in Romania;

- Cunoasterea normelor legislative nationale si europene in domeniul accesarii fondurilor europene;

- Evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate;

- Scrierea cererii de finantare;

- Cunoasterea etapelor realizarii unui proiect;

- Cunoasterea regulilor de monitorizare si control;

- Realizarea analizei Cost-Beneficiu conform cerintelor europene

- Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;

- Insusirea deprinderilor privind incheierea contractului de finantare

AGENDA CURSULUI:

Cursul are 48 de ore, dintre care 24 teorie si 24 practica. Pregatirea teoretica are loc la sala de curs, pe parcursul a 4 zile, iar pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, in cordonarea lectorului.

Ziua I

09:00 - 10:30 Obiective si cadru organizatoric

Programe de finantare in Romania

10:45 - 12:15 Fondurile structurale – obiective europene

13:45 - 15:15 Prezentare programe, axe si domenii

15:15 - 15:30 Pauză de cafea

15:30 – 17:00 Cadru institutional in derularea proceselor de accesare a fondurilor structurale

Ziua II

09:00 - 10:30 Tipuri de finantari – pentru intitutii publice si pentru organisme private

10:45 - 12:15 Legislatie in domeniul gestionarii fondurilor structurale

Legislatie nationala

Legislatie europeana

12:15 - 13:45 Pauză de prânz

13:45 - 15:15 Ghidul Solicitantului – instrument de baza in elaborarea unui proiect

15:30 – 17:00 Cererea de finantare

Identificarea criteriilor de eligibilitate

Ziua III

09:00 - 10:30 Identificarea ideii de proiect

Stabilirea obiectivelor proiectului

Stabilirea activitatilor in cadrul proiectului

10:45 - 12:15 Intocmirea bugetului

13:45 - 15:15 Stabilirea elementelor privind monitorizarea si evaluarea

15:30 – 17:00 Sustenabilitate proiectului

Ziua IV

09:00 - 10:30 Analiza cost – beneficiu conform normelor europene privind elaborarea proiectelor finantate din fonduri structurale

10:45 - 12:15 Proceduri de achizitie publica finantate din fonduri structurale

13:45 - 15:15 Contract de finantare

Termene contractuale

Obligatii, clauze

15:30 – 17:00 Implementare, monitorizare si control

Concluzii

Ziua V: Examen

Examenul final va consta in sustinerea unei probei practice, respectiv prezentarea unui proiect realizat pe parcursul programului de instruire si o proba scrisa ce va consta in evaluarea cunostintelor acumulate, sub forma unui test grila.

Lectorii cursului:

Elena Pavel (curs de saptamana)

Elena este consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat proiecte atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul privat. Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si politicilor europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru universitar la Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din domeniul Economiei Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene si Administratiei Publice Europeane. De asemenea, este doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o teza de doctorat in domeniul fondurilor structurale. A participat la numersoase cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, si a sustinut prelegeri la conferinte nationale si internationale. Elena este trainer autorizat in Management de proiect, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

Liliana Glejaru (curs de weekend)

Liliana este trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect, avand o experienta in formare de peste 10 ani. In paralel, ea desfasoara activitati de consultanta in domeniul fondurilor structurale si de coeziune, fiind implicata in activitati de scriere a proiectelor, precum si in implementarea lor. Liliana este absolventa de Certificat Profesional Management de Proiect la Open University Business School si a colaborat cu organizatii specializate in training si consultanta. Liliana a lucrat si lucreaza in proiectarea instalatiilor industriale din cadrul industriei chimice, conducand importante proiecte pentru realizarea unor platforme industriale si instalatii din industria chimica. In ultimii ani, Liliana a sustinut peste 60 sesiuni de instruire atat pentru mediul privat, cat si pentru mediul public, in special, in domeniul managementului de proiect si accesarii fondurilor structurale. In cadrul Euro Best Team, Liliana sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

Conditii de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de inscriere de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agenţia Centrul Civic, Bucureşti.

Persoană de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-acreditat-expert-accesare-fonduri-structurale-si-de-coeziune-europene-4-18-iulie-2012-bucuresti6