CURS AUTORIZAT 'MANAGEMENTUL FONDURILOR STRUCTURALE - POS DRU'

BUCURESTI - 1 iunie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

GETJM Formare si Dezvoltare in parteneriat cu Euro Formator, lanseaza un nou curs cu tema Managementul Fondurilor Structurale – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (MFS – POS DRU) .

Sesiunea este sustinuta de un trainer certificat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, participant la numeroase programe nationale si internationale in domeniu, avand o experienta indelungata in scrierea si implementarea de proiecte finantate de Uniunea Europeana.

In aceasta idee, va invitam sa participati la sesiunile de lucru ce vor avea loc in perioada 04 – 06 si 11 – 13 Iunie 2009, in cadrul Colegiului Ghe. Lazar Bucuresti, un sistem inovat care va spori considerabil sansele unui proiect de a obtine finantare prin POS DRU.

CURS AUTORIZAT 'MANAGEMENTUL FONDURILOR STRUCTURALE - POS DRU'

Cursul se desfasoara pe baza metodei invatarii experientiale, astfel incat 70% din timp va fi alocat aplicatiilor - partea practica a cursului, iar restul de 30% va fi alocat asimilarii de cunostinte. Lucrul in echipa va sta la baza acestor aplicatii - cursantii vor fi grupati in echipe si vor lucra impreuna pe intreaga durata a cursului in vederea elaborarii unui proiect.
In cadrul cursului se va pune accentul atat pe informatiile referitoare la pasii ce trebuie parcursi in scrierea unei cereri de finantare, cat si pe exersarea abilitatilor de scriere a unei cereri de finantare pe un formular standard.

Cursul va fi organizat pe parcursul a sase zile cu un total de 25 de ore, intercalate cu pauze si exercitii de energizare.

Obiectivele Cursului:

1. Familiarizarea participantilor cu cadrul de functionare al Instrumentelor Structurale.
2. Familiarizarea cu documentele strategice de referinta care reglementeaza programarea alocarilor financiare pentru perioada 2007 - 2013.
3. Cunoasterea obiectivului general in domeniul Dezvoltarii Resurselor Umane (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane)
4. Familiarizarea cu axele prioritare si domeniile majore de interventie din cadrul POS DRU.
5. Intelegerea conceptului de management al ciclului de proiect.
6. Dezvoltarea abilitatilor de elaborare a unui proiect cu aplicabilitate pe POS DRU.

Structura Cursului:

• Cadrul financiar preliminar 2007- 2013
• Prezentarea Instrumentelor Structurale
• Diferente fonduri de pre-aderare - Fonduri Structural
• Programarea Fondurilor Structurale la nivel national
• Planul National de Dezvoltare si Cadrul Strategic National de Referinta
• Programe Operationale si Programe Complement - Mecanismul institutional si sistemele de implementare
• Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Axe prioritare si domenii majore de interventie
• Cum transformam ideile de proiect in aplicatii eligibile pentru POS DRU - elemente de concepere ale unui proiect si scrierea unei cereri de finantare pe un formular standard.

Cui se adreseaza cursul?

Cursul se adreseaza: reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale(Legea nr. 339/03.12.2007, art.5), IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

Important: costul cursului, autorizat CNFPA, se deduce integral din impozitul pe profit/venit conform art. 34 din Ordonanþa nr. 129/2000 republicatã.
- Societãþile comerciale, companiile si societãtile nationale, unitãtile cooperatiste, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli pentru formarea profesionalã a salariatilor, cheltuieli care se deduc, dupã caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit.

CONDITII DE ÎNSCRIERE

Inscrierile se fac în ordinea primirii fiselor pânã la completarea locurilor. Participantii la curs vor sustine un examen de absolvire si vor primi 'CERTIFICAT DE ABSOLVIRE' în conformitate cu ocupatia de Management - Managementul Fondurilor Structurale - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU), recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).

Taxa de participare la curs este de 1.000 RON (TVA inclus).
Aceasta taxa de participare include: materialele de curs (suport de curs, fise de lucru, anexe) pauza de cafea.
Cursurile se vor desfasura in cadrul Colegiului National „Gheorghe Lazar” –Bucuresti

Despre Euro Formator SRL

Modalitate de inscriere: Transmiterea formularului de participare pe fax 021.3148105 sau e-mail: (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)

!! Documente necesare pentru emiterea certificatului de absolvire:
Daca ati ajuns la aceasta parte a mesajului si sunteti hotarat/a sa participati la curs, va multumim si va informam asupra documentelor necesare sustinerii examenului si a emiterii Certificatului de Absolvire:
1. copie dupa cartea de identitate
2. copie dupa ultimul act de studii superioare (scurta sau lunga durata)
3. Un CV - orice model

Daniel Stoica

Director Programe F.P.C.
Tel.0721.575.260
Fax.021.3148105