Managementul Proiectelor finantate din Fonduri Structurale – (POS-DRU) Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

Baia Mare - 25 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Grupul de firme B&S Training, Consulting Company, Euro Formator si Stepping Stone Solutions anunta organizarea in perioada 30.11 – 02.12 2007 in Baia Mare, Centrul de Tineret al Fundatiei MARATIN, a Cursului Managementul Proiectelor finantate din Fonduri Structurale – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Locatie: Baia Mare, Centrul de Tineret al Fundatiei MARATIN
Perioada: 30.11-02.12.2007
Traineri:
- Rodica Nita – Membra Team Europe Romania, experienta de peste 7 ani in management organizational si management de proiect, trainer acreditat prin CNFPA
- Marius Bulgaru – expert in management de proiect, trainer acreditat prin CNFPA, consultant
Durata: 25 ore
Taxa: 750 RON (TVA inclus)

Cursul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale, IMM-urilor si ONG-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.
In cadrul cursului se va pune accentul atat pe informatiile referitoare la pasii ce trebuie parcursi in scrierea unei cereri de finantare, cat si pe exersarea abilitatilor de scriere a unei cereri de finantare pe un formular standard.

Obiectivele Cursului:

1. Familiarizarea participantilor cu cadrul de functionare al Instrumentelor Structurale
2. Familiarizarea cu documentele strategice de referinta care reglementeaza programarea alocarilor financiare pentru perioada 2007 – 2013
3. Cunoasterea obiectivului general in domeniul Dezvoltarii Resurselor Umane (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane)
4. Familiarizarea cu axele prioritare si domeniile majore de interventie din cadrul POS DRU
5. Intelegerea conceptului de management al ciclului de proiect
6. Dezvoltarea abilitatilor de elaborare a unui proiect cu aplicabilitate pe POS DRU

AGENDA

I. Cadrul financiar preliminar 2007- 2013
I.1. Prezentarea Instrumentelor Structurale
I.2. Diferente fonduri de pre-aderare - Fonduri Structurale

II. Programarea Fondurilor Structurale la nivel naţional
II.1. Planul National de Dezvoltare si Cadrul Strategic National de Referinta
II.2. Programe Operationale si Programe Complement - Mecanismul institutional si sistemele de implementare

III. Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Axe prioritare si domenii majore de interventie

IV. Cum transformam ideile de proiect in aplicatii eligibile pentru POS DRU - elemente de concepere ale unui proiect si scrierea unei cereri de finantare pe un formular standard

Participantii la curs vor beneficia de certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Pentru informatii sau inscrieri ne puteti contacta la numarul de telefon 031 412 75 04/11 fax 021 634 07 38, mobil 0721 575 260, e-mail: office@euroformator.ro, persoana de contact Daniel Stoica.

Despre Euro Formator SRL

EURO FORMATOR este o societate de formare profesionala, din Judetul Ialomita, inregistrata conform legislatiei in vigoare cu privire la Formarea Profesionala a Adultilor care doreste sa devina un reper profesional de nivel european ce va dezvolta si va gestiona competent resursele disponibile in vederea sustinerii si dezvoltarii intense si armonioase a regiunilor.

EURO FORMATOR are ca obiective implicarea in programarea strategica a dezvoltarii economice si sociale a regiunii, in special in Formarea Profesionala a Adultilor prin parteneriatele cu actorii locali, gestionarea competenta a programelor si proiectelor finantate din fondurile europene alocate pentru dezvoltarea regiunii, initierea programelor pentru cresterea calitatii vietii in regiuni si atragerea de noi resurse cu impact pentru bunastarea comunitatii.
Daniel Stoica
Tel.: 031.412.75.11/04
Fax: 021.634.07.38
Mobil: 0721.575.260