Parteneri europeni

GUIDE - Oameni competenti pentru un turism competitiv
Oameni competenti pentru un turism competitiv
Fondul Social European prin Programul P.O.S.D.R.U. 2007-2013
GUIDE - Oameni competenti pentru un turism competitiv

Pentru prima dată în România sunt susţinute persoanele din agricultura de subzistenţă din fostele zone industrializate!

BUCURESTI - 26 august 2015

Comunicat tip General in Social

În România, proporţia forţei de muncă activă în agricultură este cea mai mare din UE (aproximativ 30%), o mare parte fiind implicată în agricultura de subzistenţă şi de semisubzistenţă, în contextul în care contribuţia acestui sector la PIB este de doar 7%, iar productivitatea per persoană reprezintă 25% din media naţională (conform SNOFM 2014-2020). Serviciile subdezvoltate din zonele rurale şi calitatea slabă a infrastructurii împiedică dezvoltarea altor activităţi economice şi, implicit, crearea de oportunităţi de angajare alternative.

Pentru prima dată în România sunt susţinute persoanele din agricultura de subzistenţă din fostele zone industrializate!

Pentru prima oară în țara noastră se lansează o linie de finanțare adresată persoanelor inactive, șomerilor și  persoanelor angrenate în agricultura de subzistență din fostele zone industrializate, persoane care se confruntă cu mari dificultăți în reintegrarea pe piața muncii. O mare parte dintre aceste persoane au lucrat în domeniul industrial și au fost disponibilizate fără a beneficia de alternative de ocupare sau reconversie profesională.

Euro-Link Consultants derulează proiectul strategic “GUIDE Oameni competenți pentru un turism competitiv”, POSDRU/184/5.2/S/154585, care reprezintă o soluție alternativă pentru problemele mai sus menționate. Proiectul GUIDE  are drept parteneri naționali Asociația Ahava și Asociația Noul Val, iar partenerul transnațional al proiectului este Athens Network of Collaborating Experts (ANCE), partener responsabil cu elaborarea și gestionarea măsurilor de schimb de bune practici și expertiză relevantă în domeniul turismului.

Proiectul contribuie la îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale adiacente fostelor localități industrializate (inclusiv zonele limitrofe acestora), respectiv în localitățile rurale aferente județelor Brașov, Galați, Brăila si Tulcea.

Prin proiect vor fi dezvoltate programe specifice adresate șomerilor, persoanelor angrenate în agricultura de subzistență, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, precum și noilor antreprenori din mediul rural. Persoanele din grupul tinta al proiectului vor beneficia de servicii integrate de informare și consiliere, precum și de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și în meserii din sectorul turismului: ghid montan, ghid turistic, confecționer obiecte lemn, animator centre de vacanță, instructor educație acvatică, conducător ambarcațiuni agrement, docher, asistent relații publice și comunicare.

GUIDE oferă pregatire profesională gratuită și posibilitate de angajare într-un sector de viitor pentru România!

Persoanele din grupul țintă care vor absolvi programele de formare pentru ghid montan si ghid turistic vor fi inițiate și pentru comunicarea în limbi străine (engleza și germana), acest lucru fiind de altfel esențial pentru derularea activităților turistice. Suplimentar față de aspectele menționate, este important că membrii comunității locale se vor implica în activități de promovare a regiunii din care fac parte, asigurând o dezvoltare durabilă și venind în sprijinul turiștilor cu prezentarea istoriei și a tradițiilor locale.

Persoanele care doresc să învețe o meserie nouă, își propun să lucreze ca ghid turistic, ghid montan sau conducător ambarcațiuni de agreement și își au reședința în județele Brașov, Galați, Brăila sau Tulcea sunt invitate să se înscrie în cadrul programelor noastre de formare. Absolvenții cursurilor vor beneficia de subvenții în valoare de 400 lei/persoană.

Cei mai buni 10 absolvenți ai programelor de formare vor participa la activități de transfer de know-how și schimb de bune practici în domeniul turismului rural cu sprijinul partenerului transnațional ANCE Grecia, fiecare primind și câte un premiu de 1.000 Lei.

Despre Euro-Link Consultants

Pentru mai multe informații și înscriere în program, ne puteți contacta la:
Adresa: Str. Ion Creangă, Nr. 11-13, Sector 5, Bucureşti;
Telefon: +4021.303.54.23, +4021.303.54.24, +4021.303.54.25;
Fax: +4021.303.54.69;
E-mail: office@euro-link.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-link-consultants/pentru-prima-data-in-romania-sunt-sustinute-persoanele-din-agricultura-de-subzistenta-din-fostele-zone-industrializate7