Cauze ce produc defectiuni ale hidroforului

BUCURESTI - 24 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

In regiunile in care locuintele nu sunt racordate la reteaua de apa curenta, prezenta unui hidrofor este mai mult decat esentiala. Insa si sunt foarte multe persoane care, desi au acces la reteaua principala de apa, se decid sa monteze un hidrofor care sa le ofere o sursa de apa proprie si sigura.

shop-einstal.ro

shop-einstal.ro

Numarul mare de achizitii in randul hidrofoarelor face ca si acesti toti cumparatori sa cunoasca toate detaliile legate de tehnica si problematica pe care o pot prezenta. Un hidrofor poate presupune numeroase aspecte care sunt responsabile cu dauna lor, lucru care necesita o buna cunoastere si o gestionare pe masura.

Defecte si metode de reparare ale hidroforului

Cele mai frecvente cauze ce determina o functionare nepotrivita, si ulterior anumite reparatii sunt legate de temperaturile extreme care produc inghetul acestuia. Acest lucru poate fi prevenit cu usurinta printr-o izolare corespunzatoare a compartimentului in care se afla.

In cazul in care, hidroforul se gaseste in pamant, cum este obisnuit in cadrul multor locuinte, atunci este recomandat a se opta pentru izolarea stricta a capacului de vizitare si a placii superioare; izolarea peretilor fiind totalmente nerecomandata, deoarece va impiedica patrunderea caldurii din pamant care este cea mai importanta. In caz contrar, este cel mai probabil sa se produca inghetul dispozitivului, aspect destul de pagubitor.

Localizat la suprafata, hidroforul va trebui sa se afle intr-un spatiu destul de bine incalzit care nu presupune niciun risc de inghet. Spre finele sezonului de iarna, este important de facut o scurta verificare care sa ateste faptul ca nu a fost deteriorat niciun element al acestuia si ca exista in continuare o buna functionare.

Se intampla, destul de frecvent ca anumite persoane sa semnaleze nereguli ce se refera la faptul ca hidroforul merege incontinuu. Aceasta situatie poate sugera defecte foarte usor de rezolvat, dar si altele mult mai delicate, de aceea este important o inspectare atenta a presostatului, sorbului din teava principala, precum si a garniturilor de la mufe. Sau se poate urmari  daca ar putea exista vreo bula de aer pe vreun furtun ori degajari de aer la vreun robinet, de acest lucru putand fi responsibil vreun fiting mai slab ori deteriorat, respectiv crapat sau sorbul ar putea depasi nivelul apei in pamant.

Lipsa aerului in rezervor, precum si spargerea pernei din interior se pot manifesta prin oprirea tot mai frecventa a hidroforului. Acest lucru poate fi remediat si fara apelarea instalatorului doar daca ai o baza de cunoastere tehnica asupra alcatuirii hidroforului si a modului in care acesta functioneaza.

Cea mai mare teama apare la proprietari atunci cand observa ca pompa nu mai functioneaza, pur si simplu nu mai poate porni deloc. Acest lucru nu este de fiecare data atat de grav dupa cum ar putea parea, adica nu presupune chiar o defectiune la intreg nivel al mecanismului. Cauza poate fi determinata de presiunea redusa din circuit, arderea sigurantei fuzibile sau infundarea (inghetarea sau desprinderea) racordului flexibil de la pompa la presostat.

 

Pentru a gestiona cat mai bine astfel de imprejurari mai putin placute legate de modul de functionare al hidroforului este foarte important sa se puna mare accent pe calitatea acestuia inca de la achizitionare. Recomandarea specialistilor este Shop-Einstal unde preturile sunt cat se poate de accesibile, iar componentele materiale din care este format orice astfel de obiect sunt sigure si durabile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/cauze-ce-produc-defectiuni-ale-hidroforului