Certificatul energetic – o necesitate la vanzarea sau inchirierea unui spatiu

BUCURESTI - 19 septembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Cei care au intentia de a vinde sau de a inchiria un spatiu trebuie sa fie informati cu privire la documentul pe care trebuie sa il detina, si anume Certificatul Energetic. Acesta are un rol informativ, in sensul in care atesta performanta energetica a respectivei cladiri. Se face o comparatie in cadrul acestuia la cladirea de referinta stabilita prin metodologie. In acest mod, constructia in cauza este incadrata de specialistii autorizati intr-o anumita clasa de performanta energetica.

wwww.evaluari24.ro

wwww.evaluari24.ro

Evaluari24 este o echipa de experti in evaluari de specialitate a constructiilor, care ofera celor interesati certificate energetice, desigur prin raportare la aspectele legale impuse. Pe site-ul www.evaluari24.ro, doritorii se pot informa in detaliu cu privire la ce implica un certificat energetic si alte aspecte de interes cu privire la acest subiect. De altfel si in randurile de mai jos sunt disponibile cateva informatii sumare legat de acest subiect.

Demersuri de urmat in realizarea autorizatiei

Pentru a putea realiza o autorizatie, echipa Evaluari24 va urma o serie de demersuri, relativ simple de altfel. Un specialist se va deplasa la locatie pentru a realiza evaluarea constructiei, dupa cum este necesar. Clientul va aduce la cunostinta acestuia date de interes in intocmirea certificatului energetic, cunoscut si sub denumirea de Certificat de Performanta Energetica. Totodata sunt identificate masurile necesare in vederea unei calitati energetice optime a respectivei cladiri.

Timpul de eliberare a certificatului energetic

Cat despre perioada de timp in care o astfel de solicitare ar trebui sa fie indeplinita, in cel mult 7 zile aceasta ar trebui sa fie onorata. In mod normal procesul de intocmire este de 3 zile lucratoare. Este necesar in acest sens un dosar complet.

In ceea ce priveste preturile care se practica vis a vis de aceasta categorie de servicii, acestea sunt raportate la mp. La acestea se adauga TVA-UL , care va fi diferit, in functie de cine realizeaza certificatul.

Cand este necesar un astfel de document

Trebuie sa realizeze un certificat energetic atat locuintele unifamiliale, cat si blocurile de locuinte, spitalele, birourile, institutiile de invatamant, restaurantele, unitatile hoteliere, cladirile pentru comert, dar si diversele cladiri publice.

Insa in ceea ce priveste monumentele protejate, acestea nu necesita un astfel de document, intrucat acestea au valoarea istorica sau arhitecturala, ceea ce inseamna ca nu au suferit modificari, cel putin nu insemnate. Sunt si altele situatiile in care certificatul energetic nu este necesar, iar specialistii Evaluari24 pot furniza celor interesati informatii in acest sens.

Ce documente trebuie sa cuprinda dosarul?

In cadrul unui astfel de dosar trebuie sa fie incluse: planul general al imobilului de incadrare in zona (care sa mentioneze punctele cardinale), planurile arhitecturale in detaliu, cele de sectiuni transversale si longitudinale, planurile pentru apa calda si incalzire, fisa tehnica a instalatiei de incalzire si a sistemului de asemenea, diverse detalii de constructie, precum si facturile aferente.

Desigur ca si proprietarul cladirii va avea de urmat pasi specifici in ideea realizarii acestui certificat si nu doar specialistul. Care sunt masurile pe care trebuie sa le ia personal pot afla de la specialistii mentionati, disponibili pe evaluari24.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/certificatul-energetic-o-necesitate-la-vanzarea-sau-inchirierea-unui-spatiu