Criterii principale de selectie pentru microbalante

BUCURESTI - 26 mai 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

In momentul in care domeniul de activitate impune lucrul cu balante de precizie, microbalante si balante analitice, principalele obiective urmarite sunt acuratetea si precizia rezultatelor obtinute prin cantarire. Pentru indeplinirea acestor obiective trebuie avute in vedere o serie de criterii in selectia microbalantelor – aceste criterii ne sunt explicate in cele ce urmeaza de expertii balante.ro.

www.balante.ro

www.balante.ro

Intrucat interpretarea datelor tehnice trebuie sa fie de fiecare data corecta, importanta selectiei si utilizarii corecte a microbalantelor nu poate fi subliniata indeajuns. Care sunt criteriile de care trebuie sa se tina cont pentru a avea parte de rezultate de cantarire cu acuratete maxima?

Selectia unei microbalante va trebui sa aiba in vedere trei elemente specifice: precizia afisajului, repetabilitatea rezultatelor si linearitatea acestora. Un afisaj digital, de inalta precizie, reprezinta un atu considerabil pentru acele microbalante utilizate in laboratoare, in domenii diverse. Gama de microbalante prezentata in cadrul site-ului balante.ro respecta cu siguranta acest criteriu – echipamentele moderne sunt dotate cu afisaj electronic, iar precizia masuratorilor este astfel garantata.

Repetabilitatea rezultatelor constituie de asemenea un criteriu important de selectie al microbalantelor. Daca dupa 1000 de cantariri rezultatele obtinute sunt identice, atunci se poate vorbi despre microbalante extrem de precise. In cazul in care rezultatele cantaririlor difera insa, acuratetea microbalantei lasa de dorit, utilizatorii trebuind sa se orienteze doar catre produse ce ofera maximum de precizie. O recomandare in acest sens ar fi balantele disponibile pe balante.ro.

In ceea ce priveste linearitatea, aceasta specificatie se refera la lipsa deviatiilor in plus sau in minus fata de greutatea reala ce este cantarita. Cu cat microbalantele respecta aceasta linearitate a rezultatelor oferite prin cantarire, cu atat sunt mai cautate. In conditiile in care linearitatea nu este respectata si deviatiile apar frecvent, utilizatorii vor trebui sa se orienteze catre un alt model de balanta.

In vederea obtinerii celor mai exacte rezultate ale cantaririlor, expertii balante.ro ofera o serie de recomandari:

- Temperatura mediului ambient trebuie sa fie optima. De asemenea, stabilitatea temperaturii trebuie sa reprezinte o prioritate pe termen lung, intrucat chiar si variatiile minime ale acesteia pot avea o influenta asupra rezultatelor cantaririlor.

- Stabilitatea mesei pe care este asezata balanta este deosebit de importanta. Vibratiile transmise unei microbalante influenteaza considerabil rezultatele obtinute prin cantarire, motiv pentru care masa trebuie sa fie stabila si sa preia aceste vibratii.

- O atentie deosebita trebuie de asemenea acordata si influentelor magnetice si electrostatice. Incarcarea electrostatica a vaselor utilizate pentru cantarire poate afecta precizia rezultatelor.

- Functiile indeplinite de balante si microbalante trebuie sa fie cat mai complexe. Posibilitatea cantaririlor per ansamblu al greutatilor, cantarirea individuala a unei cantitati dintr-un ansamblu de greutati sau memorarea unui istoric al cantaririlor sunt doar cateva exemple de functii pe care o microbalanta ar trebui sa le prezinte, pentru a oferi precizia si acuratetea rezultatelor.

In gama de produse oferite de balante.ro se inscriu balante de diverse tipuri, extrem de utile pentru diverse domenii de activitate. Cei care vor sa achizitioneze balante, microbalante, cantare analitice, etaloane, greutati si numeroase alte accesorii specifice pot accesa cu incredere website-ul www.balante.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/criterii-principale-de-selectie-pentru-microbalante