Sistemele hidraulice si greseli frecvente in utilizarea lor

BUCURESTI - 1 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Cu siguranta ca nici categoria sistemelor hidraulice nu reprezinta o exceptie cand vine vorba despre reparatii, reconstruiri sau inlocuiri variate. Problema adevarata insa consta in faptul ca intrebuintarea lor nu este una adecvata, respectiv intretinerea nu este realizata corect. Prea putini sunt insa constienti de acest lucru, iar interventiile in cazul acestora se realizeaza de cele mai multe ori cand este prea tarziu pentru a mai realiza reparatii.

Tehnovest Pneumatikatlas iese in intampinarea celor care au in utilizare astfel de sisteme cu o serie de recomandari in ceea ce priveste folosirea lor adecvata. In fapt, acestia subliniaza in randurile de mai jos cateva dintre greselile frecvente care apar vizavi de acestea.

*Uleiul si schimbarea acestuia

Situatiile in care se inlocuieste uleiul hidraulic sunt doar 2. Primul caz e cel in care s-a degradat cel de baza si al doilea se refera la epuizarea pachetului de aditivi.

Care este greseala vizavi de asta? Cei mai multi nu fac diferenta intre variabilele care instiinteaza utilizatorul ca trebuie facuta inlocuirea. Mai ales pentru ca uleiul se gaseste la costuri destul de ridicate, trebuie solicitata o parere avizata. Si mai mare trebuie sa fie atentia in cazul in care este in discutie un sistem hidraulic ce dispune de un rezervor cu o capacitate mare. In caz de neatentie, sansele de a compromite componentele si functionarea lor sunt destul de crescute.

*Filtrele si inlocuirea acestora

Adevarate probleme pot ridica filtrele, respectiv identificarea timpului potrivit pentru a le inlocui. Cand sunt inlocuite timpuriu, este o cheltuiala care nu reprezinta neaparat o investitie. La fel si cand inlocuirea se realizeaza prea tarziu – scade din durata de functionare a sistemului hidraulic in cauza. Sunt detalii care sigur fac diferenta si in ceea ce priveste bugetul.

In acest caz, ideal este a realiza inlocuirea atunci cand capacitatea filtrelor de a mentine murdaria a fost atinsa, respectiv inainte de a se deschide supapa de bypass specifica. De preferat este sa fie vorba despre un nivel de 80% din intreaga capacitate de a mentine particulele de mizerie. Colmatarea filtrului se traduce prin stoparea completa a filtrarii.

*Temperatura de functionare este prea mare

Cazurile in care sistemul hidraulic opereaza chiar si cand motorul lui este supraincalzit sunt destul de frecvente. Cu siguranta ca asta este o problema si ca afecteaza durata de functionare a sistemului. In fapt este o cale sigura de a distruge componentele acestuia – incluse fiind furtunurile, garniturile. Totodata vor scadea si proprietatile calitative ale uleiului.

Cum poate fi determinata o temperatura prea mare la nivelul sistemului hidraulic? Ei bine, raportarea la vascozitate este ideala, pentru ca aceasta reprezinta un indicator. Totodata trebuie sa se tina cont si de componentele din dotarea sistemului. Cu cat creste temperatura uleiului, cu atat scade vascozitatea acestuia. O influenta negativa asupra sa duce la o lubrifiere defectuoasa. Astfel intreaga functionare a sistemului hidraulic are de suferit.

Cunoasterea acestor detalii este necesara pentru ca in mare parte de luarea unor masuri corecte depinde si viata sistemului. Specialistii Tehnovest Pneumatikatlas stau la dispozitia celor interesati cu mai multe informatii privitoare la acestea, dar si cu piese de schimb calitative pe tehnovest.pneumatikatlas.com .

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/sistemele-hidraulice-si-greseli-frecvente-in-utilizarea-lor