Cohen a binecuvantat publicul din Romania

BUCURESTI - 22 septembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Bucuresti, 21 septembrie 2008 – Dupa cateva luni de pregatiri, amanari si emotii, Leonard Cohen a cantat in aceasta seara pe scena stadionului Arcul de Triumf din Capitala.

Cohen a fost punctual… spre deosebire de o mare parte a publicului sau din Romania, care a ales sa ajunga la stadion cu foarte putin timp inainte de ora de incepere a spectacolului (19.00 - anuntata pe bilete si invitatii), desi accesul a fost anuntat si permis incepand cu ora 17.30.

Artistul si-a inceput spectacolul cu unul dintre cele mai cunoscute cantece ale sale: „Dance me to the end of love”, urmat, curgator, de „The Future” si o serie dintre cele mai faimoase piese din repertoriul sau. Trei torturi (doua pe scena si unul in culise), 74 de ani (impliniti astazi), 27 piese, aproape 3 ore de magie cu 20 de minute (pauza), pentru 10.000 de spectatori si 180 de persoane din staff-ul de organizare – cam asa s-ar traduce, pe scurt, acest eveniment in cifre.

Din spectacol nu au lipsit: „In My Secret Life”, „Who by Fire”, „Tower of Song”, „Suzanne”, „Hallelujah” si „I’m Your Man”, piese pe care publicul le-a primit cu aplauze calduroase, in ciuda gradelor Celsius ce scadeau din ce in ce mai mult. La final, dupa mai bine de doua ore de concert, Leonard Cohen s-a retras de pe scena in acorduri de vals, aplauze si urale… pentru ca sa revina, apoi, pentru un bis NEPROGRAMAT ce a durat peste 30 de minute. In acest timp, spectatorii au ramas in picioare, in ciuda ploii ce s-a incapatanat sa apara, totusi, la final si, mai mult, au cantat „Happy Birthday, Mr. Cohen!”. Mr. Cohen, rezervat, riguros si… timid, a zambit din ochi, vizibil emotionat, dar a continuat sa cante.

Emotionat a fost Leonard Cohen pe tot parcursul sederii sale in Romania. Venit cu trei zile inainte de concert, canadianul a tinut sa repete de doua ori, sambata si duminica, aproape intreg playlist-ul.

„Closing Time” – piesa si momentul – au sosit, insa, iar Leonard Cohen si-a terminat spectacolul multumind celor prezenti pentru atentie, asa cum a facut-o, de altfel, pe tot parcursul spectacolului. „Go home, I don’t want you to catch a cold !” - a tinut Leonard, sa puncteze, usor ironic, “exodul” brusc al celor din zona cu locuri pe scaune, care, speriati, probabil, de ploaie, au luat cu asalt portile de iesire.

„Ca o RUGACIUNE a fost concertul asta, absolut FABULOS, felicitari si un mare BRAVO!”, a spus Marius Tuca, Directorul Jurnalului National, la finalul concertului ce aniverseaza 15 ani de existenta a cotidianului pe care-l conduce. Ultimele cuvinte ale lui Leonard Cohen catre publicul sau din Romania au fost: “God Bless You!”.

Fotografii oficiale pot fi descarcate de pe site-ul www.leonardcohen.ro.

Despre EVENTS

Compania Events organizeaza evenimente de marca din domeniile cultura, arta si entertainment. In portofoliul sau se numara proiecte precum: turneul „IRIS Digital Athenaeum” (2001); „Traviata” (2002); Richard Clayderman (2003); „Angela Gheorghiu” (2004); Flamenco Passion/Angel Munoz, ZORBA – Thanasis Polykandriotis (2005); „50 Cent”, „Bloodhound Gang”, „Billy Idol”, „Seal”, „ABBA Magic”, „No Mercy/Animal X” (2006); „Therapy?”, „Coke Live Festival”, „The Rolling Stones”, „Katatonia” (2007), „Zucchero”, „Patrice” (2008), „Shaggy”(2008). Urmeaza 22 septembrie - o noapte magica petrecuta cu Gianna Nannnini la Arenele Romane, intr-un concert Fiat Bravo organizat de Compania Events. Stelele Baletului Rus aduc fascinatia dansului pe scena Salii Palatului din Capitala - pe 2 octombrie, prim-solistii celor mai faimoase companii de dans din patria baletului vor prezenta publicului romanescu un spectacol stralucitor, de neegalat. Pe 9 noiembrie, Little Richard sustine la Sala Palatului un concert din epoca de aur a rock and rollului, interzis persoanelor cu probleme de inima. Beck’sperience continua cu Underworld, formatie cult a muzicii electronice, pe 7 noiembrie, la Romaero. Urmeaza multe altele. Pentru detalii, acceseaza www.events.ro.
Andreea Andreescu
Communication Manager Events
0730 030 990 / 0730 026 742

aa@events.ro