HAI MĂRII LA SĂNZĂIENEEEE!!!

Timisoara - 24 iunie 2005

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Asociaţia Microregiunea de Dezvoltare Economico-Socială a Ţării Maramureşului (MTMM) în colaborare cu Primăria comunei Rona de Jos, organizează tradiţionala sărbătoare a Sânzienelor, sub genericul „Hai Mării la Sănzăieneeee!!!”

Pe parcursul activităţilor şi proiectelor derulate de MTMM, comunitatea din Rona de Jos a înţeles că trebuie să se ajute singură în promovarea turistică a comunei lor.
Proiectul "HAI MĂRII LA SĂNZĂIENE" este primul proiect de acest gen susţinut în totalitate de proprietarii de pensiuni agroturistice.
Serbarea câmpenească are loc în 24 iunie 2005, pe dealul comunei Rona de Jos, incluzând în programul său următoarele activităţi de petrecere a timpului liber:

•Jocuri populare
•Concurs de plăcinte şi frigări la disc
•Târg de meşteşuguri
•Excursii la Lacul Coştiui

Pentru vizitatorii veniţi de departe, se asigură posibilitati de cazare la pensiunile agroturistice din zonă, pensiuni care vă oferă următoarele programe turistice:

•Călărie
•Excursii cu bicicletele
•Plimbări cu căruţa
•Vizite la artizani
•Mâncare specifică zonei
•Pâine coaptă în casă

Informaţii şi rezervări:
Asociaţia "MTMM”
SIGHETu MARMAŢIEI, P-ţa Libertăţii nr. 21
Tel. 0262 312552, între orele 12-17.

Asociaţia MTMM este una dintre asociaţiile locale din Maramureş care beneficiază de asistenţă tehnică din partea CHF International România în cadrul proiectului-pilot de dezvoltare a turismului în Maramureş.

Despre Express Finance

CHF International România este reprezentanţa naţională a CHF International, organizaţie americană privată, non-profit, de dezvoltare internaţională având proiecte în întreaga lume. Din 1994, CHF România a implementat programe orientate spre dezvoltarea economică a comunităţilor, printr-un model unic de combinare a accesului la credite cu asistenţa directă pentru microîntreprinderi şi IMM în colaborare cu peste 45 de asociaţii de afaceri şi asociaţii de proprietari, realizarea de parteneriate public-private şi reformă legislativă.
CHF International România este unul dintre cei mai importanţi furnizori de microfinanţare pentru IMM-uri din România. Acordăm credite afacerilor private, asociaţiilor familiale, persoanelor fizice autorizate, precum şi asociaţiilor de proprietari.

Cu finanţare de la Agenţia de Dezvoltare Internaţională a SUA (USAID), CHF International România coordonează un program pe cinci ani, având o finanţare de 13,3 milioane USD pentru dezvoltarea microîntreprinderilor, a întreprinderilor mici şi mijlocii.
Promovarea turismului românesc este doar o parte a acestui program complex. Turismul este inclus în cadrul Componentei Competitivitate, care urmăreşte creşterea competitivităţii sectoarelor de afaceri selectate; reducerea şomajului prin creştere economică durabilă; furnizarea de asistenţă tehnică întreprinderilor micro- mici şi mijlocii; promovarea comerţului şi a investiţiilor şi întărirea organizaţiilor furnizoare de servicii pentru afaceri.
Partenerii de program ai CHF International România sunt Shorebank Advisory Services, Booz Allen Hamilton şi Citizens Development Corps.

Monica Misca
Public Outreach Manager
CHF International Romania
str. L. Rebreanu nr.13