TUDOR OFFICE CENTER IASI - INCHIRIAT IN PROPORTIE DE 71%

Iasi - 21 octombrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Pentalog Romania a inchiriat un intreg etaj de birouri de 750 mp. Proprietarul cladirii doreste obtinerea unui Certificat de Performanta Energetica pana in 2010. Prima cladire de birouri cu parcare special amenajata pentru biciclete.

“Cladirea de birouri TUDOR Office Center este inchiriata in prezent in proportie de 71%“ anunta Dan Zaharia, director Extind Management, firma care se ocupa de inchirierea celei mai moderne cladiri de birouri din Iasi, prin semnarea unui contract cu firma de software PENTALOG Romania, care mai are centre deschise in Orléans (Franta), Brasov, Bucuresti, Iasi, Sibiu (Romania), Chisinau (Moldova), Frankfurt (Germania) si Hanoi (Vietnam).

Pana in prezent, trei companii au ales Tudor Office Center ca locatie pentru desfasurarea activitatilor din Iasi:
1. ISCARE (clinica de fertilizare in vitro - www.iscare.ro)
2. MIND (firma de software – www.mindsoftware.ro) si
3. PENTALOG (firma de software – www.pentalog.ro)
ramanand disponibile spre inchiriere doua etaje de spatii de birouri, cu o suprafata totala de 1.500 mp

Cladirea de birouri va sustine activitatea a peste 500 de angajati; astfel in prezent MIND activeaza din iulie, ISCARE va inaugura clinica pana la sfarsitul lui 2009, iar PENTALOG se va reloca pana in ianuarie 2010.

“Sunt bucuros ca am reusit sa respectam strategia agreata impreuna cu proprietarul cladirii de a inchiria minim cate un etaj (circa 750 mp) oricarui nou chirias. Se observa ca firmele de IT prezente in Romania au redevenit active, deschizand noi locatii sau relocandu-se pe suprafete extinse in cladiri de birouri moderne. Datorita faptului ca acestea lucreaza preponderent pentru companii din strainatate, se poate presupune ca asistam la inceputul sfarsitului crizei mondiale, care indirect are astfel consecinte favorabile si pentru Romania.” declara Dan Zaharia, director Extind Management.

Parterul cladirii cuprinde o zona de servicii de circa 250 mp care va cuprinde un magazin de presa si suveniruri, o cafenea, o banca si o farmacie. “Suntem in discutii cu diverse companii care sa presteze aceste servicii pentru angajatii din cladire si pentru vizitatori, iar acum ca avem un grad rezonabil de ocupare pe partea de birouri, negocierile se vor apropia de final” declara Dan Zaharia, Extind Management.

In plus, Claudiu Tabacaru, proprietarul cladirii si al fimei Tent-Co, a inceput procedura de auditare energetica a cladirii, pentru obtinerea la inceputul anului 2010 a certificatului de performanta energetica (EPC), care devine obligatoriu pentru inchirierea sau vanzarea oricarei cladiri si are o valabilitate de 10 ani. De obicei, costurile cu climatizarea - ventilatia din lunile de vara sunt mai mari decat costurile cu incalzirea aceluiasi spatiu in timpul iernii. Media consumurilor de energie inregistrate in ultimele luni pe etajele inchiriate a fost de numai 0,50 euro / mp, ceea ce va include cladirea Tudor Office Center in clasa A de performanta energetica (cea mai buna).

Ca si noutate pentru cladirile de birouri din Iasi, la intrarea cladirii TUDOR Office Center se vor amenaja circa 30 de locuri de parcare acoperite pentru biciclete pentru angajatii din cladire, pentru a sublinia si mai mult grija managementului cladirii fata de amprenta de carbon a cladirii.

Despre Extind

Extind Management este o firma de consultanta imobiliara infiintata in 2006, specializata pe spatii comerciale stradale si cladiri de birouri de dimensiuni medii si mari. Extind a intermediat in 2007 inchirierea cladirii Nicolina Business Center Iasi cu o suprafata de birouri de circa 4,000 mp catre o divizie de back-office a Unicredit Bank.
Dan Zaharia
0723-228.225
www.extind.ro
www.tudor-center.ro