LUCIA OVEZEA, NOUL PREŞEDINTE AL FEDERAŢIEI EDITORILOR ŞI DIFUZORILOR DE CARTE DIN ROMÂNIA

BUCURESTI - 3 martie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Recent s-a desfăşurat Adunarea generală a Federaţiei Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România (FEDCR) care a analizat activitatea desfăşurată în anul 2008 şi s-au stabilit direcţiile de acţiune în viitor, cuprinse în programul şi bugetul pe anul 2009, tinand cont in special de actuala perioada, marcata de criza economica.

Totodată s-au adoptat hotărâri în legătură cu creşterea rolului federaţiei şi reprezentarea ei pe plan intern şi internaţional.
Noul presedinte al FEDCR, doamna Lucia Ovezea, a punctat câteva din priorităţile etapei următoare:
-Demersuri pentru unificarea breslei, prin dialog cu asociaţiile din domeniu;
-Continuarea demersurilor la nivel legislativ şi executiv pentru modificarea şi aplicarea reală a Legii 186/2003 privind cultura scrisă, a Legii 32/1996 privind sponsorizarea şi a Legii nr.8 referitoare la dreptul de autor, a Legii timbrului literar etc.

-Identificarea aspectelor negative legate de digitalizarea ilegală şi furtul pe Internet, ce aduc atingere dreptului de autor şi activităţii editurilor
-Aderarea FEDCR la Federaţia Europeană a Editorilor (FEP-FEE) şi la Asociaţia Internaţională a Editorilor (IPA)
-Reprezentare activă în instituţiile şi organismele din domeniul culturii şi educaţiei (MCC, MECT, AFCN, COPYRO etc.)
Adunarea generală a adoptat şi alte hotărâri menite să asigure un management mai eficient de intarire institutionala.
FEDCR a reconfirmat strategia sa privind promovarea cartii si lecturii, precum si continuarea programelor si proiectelor culturale, printre care Forumul European al Revistelor Literare editia a III-a, si Centrul National al Culturii Scrise.

Despre Federatia Editorilor si Difuzorilor de Carte din Romania

FEDCR este organizaţia patronală şi profesională cea mai reprezentativă din domeniul culturii scrise, fondată în februarie 2006 de patru asociaţii: Uniunea Editorilor din România -UER (fosta AEPC), Asociaţia Publicaţiilor Literare si Editorilor din România - APLER, Societatea Editorilor din România - SER şi Patronatul AGORA. FEDCR a adoptat o strategie privind promovarea cartii si lecturii, realizeaza numeroase programe si proiecte culturale, printre care Forumul European al Revistelor Literare si Centrul National al Culturii Scrise.

Daniela Tomescu - director general
fedcr@fedcr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/federatia-editorilor-si-difuzorilor-de-carte-din-romania/lucia-ovezea-noul-presedinte-al-federatiei-editorilor-si-difuzorilor-de-carte-din-romania