Tigla metalica cu acoperire de piatra. ISTORIE.

Baicoi - 29 octombrie 2009

Comunicat tip General in Constructii

Tigla GERARD, un produs inovator creat de catre AHI ROOFING. Prima tigla metalica cu acoperire de piatra naturala a fost creata in Noua Zeelanda in urma cu peste 60 de ani. AHI Roofing, compania producatoare distribuie unul dintre cele mai de succes branduri de invelitori in peste 80 de tari, tigla GERARD.

In mod ironic, istoria otelului vopsit a inceput in conditiile crizei mondiale a vopselei pe baza de uleiuri. Inca din perioada celui de-al doilea razboi mondial, multe cladiri metalice din Marea Britanie au fost acoperite cu o emulsie bituminoasa, idée care a avut la baza scopul camuflarii hagarelor. Aceasta solutie s-a dovedit extrem de rezistenta si eficienta, extinzand durata de viata a acoperirii. Singurul care a vazut o noua oportunitate in aceasta solutie a fost un neo zeelandez inovator, Lou Fisher.
La reintoarcerea din Marea Britanie in Noua Zeelanda in 1957, Fisher a lansat in productie panourile din tabla galvanizata cu acoperire de granule de piatra. Initial, granulele de piatra au fost adaugate pentru a preveni lipirea panourilor intre ele in timpul transportului. Aspectul atractiv a devenit in termen scurt o caracteristica solicitata de catre clienti. Fisher a experimentat acoperirea cu scoici sau caramizi sfaramate inainte ca acoperirea cu granule de piatra sa devina alegerea de top datorita aspectului estetic si a durabilitatii.
Detinand o pozitie importanta pe piata tiglelor metalice, compania AHI Roofing, producatorul tiglei GERARD, s-a extins rapid in perioada anilor ’70 si ’80 pe multe piete. Pana in 1990 nu aparuse nici un alt competitor pentru acest tip de tigla. Tiglele cu acoperire de piatra GERARD au reprezentat prima mare inovatie in domeniul invelitorilor pentru constructii rezidentiale, pentru o perioada de mai mult de 30 de ani. Acest nou material pentru invelitori a devenit in scurt timp prima optiune pentru arhitecti si firmele de constructii din Noua Zeelanda.
AHI Roofing si-a dezvoltat o prezenta puternica pe piata europeana incepand cu 1970, tigla GERARD dovedindu-si durabilitatea in conditii extreme de vreme si pastrandu-si aspectul estetic in timp. Acoperirea acrilica a tiglelor GERARD s-a mentinut in bune conditii chiar si in perioada iernilor geroase din Canada din anii ’70 sau din Scandinavia in anii ’80. Incepand cu anul 1995 tigla GERARD foloseste otel Zincalume®, inovatie cu efect in extinderea duratei de viata a produsului.
AHI Roofing, compania producatoare a tiglei GERARD detine 4 fabrici in Noua Zeelanda, California, Malaiezia si Ungaria. Compania se concentreaza in permanenta pe inovatie si adaptarea designului tiglelor GERARD la conditiile pietelor locale, fapt care a avut ca efect interesul clientilor potentiali si in finalizarea a peste 1 milion de case construite cu tigla GERARD in intreaga lume.
Tigla metalica cu acoperire de piatra naturala GERARD este importata in Romania de catre FINAL DISTRIBUTION si distribuita in intreaga tara printr-o retea de parteneri ce asigura si montajul. Pentru mai multe detalii vizitati: www.gerard.com.ro

Despre Final Distribution

FINAL DISTRIBUTION isi desfasoara activitatea in Baicoi incepand cu anul 2006 fiind reprezentant exclusiv al brandurilor GERARD (tigla metalica cu acoperire de piatra naturala produse de AHI Roofing Noua Zeelanda) si DELTA (folii anticondens , bariere de vapori , membrane pentru protectie hidroizolatii si drenaj - produse de DORKEN Germania) si KEYLITE (ferestre de mansarda produse de Keystone Irlanda)
sorina.bumbacea@finaldistribution.ro