Flamingo Internaţional lansează Premium Finance, propria companie de finanţare

BUCURESTI - 8 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Flamingo Internaţional anunţă lansarea propriei companii de finanţare, Premium Finance. Această iniţiativă vine ca o completare a gamei de produse şi servicii cu care se adresează pieţei de IT&C din România.

Flamingo Internaţional lansează Premium Finance, propria companie de finanţare

Obiectivul noii entităţi îl reprezintă oferirea de soluţii de finanţare clienţilor si partenerilor din zonele de retail şi corporate. Grupul Flamingo urmăreste prin crearea Premium Finance obţinerea de sinergii cu activitatea tradiţională de vânzări.

“Strategic, acest proiect se suprapune direcţiilor de dezvoltare ale grupului Flamingo, prin cele două componente majore ale sale, retail, respectiv distribuţie. Structura operaţională Premium Finance se va dezvolta pe o platforma deja functională, ce cuprinde personal specializat şi resurse informatice dedicate”, a declarat domnul Dragoş Simion, Preşedinte Flamingo Computers.

Premium Finance vizează dezvoltarea atât în parteneriat, cât şi pe cont propriu, de activităţi de finanţare a achiziţiilor destinate persoanelor juridice, cât şi extinderea suportului financiar furnizat partenerilor de afaceri (dealeri, francize).

“Premium Finance îşi propune să devină operaţională la 1 octombrie 2005, pentru valorificarea optimă a vârfului de sezon reprezentat de ultimul trimestru al anului. În medie, Flamingo Computers înregistrează 35-40% vânzări anuale prin credit de consum, iar prin funcţionarea Premium Finance, urmărim să creştem această pondere cu 20-25%”, a declarat domnul Bogdan Popa, General Manager Premium Finance.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.

Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.

Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.

La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional. Flamingo Internaţional este o societate ale cărei acţiuni se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul FLA.

-------------------------------------------

Pentru detalii suplimentare:

Oltea Boldisor

PR Executive, Flamingo International

oltea.boldisor@flamingo.ro

Tel. +40-21-236.20.00

Fax +40-21-236.20.05

Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro