Un nou director general pentru “Forte – a siemens company”

BUCURESTI - 10 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

Începând cu cea de-a doua jumătate a anului fiscal curent (31 martie 2007), Forte Business Services SRL are un nou director general, în persoana domnului Bogdan Radu Constantinescu. Acesta îi succede domnului Cristian E. Constantinescu, deţinător al acestei funcţii timp de 16 ani consecutiv.

Bogdan Constantinescu s-a alăturat Forte în august 2006, pe poziţia de Director of Sales and Head of Verticals, perioadă în care s-a pregătit pentru aprofundarea proceselor, portofoliului companiei şi a relaţiei cu clienţii. După opt luni de coordonare şi dezvoltare a echipei de vânzări, Bogdan Constantinescu îi succede la conducerea firmei domnului Cristian E. Constantinescu, deţinător al acestei funcţii timp de 16 ani.

Mandatul de director general al Forte Business Services SRL, companie cu capital integral austriac, i-a fost încredinţat domnului Bogdan Constantinescu de către board-ul Siemens IT Solutions and Services Austria, care coordonează operaţiunile corporaţiei în regiunea Europei Centrale şi de Est. Decizia de numire în funcţie, intrată în vigoare la 31 martie 2007, are la bază acordul părţilor pentru întinerirea echipei de management, la doi ani de la încheierea tranzacţiei de preluare a acţiunilor Forte Company SA de către Siemens Business Services, în martie 2005. Alegerea corporaţiei a fost determinată de succesele înregistrate de Bogdan Constantinescu în vânzări, combinate cu o experienţă de aproape cinci ani într-o cultură corporatistă cu prestigiul IBM şi o educaţie solidă, atât în domeniul IT, cât şi în business administration. Fostul director general al companiei va rămâne alături de noua echipă de management pentru următoarele 15 luni, în poziţia de Senior Adviser.

“Noua echipă de conducere a firmei, formată din Bogdan Radu Constantinescu, Chief Executive Officer, şi Daniel Cruceanu, Chief Financial Officer, completată cu recentele schimbări la nivel de upper şi middle management au adus deja şi vor continua să aducă acel suflu nou, tineresc, atât de necesar în modul de conducere al firmei pentru a putea obţine, în condiţiile de reaşezare a pieţei româneşti în contextul comunităţii europene, panta maximă de dezvoltare a companiei, cu o poziţie deosebit de stabilă pe termen mediu şi o perspectivă pozitivă pe termen lung”, a declarat domnul Cristian E. Constantinescu la încheierea mandatului executiv.

„Integrarea României în Uniunea Europeană aduce cu sine un potenţial uriaş de vânzări la capitolul infrastructuri şi servicii IT. Ani la rând Forte a excelat la capitolul integrare sisteme, compania fiind apreciată pentru calitatea implementărilor complexe, de nivel naţional. Peste această experienţă, după accederea României în spaţiul comunitar, Forte construieşte în domeniul serviciilor cu valoare adăugată – cum ar fi data-warehouse, business intelligence, outsourcing sau SAP – pentru a acoperi nevoile crescânde ale clienţilor generate de noile tendinţe ale pieţei. Constatând o creştere continuă a exigenţei clienţilor, dorinţa noastră este de a veni în întâmpinarea cerinţelelor acestora cu servicii la standarde europene”, a declarat Bogdan Constantinescu la preluarea mandatului de director general.

În contextul prefigurării unor proiecte de anvergură pentru infrastructuri IT generate de integrarea României în Uniunea Europeană, noua echipă de management va lucra susţinut la dezvoltarea portofoliului de servicii şi a uneia dintre cele mai performante forţe de vânzări din industria IT, dar va avea în vedere atât creşterea performanţei, cât şi eficientizarea activităţii companiei.

„Suntem o echipă care face parte din reţeaua globală Siemens şi suntem conştienţi că doar susţinându-ne reciproc vom fi capabili de performanţă, atât sub aspectul contractelor atribuite şi implementate, cât şi din punct de vedere al productivităţii. Având ca punct de plecare performanţa, vom gândi şi vom acţiona deopotrivă la scară naţională şi globală, cu scopul de a ne menţine un loc de frunte în topul furnizorilor de servicii IT de pe piaţa românească”, a încheiat noul director general al Forte.

Despre Forte Business Services SRL

Din anul 2005, odată cu preluarea de către divizia de servicii IT a grupului Siemens, Forte Business Services SRL operează pe piaţă sub marca „Forte – a siemens company”. Compania beneficiază de expertiza şi cunoştinţele a peste 350 de specialişti şi de experienţa internaţională a Siemens IT Solutions and Services. Forte oferă întregul lanţ de servicii IT, fiind capabilă să asigure soluţii complete pentru orice industrie. Pentru marii clienţi din sectorul public şi privat, Forte a pus bazele unei infrastructuri teritoriale proprii la nivel naţional, care asigură operaţiuni în locaţia beneficiarului. Compania deţine 9 sucursale în principalele oraşe şi puncte de lucru în fiecare judeţ. În plus, Forte a înfiinţat în Timişoara, în primăvara anului 2006, două centre de suport tehnic la distanţă: unul dedicat clienţilor din întreaga lume, celălalt - clienţilor de pe teritoriul României. Începând cu ianuarie 2007, „Forte – a siemens company” este parte a grupului Siemens IT Solutions and Services, ca urmare a deciziei grupului Siemens de a-şi reuni competenţele în domeniul IT şi software la nivel global. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.siemens.ro/forte
Mihaela Danciu

Forte Business Services S.R.L