15 ani de inovație eco-responsabilă. Parteneriate verzi, strategii durabile.

BUCURESTI - 6 decembrie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Logistica/Transport

Compania RLG România celebrează 15 ani de inovație și dezvoltare în managementul deșeurilor pe piața locală.

#RLG15

”Suntem aici pentru a ne consilia, asista, și ghida clienții și partenerii în eforturile lor de a implementa proiecte sustenabile și principiile economiei circulare”

Dr. Gheorghe Loloiu, Director General Reverse Logistics Group România.

Reverse Logistics Group România și-a început operațiunile pe piața locală în decembrie 2008, când obținea prima licență ca OTR pentru deșeuri electrice pentru compania CCR Logistics Systems.

Astăzi, prin soluțiile oferite pieței, RLG România a devenit una dintre cele mai experimentate companii din domeniu, fiind un furnizor de servicii cu o experiență relevantă în industria gestionării deșeurilor de echipamente electrice și electronice - DEEE, precum și a bateriilor (portabile, auto și industriale cu plumb) – DBA. Dezvoltăm proiecte de succes și oferim servicii integrate ce încep de la campanii de informare a publicurilor țintă până la implementarea de soluții unice pentru procesele de colectare, reciclare și raportare către clienți și autorități de mediu.

De 15 ani împreună pentru un viitor sustenabil.

În cei 15 ani de activitate RLG România a creat și a implementat un sistem fluent de gestionare a deseurilor  de la utilizatorii finali către reciclatori, prin adaptarea expertizei și know how-lui internațional la cerințele pieței locale.

De-a lungul celor 15 ani peste 700 de producători au devenit clienți ai RLG România și împreună am reușit să ne îndreptăm spre un scop comun: o lume în care responsabilitatea față de mediu și prosperitatea economică să coexiste armonios. Faptul că în portofoliul nostru există clienți alături de care am împlinit 15 ani de colaborare în România confirmă nivelul serviciilor și al expertizei noastre în domeniu.

În 15 ani am creat o reţea la nivel național și internațional, formată din parteneri în logistică şi reciclare, ce asigură flexibilitate și satisfacerea cerinţelor oricărui client din portofoliul nostru. În peste 4.900 de magazine partenere din toată țara există puncte de colectare la îndemâna fiecărui om ecoresponsabil din România, în care preluăm deșeuri electrice mici și baterii. Prin depozitele noastre regionale din zonele Centru Est (Roman), Sud (Chiajna) și Centru Vest (Deva și Zalău), ce funcționează ca centre operaționale și furnizează servicii la nivel național pentru producătorii și importatorii ce ne sunt clienți, asigurăm îndeplinirea  obligațiilor legale ale acestora, folosind soluții inovative, licențiate, de gestionare a DEEE&DBA.

Proiectele noastre de educație ecologică (Olimpiada Deșeurilor, Ne jucăm şi reciclăm, Fiecare baterie contează!, Reciclezi și ieși pe plus!”, Fii un locatar responsabil!, Zilele Porților Deschise la RLG – pentru a menționa doar câteva dintre ele) și de informare pe tematica amplă a colectării acestor deșeuri au dat roade pe tot parcursul celor 15 ani de implementare. Astfel, sutele de campanii derulate alături de școli, asociații de locatari, rețele de retail, producători sau autorități ne-au confirmat că misiunea noastră este aceea de a fi un partener de încredere prin abordări inovatoare și realiste, folosind metode de lucru sustenabile și etice. Cu toții avem nevoie de educație, informare și suport pentru a ne putea îndeplini obligațiile față de mediu, iar sarcina de a fi atenți cu mediul revine fiecăruia dintre noi.

În vara lui 2023, RLG România a adoptat noua soluție integrată de conformitate de mediu lansată, la nivel global, de grupul din care facem parte, Reconomy și anume Comply Loop. Noul sistem ajută companiile să gestioneze procesele complexe impuse de legislația în domeniu referitoare la conformitatea de mediu, oferă soluții inovative pentru analizarea unor volume mari de date precum și soluții personalizate pentru returnarea, colectarea și reciclarea produselor, asigurand trasabilitatea completă a datelor, astfel încât clienții noștri pot să își îndeplinească țintele și să se concentreze pe obiectivele de business, lasând în seama echipei noastre de consultanți aceste obligații.

La acest moment aniversar privim înainte cu încredere și cu entuziasm.

”Suntem aici pentru a ne consilia, asista, și ghida clienții și partenerii în eforturile lor de a implementa proiecte sustenabile și principiile economiei circulare, declară Dr. Gheorghe Loloiu, Director General Reverse Logistics Group România.

Rămânem fideli misiunii noastre de a fi un integrator de servicii și un furnizor de soluții 360⁰ pentru toți clienții noștri, prin idei inovatoare și acțiuni tangibile, realiste și mai ales cu responsabilitate față de mediu și față de comunitățile pentru care lucrăm, în condiții de conformitate cu cerințele legislative europene și naționale.

Valorile noastre sunt puternic ancorate în credința că, numai lucrând împreună putem crea un viitor verde și durabil pentru noi toți.”

RLG România

Andreea Idriceanu

Email: andreea.idriceanu@rev-log.com

RLG by Reconomy