Testarea pentru HIV si hepatite gratuita pentru inca 1 an la Constanta

Constanta - 21 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Social

Live site

In 2013 consilierea si testarea pentru boli infectioase sunt mentinute gratuite pentru toti cei care vin la Baylor Romania; pentru al saselea an consecutiv comunitatea constanteana este sprijinita in a-si cunoaste starea de sanatate si a lua masuri concrete pentru mentinerea calitatii vietii in cazul in care au probleme de sanatate.
O noua companie multinationala a ales sa sustina componenta de testare din judetul Constanta anul acesta. In februarie 2013, Chevron Romania a anuntat acordarea unei finantari de 62.000 de dolari, echivalentul in lei, catre Baylor-Romania, parte a retelei internationale Baylor International Pediatric AIDS Initiative (BIPAI), sustinere financiara care exemplifica un deziderat important al companiei: protejarea oamenilor și a mediului. „Noi ne angajăm să fim un bun vecin și să investim în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea“, declară Tom Holst, manager regional Chevron România.

Testarea pentru HIV si hepatite gratuita pentru inca 1 an la Constanta
 Prin vizite la Centrul de Excelenta Baylor, echipa Chevron a cunoscut personal proiectul si a aratat un real interes in a alege cea mai buna modalitate de a oferi suport. Intelegand problemele din comunitatile unde opereaza, Chevron ofera suport prin asigurarea continuitatii unui serviciu vital prin intermediul unui parteneriat care adauga, intr-adevar, valoare.

Ana Maria Schweitzer, Director executiv Baylor Romania

Colaborarea dintre Chevron si BIPAI a inceput cu mai mult timp in urma, prin sustinerea, in Angola si Liberia a unui parteneriat de succes in combaterea siclemiei si prin sustinerea „Global Health Corps”, un program medical international in valoare de 6 milioane de dolari pentru o durata de 5 ani.

“Parteneriatul pe care il are Chevron Romania cu Baylor Romania va sustine un laborator mobil care ofera servicii de testare cruciale in comunitatea noastra din Constanta, pentru a oferi suport si a preveni raspandirea bolilor infectioase. O comunitate sanatoasa inseamna in fapt, oameni sanatosi, iar acest serviciu, gratuit si confidential, va imbunatati accesul la asistenta medicala si tratament – consolidand sistemul regional de sanatate publica”, adauga Tom Holst.

In Romania, unul din zece oameni este infectat cu hepatita B si/sau C, iar numarul persoanelor infectate cu HIV continua sa creasca. Lipsa accesului la servicii de screening medical pentru aceste afectiuni inseamna ca majoritatea oamenilor nu isi cunosc diagnosticul, iar diagnosticarea timpurie si tratamentul care ar putea preveni situatia in care viata le este in pericol, nu sunt accesate.

Din 2007 pana in prezent, proiectul de consiliere si testare pentru HIV si hepatite virale de tip B sau C a pus la dispozitia comunitatii peste 32.000 de pachete de teste. Sumele investite in interesul diagnosticarii precoce a populatiei judetului depasesc 300 de mii de dolari.

“Acest proiect este unicul de acest gen din Romania si este  deosebit de apreciat de autoritatile locale. Consider ca atunci cand a ales sa sustina acest program, compania Chevron nu doar a bifat casuta responsabilitatii sociale; dimpotriva, a existat implicare personala. Prin vizite la Centrul de Excelenta Baylor, echipa Chevron a cunoscut personal proiectul si a aratat un real interes in a alege cea mai buna modalitate de a oferi suport. Intelegand problemele din comunitatile unde opereaza, Chevron ofera suport prin asigurarea continuitatii unui serviciu vital prin intermediul unui parteneriat care adauga, intr-adevar, valoare” – a declarat  Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Baylor Romania.

In fapte, parteneriatul Chevron Baylor va insemna:

Peste 5000 de persoane din judetul Constanta, cu varsta minima de 18 ani isi vor cunoaste starea de sanatate cu privire la hepatitele B, C si infectia cu HIV.Peste 400 de medici vor fi informati cu privire la hepatita B, hepatita C si infectia cu HIV, dar si despre posibilitatile de referire a pacientilor lor catre testare.Peste 8000 de persoane din comunitatile rurale si urbane din judetul Constanta vor fi informate despre prevenirea virusurilor hepatitice B, C si infectia cu HIV.

Fundatia Baylor este o organizatie ce activeaza in sfera prevenirii si tratarii bolilor infectioase inca din 2004. Pana in prezent a efectuat peste 32.000 de teste rapide, gratuit si confidential pentru depistarea HIV sau  a virusurilor hepatitice. Centrul de Excelenta, sub umbrela caruia functioneaza, este un parteneriat public-privat intre Spitalul de Boli Infectioase si Fundatia Baylor si ofera ingrijire unui numar de peste 800 de pacienti infectati cu HIV. In plus, alaturi de partenerii nostri, Baylor suplimenteaza de peste 10 ani necesarul de medicamente antiretrovirale, vitamine si antibiotice pentru acesti pacienti.

BIPAI - Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative at Texas Children's Hospital a fost infiintata in 1996 si este cel mai mare program universitar – program international care are la baza sanatatea si viata copiilor infectati cu HIV.

Reteaua Centrelor de Excelenta Clinica BIPAI - este o colaborare intre profesionisti din domeniul medical din Statele Unite si cei de la nivel local si contribuie in mod deosebit la ingrijirea pediatrica HIV/SIDA pentru tarile unde activeaza. Pentru mai multe informatii vizitati www.bayloraids.org.

Chevron este o companie lider mondial in domeniul energiei integrate, cu sucursale care desfasoara activitati comerciale in toata lumea. Compania este implicata in orice aspect al industriei energetice. Chevron exploreaza, produce, transporta petrol si gaz natural; rafineaza comercializeaza si distribuie combustibil pentru transport si uleiuri; produce si vinde produse petrochimice, produce energie clasica si geotermala, ofera solutii pentru o energie mai eficienta si dezvolta resurse pentru energia viitorului, incluzand biocombustibilii. Mai multe informatii despre Chevron sunt disponibile pe www.chevron.com.

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. Programul de testare a inceput in 2007 si se desfasoara si in prezent.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-baylor-marea-neagra/testarea-pentru-hiv-si-hepatite-gratuita-pentru-inca-1-an-la-constanta