Finalizare proiect „O SANSĂ PENTRU CEI DIN MEDIUL RURAL”

Baia Mare - 31 iulie 2013

Comunicat tip General in ONG

Fundaţia Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Maramureş (CDIMM Maramureş), în parteneriat cu Asociaţia Centru Harghita de Inovare şi Incubare în Afaceri (ACHIIA), au derulat, începând cu data de 01 august 2010, proiectul „O şansă pentru cei din mediul rural”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul a fost implementat în mediul rural din regiunile Nord-Vest şi Centru, pe parcursul a 36 de luni.
Proiectul se incheie azi 31 Iulie 2013 cu atingerea tuturor indicatorilor preconizati.

Fundaţia Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Maramureş (CDIMM Maramureş), cu sediul în Baia Mare, Bd. Traian Nr. 9/16, jud. Maramureş, în parteneriat cu Asociaţia Centru Harghita de Inovare şi Incubare în Afaceri (ACHIIA), cu sediul în Miercurea Ciuc, Str. Harghita Nr. 95, jud. Harghita, a derulat, începând cu data de 01 august 2010, proiectul „O şansă pentru cei din mediul rural”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5.481.855 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.372.216 lei.

Proiectul a fost implementat în mediul rural din regiunile Nord-Vest şi Centru, pe o durată de 36 de luni.

Proiectul ce s-a derulat în cadrul Axei prioritare 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” Domeniul major de intervenţie 5.2. „Promovarea sustenabiliţătii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”, a avut ca obiectiv promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă şi promovarea unor măsuri active de ocupare care să conducă la redirecţionarea persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă din zonele rurale, către activităţi non-agricole.

Proiectul s-a adresat persoanelor inactive, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şomerilor, şomerilor de lungă durată şi persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă cu domiciliul în mediul rural din regiunile Nord-Vest şi Centru.

Toti indicatorii previzionati au fost atinsi, rezultatele proiectului fiind:

Număr total de participanti la activitatile proiectului: 1563 (+56,3 %)

Număr de participanti la instruire: 232 (+5,45 %)

Număr de persoane consiliate in afaceri: 288 (+60%)

Afaceri sau activitati independente nou infiintate: 40 (+0%)

Locuri de muncă vacante in mediul rural identificate: 160 (+60%)

Participanti la proiect care si-au gasit un loc de muncă: 61 (+22%)

Tinand cont de rezultatele obtinute si de depăsirile inregistrate la marea majoritate a indicatorilor se poate aprecia că acest proiect a avut un real succes.

Despre Fundatia CDIMM Maramures

Fundatia CDIMM Maramures este o organizatie neguvernamentala ce isi propuse sa sprijine Intreprinderile Mici si Mijlocii din judetul Maramures si din judetele invecinate
CDIMM Maramures organizeaza cursuri de instruire antreprenoriala pentru managerii de compabii si pentru cei care doresc sa demareze o afacere si implementeza programe care sprijina antreprenoriatul.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-cdimm-maramures/finalizare-proiect-o-sansa-pentru-cei-din-mediul-rural