Concert Aniversar al Grupului Coral «SOUND»

BUCURESTI - 15 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Grupul Coral «SOUND» sarbatoreste 12 ani de activitate artistica dedicata iubitorilor artei cantului din tara si strainatate.

Fundatia Culturala SOUND si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor organizeaza Concertul Aniversar al Grupului Coral SOUND, in ziua de 18 noiembrie 2006. Evenimentul va avea loc la “Auditorium” - Sala Mica a Palatului Regal (Str. Stirbei Voda), cu incepere de la ora 18:00 si intrarea libera.

Vor fi invitati: artisti, oameni de cultura, sponsori, presa scrisa si audio-vizuala, si, in special, publicul interesat de oferta muzical-artistică a formatiei.

In cadrul concertului vor putea fi ascultate cele mai indragite lucrari din repertoriul Grupului Coral SOUND, de la muzica renascentista, la prelucrari din folclorul romanesc sau piese cu continut religios, pana la cunoscute lucrari afro-americane si chiar aranjamente ale unor piese de muzica pop.
Vor fi vizionate, de asemenea, imagini inedite din viata formatiei. Prezentarea Gianinei Corondan si momentele de divertisment muzical, in compania dirijorului american de origine romana, Valentin Radu, vor aduce un plus de atractivitate evenimentului.

Seara se va incheia cu un cocktail oferit in onoarea invitatilor speciali si a membrilor actuali si din trecut ai Grupului Coral «SOUND».

Scurta prezentare:

Grupul Coral «SOUND» a luat fiinta in anul 1994 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti ca o formatie corala mixta alcatuita din studenti si absolventi ai diverselor facultati bucurestene.
Repertoriul este creat pentru a atrage un public cat mai larg si se structureaza pe lucrari din patrimoniul romanesc si universal, parcurgand marile epoci creatoare‚ de la muzica medievala la creatii contemporane, abordand cu interes si lucrari ce tin de divertismentul muzical.

Grupul Coral “SOUND” ofera membrilor sai:

• posibilitatea de a dobandi abilitati artistice, chiar daca nu au beneficiat de instructie muzicala,
• contactul cu publicul interesat de arta interpretarii muzicale,
• un mediu cultural-artistic in care creativitatea individuala si colectiva contribuie in egala masura la performanta si destindere,
• sansa de a participa la manifestari de gen cu notorietate nationala si internationala.

Paricipari si rezultate de prestigiu la manifestari nationale si internationale:

• recitaluri si concerte in cadrul unor evenimente culturale si festivaluri de gen din Bucuresti, Timisoara, Arad, Brasov, Ploiesti, Buzau, Mangalia, Costinesti, Sinaia si Busteni;
• inregistrari pentru fonoteca Radiodifuziunii Romane, interviuri, emisiuni «live» la posturi nationale si private de radio si televiziune;
• 10 turnee artistice in state europene: Marea Britanie - 1997, Franta - 1998, Belgia - 1999, Italia - 1999, Austria - 1999 si 2000, Polonia - 2003, Irlanda - 2004, Grecia - 2005, Bosnia-Hertegovina - 2006, Ungaria - 2006.
- Laureat la III-a editie a Concursului European de Muzica Religioasa de la Noyon-Franta (1998),
- Premiul I si Premiul Publicului la Concursul Coral International de la Bad Ischl-Austria (1999),
- Medalia de Argint la sectiunea formatii camerale si Medalia de Aur la sectiunea folclor “a cappella” la Prima Olimpiada Corala Mondiala de la Linz-Austria (2000).
- Premiul III la Concursul International de Interpretare Corala din Sligo – Irlanda 2004.
- Medalia de Aur si Premiul Special pentru cel mai bun dirijor la Festivalul International de Muzica Sacra – Preveza 2005 (Grecia).

Despre Fundatia Culturala SOUND

Acest eveniment este posibil datorita

Sponsorilor: Dealerii proprii ai Porsche Romania (Porsche Bucuresti Aviatiei, Porsche Bucuresti Nord, Porsche Bucuresti Vest 1, Porsche Bucuresti Vest 2); Crescendo International – Casa de Solutii IT &C ; Zarea S.A.; Parmalat Romania S.A.; Germino S.A.; Lumiere Design S.R.L.; Esprit Accounting; Media Digital Studio Entertainment.

Partenerilor media : 24FUN, Radio LYNX

Pentru confirmarea prezentei dvs. la eveniment, va rugam sa contactati:

• Presedinte, Voicu Popescu - tel. 0722 353 191

• PR Officer, Ioana Tanase - tel. 0745 135 994

oanta74@yahoo.ca

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-culturala-sound/concert-aniversar-al-grupului-coral-sound2