53 de locuitori de pe aliniamentul Autostrazii Transilvania sunt pregatiti sa isi inceapa afacerile

Cluj - Napoca - 20 august 2009

Comunicat tip General in ONG

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială, alături de Autostrada Transilvania, încheie cu succes programul de educaţie antreprenorială pentru locuitorii din zona Autostrăzii Transilvania. Programul s-a desfăşurat în perioada octombrie 2008 – iulie 2009 şi a oferit cursuri de educaţie antreprenorială şi consultanţă în afaceri pentru 53 de persoane din comunele Gilău şi Petreştii de Jos. La finalul programului au fost înregistrate 15 planuri de afaceri din domenii diverse: agroturism, tâmplărie, creşterea animalelor, închiriere de ATV-uri, construcţii, parc de agrement, magazin alimentar, etc.

Programul de educaţie antreprenorială a fost iniţiat de Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială şi urmăreşte educarea populaţiei din mediul rural, în spiritul unui management eficient al resurselor financiare, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale. Acest program a beneficiat de sprijinul proiectului Autostrada Transilvania şi a avut drept rezultat dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale a 53 de persoane din comunele Gilău şi Petreştii de Jos.
Programul iniţiat de Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială este la cea de-a treia ediţie: el urmează succesul proiectului pilot, desfăşurat între noiembrie 2006 – iulie 2007 în comuna Luna de Sus şi a unui proiect derulat între octombrie 2007-iulie 2009 în Chiribiş, judeţul Bihor. Acest program de educaţie antreprenorială oferă participanţilor posibilitatea de a-şi însuşi atât noţiuni teoretice cât şi practice în domeniul iniţierii şi administrării de afaceri. Programul este structurat în două etape majore - 8 săptămâni de training adaptate nevoilor şi resurselor fiecărei zone şi 16 săptămâni de consultanţă individuală pentru proiectarea şi dezvoltarea unei afaceri.
Participanţii în cadrul programului au beneficiat de 20 de ore de training, în cadrul acestor cursuri dobândind cunoştinţe de bază în domeniile: planificare financiară, servicii bancare, investiţii, documentaţia necesară pentru iniţierea unei afaceri, accesarea de fonduri pentru susţinerea afacerii şi paşii efectivi în demararea şi administrarea acesteia. Cele 20 de ore de training au fost urmate de 140 de ore de consultanţă individuală pentru cei 25 de beneficiari care au decis să pună bazele unei afaceri. Dintre aceştia, 15 au reuşit să îşi finalizeze planurile de afaceri până în iulie 2009.
“A fost interesant pentru că am făcut un fel de simulare: au încercat să ne pună în situaţii cât de cât reale şi acest lucru a fost interesant pentru fiecare. Am învăţat să nu ne aruncăm cu capul înainte fără să fim atenţi şi să calculăm tot.” – beneficiar proiect Gilău.
Programul de educaţie antreprenorială s-a desfăşurat în perioada octombrie 2008 - iulie 2009 şi s-a adresat locuitorilor din Gilău şi Petreştii de Jos. Localităţile selectate sunt zone în care a avut loc recent o infuzie semnificativă de capital – în special din exproprierile de pe traseul Autostrăzii Transilvania, dar şi ca urmare a creşterii numărului de persoane cu un loc de muncă stabil şi a migraţiei forţei de muncă în străinătate. Programul şi-a propus creşterea capacităţii acestora de autoadministrare şi investiţie, iar pe termen lung – dezvoltare durabilă a regiunii. În 2009 – 2010, Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială intenţionează să implementeze acest program în alte patru localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj.




Fundaţia Danis promovează şi încurajează educaţia managerială şi antreprenorială. Din 2000, fundaţia iniţiază şi derulează proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei manageriale şi încurajarea tinerilor antreprenori în dezvoltarea potenţialului.

Autostrada Transilvania este în prezent cel mai mare proiect de infrastructură din Europa şi vizează construirea unei autostrăzi de 415 kilometri, cu patru benzi. Programul de Educaţie Antreprenorială face parte din strategia de Dezvoltare Durabilă a Proiectului Autostrada Transilvania.




Despre Fundatia Danis pentru Dezvoltare Manageriala

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială promovează şi încurajează educaţia managerială şi antreprenorială. Din 2000, fundaţia iniţiază şi derulează proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei manageriale şi încurajarea tinerilor antreprenori în dezvoltarea potenţialului.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi: Cordelia Bădescu, dir. ex. Fundaţia Danis,
Mobil:0747/110083, e-mail: cordelia.badescu@fundatiadanis.ro
office@fundatiadanis.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-danis-pentru-dezvoltare-manageriala/53-de-locuitori-de-pe-aliniamentul-autostrazii-transilvania-sunt-pregatiti-sa-isi-inceapa-afacerile