SĂTENII DE PE ALINIAMENTUL AUTOSTRĂZII TRANSILVANIA SUNT PREGĂTITI SĂ ÎSI ÎNCEAPĂ AFACERILE

Cluj - Napoca - 20 februarie 2009

Comunicat tip General in ONG

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială, alături de Autostrada Transilvania, anunţă încheierea cu succes a primei etape a programului de educaţie antreprenorială pentru locuitorii din zona Autostrăzii Transilvania. 41 de persoane din Gilău şi Petreştii de Sus au absolvit cursurile de educaţie antreprenorială şi 20 dintre ei vor trece la etapa de consultanţă. Această etapă se va desfăşura în perioada februarie – aprilie 2009 şi va presupune consilierea participanţilor care au decis să îşi înceapă o afacere proprie. Duminica, 22 februarie 2009, ora 16:00, va avea loc la Şcoala din Petreştii de Jos evenimentul de încheiere a primei etape a progamului de educaţie în afaceri.

Programul se desfăşoară în perioada octombrie 2008 - iulie 2009 şi vizează localităţile Gilău şi Petreştii de Jos din judeţul Cluj. Aceste doua localităţi sunt zone în care a avut loc recent o infuzie semnificativă de capital – în special din exproprierile de pe traseul Autostrăzii Transilvania, dar şi ca urmare a creşterii numărului de persoane cu un loc de muncă stabil şi a migraţiei forţei de muncă în străinătate. Programul este structurat în mai multe etape: o campanie de informare în comunităţile alese, 8 săptămâni de training adaptate nevoilor şi resurselor fiecărei zone şi 16 săptămâni de consultanţă individuală pentru proiectarea şi dezvoltarea unei afaceri.
În luna ianuarie 2009, s-a încheiat primul modul al programului de educaţie atreprenorială – cursul de iniţiere în afaceri. In urma celor 5 sesiuni de training din acest modul, însumand 20 de ore de lucru efectiv cu participanţii, 23 de persoane din Petreştii de Jos şi 18 persoane din Gilău au dobândit cunoştinţe antreprenoriale de bază.
De asemenea, in cadrul programului, participanţilor din Gilău li s-a oferit şansa de a se întâlni şi discuta cu un antreprenor cu experienţă. Dl. Ioan Tantau de la Toyota Cluj a împărtăşit participanţilor din experienţa sa şi le-a răspuns la întrebări. Mai mult, având un capital de pornire de 100 de lei din partea Fundaţiei Danis pentru Dezvoltare Managerială, 7 echipe de câte 2 sau 3 participanţi au avut ocazia să pună în practică noţiunile învăţate la curs printr-un exerciţiu practic: ei au trebuit să demareze o afacere, să o structureze şi să multiplice investiţia iniţială.
Programul de educaţie antreprenorială iniţiat de Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială, cu sprijinul Autostrada Transilvania, urmăreşte educarea populaţiei din mediul rural, în spiritul unui management eficient al resurselor financiare, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale.

Despre Fundatia Danis pentru Dezvoltare Manageriala

Fundaţia Danis promovează şi încurajează educaţia managerială şi antreprenorială. Din 2000, fundaţia iniţiază şi derulează proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei manageriale şi încurajarea tinerilor antreprenori în dezvoltarea potenţialului.
Autostrada Transilvania este în prezent cel mai mare proiect de infrastructură din Europa şi vizează construirea unei autostrăzi de 415 kilometri, cu patru benzi. Programul de Educaţie Antreprenorială face parte din strategia de Dezvoltare Durabilă a Proiectului Autostrada Transilvania.

Cordelia Bădescu, dir. ex. Fundaţia Danis, Mobil: 0747/110083, E-mail: cordelia.badescu@fundatiadanis.ro
office@fundatiadanis.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-danis-pentru-dezvoltare-manageriala/satenii-de-pe-aliniamentul-autostrazii-transilvania-sunt-pregatiti-sa-isi-inceapa-afacerile