Campania 'Ajuta-l sa mearga la scoala!'

Bacau - 8 septembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau desfasoara in luna septembrie o campanie publica de donatii in rechizite, haine si bani cu scopul de a oferi copiilor din familii sarace din mediul rural, o sansa sa mearga la scoala in aceasta toamna.

Ziua de 15 septembrie este pentru multi copii un prilej de bucurie: incepe scoala! Imbracati in uniforme noi, patrunsi inca de nostalgia vacantei de vara, copiii nostri pasesc, cu ghiozdanele in spate, pragul claselor care ii asteapta pentru un nou an de studiu.
Exista insa printre noi si familii carora luna septembrie le aduce un gust amar...Copii care nu vor putea merge la scoala, pentru ca nu au haine, incaltaminte, ghiozdane sau caiete... Pentru acesti copii, scoala este doar un vis, mult prea indepartat... Numai pentru a trimite un copil in clasa intai, o familie trebuie sa dispuna de minim trei milioane de lei... .Multe familii din rural nu au acesti bani.

Din acest motiv Fundatia de Sprijin Comunitar desfasoara in luna septembrie o campanie publica de donatii in rechizite, haine si bani cu scopul de a oferi copiilor din familii sarace din mediul rural, o sansa sa mearga la scoala in aceasta toamna. Campania va cuprinde trei componente: o campanie la sediul unor firme si institutii din Bacau, o campanie stradala si una in licee. “Credem ca in acest fel vom putea acoperi toate categoriile de populatie care ar putea si ar dori sa intinda o mana de ajutor acelor copii care vor dar nu au posibilitatea de a frecventa cursurile scolare” (Gabriela Achihai – presedinte).

In saptamana 11-15 septembrie campania se va muta in strada. Zilnic, intre orele 15-17, in centrul orasului langa magazinul Luceafarul, voluntari si angajati ai FSC ii vor astepta pe bacauani sa li se alature in aceasta campania de suflet. Si dumneavoastra ii puteti ajuta: aduceti un pix, un caiet, o haina care nu-i mai vine copilului sau o suma de bani pe care sa le depuneti in urnele special amenajate. In felul acesta dati sansa la un viitor mai bun unui copil sarman din mediul rural!

Puteti solicita detalii suplimentare despre campanie la tel 0234/585658, p.c. Ionut Chirita

Despre Fundatia de Sprijin Comunitar

Fundatia de Sprijin Comunitar este o organizatie neguvernamentala, cu statut de utilitate publica, apolitica si nonprofit, fara caracter religios, inregistrata in iunie 1997. Prin programele noastre adresate copiilor, batranilor sau comunitatilor rurale am ajutat de la infiintare peste 25.000 persoane aflate in situatii de marginalizare si risc social.
Misiunea noastra este:
- sprijinirea grupurilor dezavantajate ale comunitatii, prin programe medicale, sociale si educationale;
- sprijinirea dezvoltarii comunitatilor locale;
- incurajarea parteneriatului dintre sectorul neguvernamental, administratia publica, la nivel local si regional si sectorul privat
Acreditata prin acordarea statutului de Organizatie de Utilitate Publica prin hotararea de guvern nr 388 din 5 mai 2005, F.S.C, are la ora actuala un numar de 70 de angajati, peste 200 de voluntari, 11500 de beneficiari, un centru comunitar pentru copii si unul pentru varstnici. F.S.C. este sustinuta in proportie de 70% din fonduri externe (U.K.,SUA, Franta, Uniunea Europeana).

Ionut Chirita, coordonator fundraising&pr, tel/fax: 0234/585658, e-mail: departamentpr@fsc.ro