Fundatia RBS lansează proiectul "Young, Bold, European"

BUCURESTI - 19 martie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Fundația Romanian Business School și Asociația Studenților în Științe Politice din FSPUB în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice din Universitatea București și Casa de Cultură a Studenților din București vă invită la o serie de întâlniri dedicate educației democratice a tinerilor în perspectiva participării conștiente și responsabile la dialogul pe teme de interes la nivelul UE.

Întâlnirile vor fi organizate și moderate de reprezentanții Fundației Romanian Business School și cadre universitare specializate în politici internaționale și studii europene. Casa de cultură a Studenților din București, Calea Plevnei nr. 61, va găzdui aceste evenimente timp de o lună, în fiecare miercuri, începând cu data de 20 martie, ora 16:00.
Programul:
1. Cuvânt de întâmpinare din partea organizatorilor
2. Concurs de discurs public pe teme europene pentru elevi de liceu
3. Dezbatere pe teme europene între tineri care au ales cariera politică și studenți membri Clubului de Debate ACVILA din Facultatea de Științe Politice din Universitatea București.
Proiectul este rezultatul unei colaborări fructuoase cu Asociația Studenților în Științe Politice din FSPUB,  o dovadă a interesului studenților de implicare în dialogul democratic, și are ca scop dezvoltarea competențelor necesare tinerilor pentru a-și spori capacitatea de a se angaja activ în politica democratică, de a înțelege și de a reflecta prin gândire critică asupra temelor actuale în dezbaterile europene, a rolului UE în politica globală, pentru a contribui la promovarea dezvoltării durabile, a echității, a păcii și toleranței.

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Înființată în 2005, Fundația Romanian Business School (RBS) are ca scop pregătirea noilor generații pentru societatea dinamică a secolului XXI, în acord cu standardele academice, profesionale, culturale și civice internaționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/fundatia-rbs-lanseaza-proiectul-young-bold-european