Membrii Clubului de Excelenta Dan Voiculescu au fost invitati la un celebru festival in Maroc

BUCURESTI - 11 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Mircea Gogoncea si Catalin Vlad, membri ai Clubului de Excelenta Dan Voiculescu s-au intors zilele acestea din Maroc, unde au participat la un celebru festival intitulat «Festivalul Corzilor Ciupite». Invitatia pentru tinerii care canta la chitara clasica a fost lansata prin intermediul Ambasadei Romaniei in Maroc.

Pe data de 2 noiembrie 2008, doi membri ai Clubului de Excelenta Dan Voiculescu s-au intors de la « Festivalul Corzilor Ciupite », organizat in orasul Rabat din Maroc. Aflat la cea de-a zecea editie, festivalul reuneste anual renumiti specialisti in domeniul chitarei clasice, din tari precum Germania, Franta, Belgia, Elvetia, Spania sau Maroc. Organizatorul festivalului este compozitorul, criticul muzical si profesorul Saïd Laghzaoui, director al Conservatorului National de Muzica din Rabat.
Romania a fost reprezentata anul acesta pentru a doua oara la acest festival, insa prezenta de anul acesta a inregistrat cel mai rasunator succes, celor doi tineri solicitandu-se bis cu toata ca festivalul nu are o astfel de traditie. Publicul prezent in numar mare a fost alcatuit din reprezentanti ai principalelor corpuri diplomatice si ambasade in Maroc.

Fiecare tara prezenta a avut la dispozitie cate o seara pentru a interpreta melodii la chitara clasica. Reprezentantii Romaniei au fost doi elevi ai Liceului de Muzica George Enescu, membri ai Clubului de Excelenta Dan Voiculescu, Mircea Gogoncea, 17 ani si Catalin Vlad, 21 ani, cei mai tineri participanti in festival.
Mircea Gogoncea, bursier al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a participat la nu mai putin de 69 de concursuri nationale si internationale la chitara clasica, la care a obtinut 73 de premii, dintre care 45 de premii I, 3 « Mari Premii » , Premiul ,, Criticii Muzicale ”, Premii pentru ,, calitatea deosebită a interpretării ”, Premiul I la Concursul Internaţional de Chitară Clasică “Sinaia”, 2006, Premiul I la Guitar Foundation of America Youth Guitarist Solo Competition. Los Angeles, SUA, 2007, obţinute în diferite oraşe ca: Los Angeles, Dallas (SUA), Velbert (Germania), Weimar (Germania), Belgrad (Yugoslavia), Alessandria (Italia), Sinaia, Tulcea, Ploieşti, Târgovişte, Alba-Iulia, Cluj, Bucureşti.
Printre cele mai deosebite realizari ale lui Catalin Vlad se afla turneul realizat in Suedia, concertul din Grecia de la Vissani, dar si numeroase premii I.

Cunoscandu-i pe tinerii romani, organizatorii festivalului din Maroc nu au ratat ocazia de a-i invita pe tinerii chitaristi in 2009 si la alte festivaluri in Maroc, in Rabat si Agadir. In afara acestora, pentru anul 2009, Mircea si Catalin si-au propus sa participe si la alte concursuri internationale in Malibu la Parkening, in Italia la Alesandria, la concursul Printesa Cristina la Toledo in Spania.

La sfarsitul lunii octombrie 2008 cinci elevi ai Liceului de Muzica George Enescu, s-au intors de la concursul international de vioara Cortemilia din Italia, unde au castigat sase premii: un premiu II, un premiu III si patru premii I, dintre care doua absolute. Trei dintre castigatori au beneficiat de sprijinul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, care le-a asigurat fondurile necesare deplasarii si participarii la concurs.

Despre Fundatia Dan Voiculescu

www.fudv.ro
Biroul de Presa si Relatii cu Publicul
Tel./Fax 021.335 45 05;

office@fudv.ro