Vivanatura – povestea de succes a unui vis devenit realitate

BUCURESTI - 31 ianuarie 2024

Comunicat tip General in Sanatate

Leonard Rădutz, antreprenor și fondator VIVANATURA, a fost invitat in cadrul emisiunii Arena Invingatorilor, unde a facut cunoscuta povestea brandului pe care l-a infiintat in anul 1996. Redam in continuare unele parti ale acestui interviu:

vivanatura

Eficient, natural, romanesc

Leonard Radutz

Reporter: Înainte de toate, cum v-ați gândit să creați un asemenea brand din domeniul sănătății și frumuseții?

Leonard Rădut, fondator Vivanatura : Am lucrat și la stat, și în privat… Și mi se părea că locul de muncă e ceva tensionat. Și m-am gândit… bun, atunci, o să-l fac eu! Am căutat să creez un loc de muncă, și pentru mine, și pentru alții, în care să-ți placă să muncești. Și-atunci, prima zonă în care m-am orientat a fost zona înțelepciunii populare, care ne aduce sănătate. Mi s-a părut un filon de aur. Am căutat multe soluții, am fost chiar și la Facultatea de Farmaceutică, să vorbesc cu profesorii de acolo, am fost și la Agenția Națională a Medicamentului, să văd cum aș putea să aduc naturalul în mijlocul preocupărilor consumatorului român. Era foarte greu… Până la urmă, am început cu cosmeticele.

Reporter: Și ați început cu partea de cosmetice, de cosmetice cu ingrediente naturale. Ce fel de cosmetice, concret?

Leonard Rădutz, fondator Vivanatura: Am găsit soluții pentru creme care susțin tenul, care produc regenerare. Am găsit soluții pentru paste de dinți cu argilă. Asta a fost! Și am căutat în România și am găsit zăcăminte românești, valoroase… Aici ne-a ajutat Agenția Națională de Resurse Minerale, pentru că ne-a oferit multe date… Am căutat în zăcămintele din România și am găsit zăcăminte cu o variantă de argilă foarte valoroasă.

Reporter: Spuneați că pastele de dinți au fost printre primele produse care v-au făcut cunoscut, să spunem așa. Pastele de dinți, pe lângă faptul că au acest ingredient, argila, ce alte ingrediente au?

Leonard Rădutz, fondator Vivanatura: Principalele alte ingrediente decât argilă sunt plantele. Asta conțin ele, argilă și plante. Multe extracte din plante. Iar pentru asta am căutat… noi ne-am făcut multe din utilajele noastre, la început, ni le-am făcut singuri sau măcar le-am conceput singuri. Am găsit o tehnologie specială pentru a face extracte din plante mai ușor. E un lucru de care cu toții avem nevoie, cum să facem să extragem din plante, să extragem repede, să extragem bine, să extragem și ceea ce este greu de extras… Pentru că sunt ingrediente care ies greu din plantă, ca să le putem pune noi într-un extract.

Reporter: Apropo de produsele românești, spuneați că ați încercat să valorificați rețetele noastre tradiționale și să produceți cosmetice terapeutice, pentru durerile de spate, pentru durerile musculare… Care sunt cele mai vândute produse din această gamă de cosmetică terapeutică și cum sunt ele primite de publicul actual, modern?

Leonard Rădutz, fondator Vivanatura: La început, produsele noastre nu aveau prețul pe care îl meritau. Noi ceream mai puțini bani, pentru că aveam o îndoială, așa, că oamenii ar aprecia produsele românești. Între timp, am schimbat perspectiva, am spus: punem în produse tot ce știm că este bun, natural și bun, și, în final, ne uităm cât ne-a costat ce am pus acolo și cerem prețul necesar. Uite, atât costă ceea ce am făcut! Pentru reumatism, pentru dureri, pentru articulații… E o cerere foarte mare in Romania. Mulți oameni au probleme în acest sens. Mi-am adus aminte cum bunica folosea gazul, petrolul lampant, atunci când o durea glezna sau genunchiul. Și se masa chiar cu petrol, cu gazul de la sobă, pe care-l foloseam pentru foc. Între timp, am găsit fracții mai rafinate din petrol, fracții speciale, care sunt și permise pentru a fi folosite în cosmetică și care ne-au ajutat să facem produse uluitoare, pentru mine, uluitoare. Una este crema aceasta pentru masaj încălzitor, pe care o folosim pentru spate, pentru articulații. Și crema împotriva căderii părului, cu petrol. Aceste două creme… începând de aici, de la înțelepciunea bunicii, au ajuns la o eficiență deosebită.

Reporter: Deci ați apelat la anumite ingrediente cunoscute, recunoscute pentru efectele lor și le-ați combinat astfel încât să ieșiți cu niște produse care nici nu miros a petrol. Pentru că, mai demult, îmi amintesc și eu că, pe vremuri, atunci când te dădeai pe cap cu petrol, cum făcea bunica, mirosea.

Leonard Rădutz, fondator Vivanatura: Da, e adevărat. Totuși, puțin miros de petrol există, dacă folosim produsul, crema împotriva căderii părului. Dar eu zic că merită acest mic neajuns, pentru că se petrece nu numai faptul că, în majoritatea cazurilor, viteza de cădere a părului scade… sau viteza anormală de cădere a părului, pentru că, în cazul oricărui om, niște fire de păr cad, e chiar necesar… am văzut că se petrece chiar și situația în care apar sau reapar fire noi.

Reporter: Așadar, vreți în continuare să duceți mai departe acest business, să creați produse de calitate și să încercați, ținând cont de toate dificultățile, să ajungeți cu ele în piață la publicul românesc.

Leonard Rădutz, fondator Vivanatura: Da. Formația mea este o formație inginerească. Am lucrat în industrie și am crezut că acesta este atuul meu, faptul că am cunoștințe tehnice din mai multe domenii, că pot să atac perspectiva tehnică și de ingeniozitate, dar am constatat că este nevoie mai ales de foarte abilități de marketing și comerciale. Și am făcut foarte multe greșeli. Am învățat din greșeli, sper, îmi doresc din tot sufletul să fi învățat din greșeli. Și apoi am și studiat, am studiat… M-a costat timp și bani… pierduți, nu pe învățătură, ci pe greșeli.

Despre GENNA CO SRL

S.C. Genna Co SRL, companie fondata in 1996 de Leonard Radut, proprietarul brand-urilor Vivanatura, GennaDent si Bebe Drag ajuta, prin formulele naturiste de sanatate pe care le-a creat, pe toti cei chibzuiti cu sanatatea lor, care cauta o forma de preventie sau tratament mai ieftina, mai rapida, mai simpla si mai sigura, sa castige incredere ca natura are solutii, chiar si pentru cele mai neasteptate simptome si afectiuni.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/genna-co-srl/vivanatura-povestea-de-success-a-unui-vis-devenit-realitate