Ce presupune un audit SEO realizat de iAgency

BUCURESTI - 12 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Site-ul business-ului tau online nu ocupa primele pozitii in Google si nu stii de ce? iAgency, agentie SEO de top, poate realiza un audit SEO si o strategie care sa te ajute sa iti maximizezi vizibilitatea online. Auditul nostru SEO include:

Ce presupune un audit SEO de la iAgency

Ce presupune un audit SEO de la iAgency

- o analiza generala pentru a determina punctele tari si punctele slabe ale site-ului tau (atat on page, cat si off page) si a pune la punct o strategie generala;

- un raport cuprinzator, care include o evaluare a site-ului, a backlink-ului si o strategie de viitor.

Un audit SEO incepe cu o analiza generala a site-ului tau, care va stabili ce actiuni sunt cele mai potrivite pentru optimizarea acestuia pentru Google. Bazandu-se pe aceasta analiza, iAgency iti va oferi recomandari pentru imbunatatirea site-ului, in vederea obtinerii unor pozitii mai bune in Google. Aceste recomandari se pot referi la continut duplicat, linkuri invalide, pagini cu erori 404, meta taguri si meta descrieri duplicate, dar si la pozitiile actuale ocupate in Google, viteza de incarcare a paginilor, compatibilitatea site-ului cu mai multe browsere etc.

Factorii descrisi mai sus sunt numai cativa dintre cei pe care iAgency ii va analiza in cadrul unui audit SEO. Fiecare dintre acesti factori are o pondere mai mica sau mai mare in atragerea crawlere-lor Google si, implicit, in atragerea clientilor pe site-ul tau. Auditul SEO iti va arata cu exactitate unde se situeaza site-ul business-ului tau si ce poate fi imbunatatit pentru ca acesta sa ocupe pozitii mai bune in Google.

Un audit SEO complet este realizat in aproximativ 7-10 de zile. Dupa aceasta perioada, iAgency iti va prezenta o strategie personalizata pentru site-ul business-ului tau, pentru ca acesta sa atraga mai mult clienti, prin intermediul cautarilor organice.

Ce presupune un audit SEO realizat de iAgency

- analiza on page (analiza cuvintelor cheie, structura URL-urilor, meta title, meta descrieri, heading-uri, continut, linkuri interne si ancore text, denumirea imaginilor si tagurile ALT);

- detalii despre viteza de incarcare a site-ului;

- identificarea problemelor legate de indexare

- analiza off-page (backlink-uri, domenii si autoritatea acestora);

- concluzii.

Apoi, fiecare subpunct va fi analizat individual, stabilindu-se daca problemele sunt majore, medii sau minore. Spre exemplu, in cazul cuvintelor cheie, iAgency va analiza cei mai cautati termeni pentru domeniul de activitate al business-ului tau si va intocmi un tabel in care va include cele mai relevante cuvinte cheie, numarul de cautari lunare si pozitia initiala a site-ului tau in Google pe respectiva cautare.

In ceea ce priveste structura URL-urilor, iAgency va analiza daca exista URL-uri duplicate sau care depasesc numarul de caractere recomandat de Google; daca exista pagini care au mai mult de 100 de linkuri; daca exista linkuri care dau eroare 404.

In analiza meta titlurilor si a meta descrierilor, se vor cauta paginile in care acestea depasesc limita recomandata de Google sau in care lipsesc cu desavarsire, identificand, de asemenea, meta tagurile duplicat, acolo unde exista.

Apoi se va trece la analiza heading-urilor: tagul H1, cel mai important, ar trebui sa apara o singura data pe fiecare pagina. Astfel, in auditul SEO vor fi evidentiate paginile in care tagul H1 lipseste, depaseste 70 de caractere sau apare de mai multe ori, pentru ca acestea sa fie modificate.

In ceea ce priveste continutul, iAgency recomanda crearea unui blog pe care sa fie postat regulat continut nou, original si relevant pentru business-ul tau.

Urmatorul aspect verificat in cadrul auditului SEO este viteza de incarcare a site-ului, pe care iAgency o va testa atat pe desktop, cat si pe mobil. Viteza de incarcare este extrem de importanta, fiind unul dintre factorii care determina daca userii au o experienta pozitiva sau una negativa pe site-ul tau.

In analiza off-site, iAgency va aborda problemele legate de backlink-uri. Calitatea si cantitatea backlink-urilor reprezinta unul dintre cei mai importanti factori de pozitionare in Google. Conteaza insa si ancora text, textul inconjurator, subiectul paginii si link-urile din pagina. iAgency va realiza o analiza atat a backlink-urilor site-ului tau, cat si a site-urilor principalilor competitori.

iAgency va analiza, de asemenea, si numarul de domenii care fac trimitere catre site-ul tau, dar si autoritatea domeniului propriu (Domain Authority), carese masoara pe o scara de la 0 la 100, orice site cu un DA mai mare de 40 fiind considerat unul de buna calitate, iar orice site cu un DA mai mare de 70 - de foarte buna calitate).

La final, vei putea citi concluziile si modalitatile prin care site-ul tau poate fi imbunatatit.

De ce ai nevoie de un audit SEO?

Daca nu reusesti sa atingi pozitii fruntase in Google pe cuvintele cheie alese si nu cunosti cauza, daca site-ul tau are o viteza de incarcare nesatisfacatoare sau daca banuiesti ca site-ul tau are continut duplicat, dar nu ai uneltele necesare sa verifici, aici intervine iAgency.

Auditul nostru SEO va analiza toti factorii posibili, de la elemente on-page esentiale, cum ar fi meta tagurile, la sitemap-uri. Iti vom analiza site-ul si vom determina cu exactitate cum se poate imbunatati strategia de marketing online a business-ului tau.

Recomandam un audit SEO tuturor business-urilor online care isi doresc sa ocupe pozitii fruntase in Google, dar si antreprenorilor online debutanti care vor sa stie cum sa isi construiasca un website SEO-friendly. Indiferent de situatie, un audit SEO reprezinta primul pas in crearea unei strategii de marketing online care sa functioneze.