antet proiect

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investește în oameni!
Fondul Social European

Comunicat de presă final proiect

Cluj - Napoca - 23 decembrie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi împreună cu IDEL Innovation S.R.L. a implementat începând cu 28 iulie 2015 proiectul cu titlul „Un prim pas pe piața muncii pentru studenții de la științe agronomice și medicină veterinară”, cu o durată de 5 luni.

Valoarea aprobată a asistenței financiare nerambursabile a fost de 1.766.184,06 lei din Fondul Social European și din alocări de la bugetul de stat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul a urmărit formarea de aptitudini și competențe care să faciliteze integrarea reală şi efectivă a studenților în activitatea profesională prin îmbunătăţirea cadrului şi condiţiilor de desfăşurare a stagiilor practicii de specialitate. De asemenea, rolul proiectului a fost de a forma un set de bune practici care să permită educarea seriilor viitoare de studenţi în spiritul competenţei, a profesionalismului și a utilităţii sociale.

Principalele rezultate atinse

200 de studenți care au participat la ore de consiliere vocațională de grup și individuală

1 platformă de consiliere și orientare profesională funcțională

10 organizații private și/ sau publice cu care s-au realizat parteneriate și în care s-au organizează stagiile

160 de studenți participanți la stagiile de pregătire practică

2 vizite de studiu organizate pentru 49 studenți

10 studenți premiați pentru performanțe deosebite

1 broșură bune practici distribuită în 400 exemplare

Conferința de închidere a proiectului a avut loc în data de 22 decembrie 2015, în Sala Regina Maria din Institutul pentru Științele Vieții din cadrul USAMV Cluj-Napoca, unde au participat peste 90 persoane din grupul țintă al proiectului, corpul profesoral al Universității și reprezentanți ai organizațiilor private din domeniu.

Detalii despre proiect puteți afla urmărind www.unprimpas.ro, iar informații despre programul de finanțare puteți obține accesând www.fonduri-ue.ro/posdru.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/idel-innovation-srl/comunicat-de-presa-final-proiect