Comunicat de presa

BUCURESTI - 25 septembrie 2007

Comunicat tip General in Social

International House, una dintre cele mai prestigioase instituţii educaţionale din Marea Britanie cu sediul central la Londra şi liderul pieţei de cursuri de engleză pentru afaceri din România, sărbătoreşte acum împlinirea a 5 ani de existenţă pe piaţa românească şi deschide oficial o nouă filială în România.

Pe data de 24 septembrie 2007 International House şi-a deschis în mod oficial porţile şi în pitorescul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Urmând modelul londonez care a consacrat-o în întreaga lume, organizaţia din Marea Britanie va oferi şi în oraşul şi judeţul Braşov atât cursuri la sediul companiilor cât şi cursuri la sediul propriu, situat central, pe Strada Lungă, nr 8. Colectivul IH de 8 profesori susţine cursuri de engleză, germană şi română pentru companiile naţionale şi multinaţionale locate în zona Braşovului, precum şi cursuri deschise la sediul său ce dispune de 4 săli de curs amenajate la standarde londoneze.

În acelaşi timp, International House lansează programul special
“IH dezvoltă abilităţile de comunicare într-o limbă străină a angajaţilor din regiunea Braşov”.

Programul se adresează firmelor în plină dezvoltare a relaţiilor cu mediul de afaceri european şi internaţional, doritoare să-şi construiască o strategie şi un plan de training în domeniul limbilor străine la standarde londoneze. International House a luat decizia de a lansa acest program amplu de consultanţă, după ce studiul Comisiei Europene realizat în primăvara acestui an a arătat că întreprinderile mici şi mijlocii din Europa care au o strategie în domeniul limbilor străine şi investesc în training specializat generează volume de export cu 44% mai mari decât cele care nu se preocupă de acest aspect.

Acelaşi studiu a indicat faptul că lipsa abilităţilor de comunicare într-o limbă străină la nivelul Uniunii Europene a generat pierderi de peste 1 milion de Euro în cazul a 10 firme, între 8 şi 13,5 milioane de Euro în cazul a 37 de firme, în timp ce 54 de firme au estimat valoarea contractuală pierdută între 16,5 şi 25,3 milioane de Euro. Datorită nivelului scăzut al competenţelor de comunicare într-o limbă străină, în special engleza, aproximativ 945.000 de întreprinderi mici şi mijlocii din Uniunea Europeană pierd afaceri ce ating în medie 325.000 Euro raportat la o perioadă de 3 ani.

Programul lansat de International House în zona Braşovului va contribui la o pregătire adecvată a companiilor româneşti să facă faţă mediului multilingvist şi concurenţial din Uniunea Europeană şi să fructifice oportunităţile de afaceri ce li se oferă pe această piaţă. Primele firme care au intrat în acest program şi se bucură de beneficiile expertizei IH sunt : Carmeuse România S.A., Total Lubrifin S.A. şi Ina Schaeffler S.A.

“Misiunea International House este de a îmbunătăţi comunicarea prin programe de pregătire flexibile şi perfect adaptate solicitărilor şi necesităţilor clienţilor noştri. Întregul proces, care depăşeşte cu mult cadrul unui simplu curs de limbi străine, este dezvoltat pe baza unor analize prealabile ce permit stabilirea unor obiective clare pentru fiecare cursant sau grup de cursanţi. Iar realizarea integrală a obiectivelor este supravegheată punct cu punct de către persoane responsabile cu managementul şi controlul calităţii procesului educaţional,” spune Domnul Mihai Laurenţiu Gânj, directorul International House în Bucureşti şă inspector al International House World Organisation, Londra.

„În primele opt luni ale anului în curs, am înregistrat o cifră de afaceri de
734.300 Euro, cu 45% la sută mai mult decât în perioada similară a anului 2006,” declară Domnul Mihai Laurenţiu Gânj. „Această creştere substanţială este rezultatul firesc al implementării standardelor londoneze în organizarea programelor de training din România, caracterului inovativ şi adaptat al cursurilor, dăruirii trainerilor şi materialelor de ultimă oră folosite. Astfel am obţinut o clară consolidare a poziţiei de lider al cursurilor de engleză pentru afaceri pe piaţa locală,” adaugă domnia sa.

“Pe o piaţă românească a cursurilor de limbi străine pe care noi o estimăm la aproximativ 5 milioane de Euro, International House va atinge până la sfârşitul anului o cifră de afaceri de 1 milion de Euro. Dacă ritmul de creştere din ultimii ani este menţinut, International House are toate şansele să devină în 2008 cea mai mare firmă furnizoare de training profesional în domeniul limbilor străine din România”, afirmă d-l Mihai Laurenţiu Gânj.

International House a fost înfiinţată în anul 1953, având aşadar o experienţă de peste o jumătate de veac în acest domeniu în plină ascensiune, are în prezent o reţea de 120 de centre pentru predarea limbilor străine în peste 40 de ţari. Filiala de la Bucureşti a devenit operaţională în anul 2002, când IH a preluat centrul de limbi străine Rom Communicate.

International House este o prezenţă dinamică în Bucureşti şi alte 14 oraşe din ţară, având circa 108 de angajaţi, din care 85 sunt profesori. „Profesorii International House Bucharest sunt toţi absolvenţi ai Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi lucrează exclusiv pentru firma noastră. În plus ei urmează programe complexe de pregătire şi perfecţionare unice în România susţinute de traineri din Londra” subliniază Domnul Mihai Laurenţiu Gânj.

International House Bucharest livrează cursuri de engleză, franceză, germană, spaniolă, dar şi cursuri de limba română pentru străini. Peste 40 de directori generali şi sute de directori străini de top din companiile multinaţionale studiază limba română în conformitate cu standarde occidentale, pe baza celor mai noi şi mai recent actualizate materiale de predare, ceea ce asigură o învăţare eficientă într-o perioadă de timp scurtă şi într-o manieră interactivă şi prietenoasă.

De asemenea, începând cu 2003, International House Bucharest a devenit primul furnizor de cursuri on-line de limba engleză şi spaniolă.

Anul acesta, compania va organiza peste 130 000 de ore de limbi străine – în creştere faţă de 100 000 de ore în 2006 – şi va asigura training pentru mai mult de 120 companii multinaţionale ce activează în România. Numărul de cursanţi este estimat a se situa la peste 2500 pe întreg anul 2007.

Despre IHB Language Training CEnter

Pentru anul 2008, International House va continua oferirea de servicii şi produse noi, prin extinderea şi deschiderea de sedii în orasele mari ale ţarii, precum şi dezvoltarea unor proiecte de colaborare cu companiile multinaţionale partenere.

„Nu în ultimul rând, vom identifica parteneri care să ne susţină în programul de investiţii pe care îl avem în vedere pentru a dezvolta cursuri pentru copii încă din primii ani de viaţă,” subliniază Domnul Mihai Laurenţiu Gânj.

Pentru mai multe informaţii puteti contacta
International House, Tel: 3354490; 3358197
Mihai Laurenţiu Gânj, Managing Director al IH Bucharest şi inspector al International House World Organisation, Londra
Victor Căplescu, Sales & Marketing Manager