Hoteluri din Marea Britanie si Italia utilizeaza tehnologia VDSL furnizata de SMC Networks

BUCURESTI - 28 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Hotelurile Oatlands Park din Weybridge, Marea Britanie, si Villa Medici din Napoli, Italia, asigura clientilor conexiune in banda larga utilizand tehnologia VDSL furnizata de SMC Networks.

Mediul de afaceri concurential din domeniul hotelier necesita adaptarea permanenta la cele mai noi tehnologii in vederea asigurarii confortului cerut de clienti.
Introducerea tehnologiei de banda larga acasa, la serviciu si in locurile publice a contribuit la cresterea asteptarilor utilizatorilor, astfel ca, in prezent, nu mai este suficienta doar o simpla conexiune la Internet, aceasta trebuie sa se realizeze cu usurinta, sa fie rapida si accesibila.
Pentru hotelul Oatlands Park, asigurarea unei conexiuni in banda larga reprezinta o oportunitate de atragere a clientilor. Construita in 1794 ca resedinta de vacanta pe domeniul Oatlands Palace al lui Henry al VIII-lea, cladirea a apartinut de-a lungul anilor unor persoane celebre, precum Ducele si Ducesa de York , iar incepand cu 1856 a fost transformata in hotel. In prezent, beneficiaza de o localizare avantajoasa, in apropiere de aeroporturile Heathrow si Gatwick, fiind apreciat de clienti pentru stilul sau. „Istoria si frumusetea acestui loc constituie un avantaj, dar nu sunt suficiente. Astazi, pentru a fi competitiv, trebuie sa fii la curent cu noile tehnologii”, a declarat Ian Bonner, directorul de marketing si vanzari al hotelului.
Initial, s-a luat in calcul implementarea unei solutii care necesita cablarea fiecarei camere. Acest lucru ar fi presupus insa scoaterea din uz pentru o anumita perioada a fiecarei incaperi, fapt ce ar fi condus la o importanta diminuare a veniturilor hotelului. In aceste conditii, s-a apelat la tehnologia VDSL furnizata de SMC Networks. VDSL este o tehnologie foarte rapida, de banda larga, care ofera performanta Ethernet folosind cablul telefonic deja instalat in cladire. In acest mod, oaspetii din cele 144 de camere ale hotelului pot utiliza aceeasi conexiune ADSL in banda larga a hotelului.
Echipamentele necesare pentru implementarea acestei solutii sunt:
•Switch-ul VDSL SMC7724M, care face legatura cu conexiunea la Internet a hotelului;
•Splitter-ul VDSL SMC7024, care combina semnalele de date de la Internet/server cu semnalele de voce telefonice;
•Modem-ul SMC7500A, localizat in fiecare camera/sala de conferinte pentru a partaja semnalele de voce si de date intre telefonul utilizatorului si computer.
Recurgand la aceasta solutie, costurile au fost diminuate substantial, pastrandu-se nivelul ridicat al calitatii. „Am realizat acest proiect gandindu-ne la cerintele clientilor nostri”, a declarat Jamal, directorul financiar al Oatlands Park. „Datorita tehnologiei VDSL, suntem capabili sa oferim servicii competitive, pe care in alte conditii nu le-am fi putut oferi. Am reusit sa conectam intregul hotel la pretul pe care l-am fi platit pentru a cabla o treime din camere si, mai mult decat atat, am facut acest lucru fara a fi afectate incasarile”.
In zona sunt putine hoteluri capabile sa ofere acest gen de servicii, ceea ce reprezinta un important avantaj pentru Oatlands Park, accentuat de faptul ca hotelul nu percepe, cel putin pentru inceput, taxa pentru utilizare.
Hotelul Villa Medici din Napoli a adoptat tehnologia VDSL furnizata de SMC Networks pentru a conecta toate camerele rapid, usor si avantajos, folosind cablul de telefon standard existent. Prin implementarea acestei solutii, hotelul, situat intr-o zona rezidentiala in apropierea plajei, poate oferi clientilor sai acces in banda larga la Internet, imbogatind astfel gama serviciilor oferite. Conducerea hotelului a ales solutia SMC pentru a evita costurile implicate de utilizarea cablurilor pentru transmisia de date.
Intregul proces a durat 4 ore, iar costurile scazute contribuie la obtinerea amortizarii intr-un timp foarte scurt. Solutia face posibila derularea aplicatiilor care solicita latime de banda, precum transmisiile video, conferintele video, jocurile in retea etc.
„Printr-o singura conexiune ADSL la Internet si realizand cateva operatii simple, am imbunatatit portofoliul de servicii oferit de hotel clientilor sai”, a declarat Antonello Battuello, Country Manager al SMC Networks Italia. „Pe langa necesitatea de a asigura pentru fiecare camera acces in banda larga la Internet, trebuie sa se monitorizeze timpul si costurile implicate. Tehnologia aleasa foloseste liniile telefonice standard, permitand transmisii simultane de voce si de date, fara sa existe riscul ingreunarii transmisiei, ca in cazul conexiunii lente prin modem.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hoteluri-din-marea-britanie-si-italia-utilizeaza-tehnologia-vdsl-furnizata-de-smc-networks