HP reduce costul retelelor SAN

BUCURESTI - 5 aprilie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Primele unitati Fibre Channel de capacitate mare, la pret scazut per gigabyte din industrie se conecteaza plug and play la sistemele HP StorageWorks EVA existente.

HP reduce costul retelelor SAN

HP a anuntat astazi solutii de stocare inovatoare destinate reducerii costurilor retelelor SAN (Storage Area Network) si simplificarii integrarii si administrarii bazate pe standarde a acestora.
Printre noile produse anuntate se afla unitati de disc Fibre Channel de capacitate mare, la un cost scazut per gigabyte pentru familia HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA), proiectate pentru reducerea costului SAN, cresterea flexibilitatii si protectia investitiei. Prin combinarea capacitatii superioare si a mecanismelor unitatii de disc la preturi scazute cu interfata Fibre Channel, aceste unitati de disc satisfac necesitatile crescande ale firmelor privind stocare mai rentabila a informatiilor mai putin importante sau accesate mai rar.
“HP contribuie la cresterea cererii de retele SAN prin eliminarea unora dintre barierele de intrare”, spune Bob Schultz, prim vice-presedinte si director general al diviziei de solutii de stocare de retea a HP. “Capacitatea de a oferi stocare pe nivele intr-un sistem de stocare individual si posibilitatea simplificarii integrarii datorita standardizarii reduc, de exemplu, pretul implementarii unei retele SAN – facand-o mai atractiva unei game mai largi de clienti”.
HP a anuntat de asemenea:
•Switch-ul SAN director cu 128 de porturi HP StorageWorks B-series, care ofera un grad inalt de disponibilitate si facilitati performante necesare implementarilor SAN mission-critical.
•O noua generatie de rutere - HP StorageWorks IP Storage Router 2122-2 – cu suport pentru protocolul internet Fibre Channel si pentru protocolul iSCSI, care ii ajuta pe clienti sa-si eficientizeze costurile si conectarea serverelor distincte la retelele de stocare.
•Integrarea imbunatatita a SAN-urilor cu interoperabilitate SAN fabric intre switch-urile StorageWorks B-series si C-series care folosesc standardul Fibre Channel T11, definit de SNIA (Storage Networking Industry Association).
HP intentioneaza sa lanseze in colaborare cu Seagate o noua clasa de unitati de disc, numita Fibre Attached Technology Adapted, care va fi prima din industrie ce va oferi clientilor flexibilitatea de segmentare a datelor de referinta (ca de exemplu, e-mail-urile arhivate) si a datelor mission-critical (precum tranzactiile financiare) intre unitatile de disc cu cost redus per gigabyte si cele de inalta performanta in cadrul unui sistem de stocare unic ce se bazeaza pe necesitatile de disponibilitate si performanta ale aplicatiilor.
“Unitatile de discuri si tehnologia Fibre Channel sunt implementate de obicei in marile organizatii in care asigurarea unor nivele foarte ridicate de performanta si fiabilitate este vitala”, spune Brian Dexheimer, prim vice-presedinte de marketing la nivel mondial de la Seagate. “Prin folosirea unor unitati de disc Fibre Channel mai rentabile, managerii IT vor avea posibilitatea sa prelucreze in acelasi timp atat datele vitale cat si pe cele obisnuite utilizand aceeasi infrastructura Fibre Channel. Astfel, administrarea sistemului este mai facila, iar flexibilitatea si scalabilitatea sunt imbunatatite”.
Unitati de disc de mare capacitate, la pret scazut, cresc flexibilitatea
Unitatile de disc Fibre Attached Technology Adapted sunt proiectate pentru a fi folosite in mediul enterprise si in implementarile SAN in care capacitatea mare de stocare si pretul per gigabyte scazut sunt mai importante decat timpul de acces. Pretul acestor unitati de disc per gigabyte este cu 50% mai mic decat al unitatilor conventionale Fibre Channel(1), crescand astfel valoarea retelelor SAN si facandu-le mai accesibile unui segment de piata mai larg.
In plus, interfata Fibre Channel permite acestor noi unitati de disc sa se conecteze prin simpla introducere intr-o unitate HP StorageWorks EVA Fibre Channel existenta. Unitatile standard EVA suporta unitati de disc din clasa enterprise, noile unitati Fibre Channel la pret scazut sau o combinatie a acestora pentru asigurarea unei flexibilitati maxime si a protectiei investitiei curente a clientului in matrice de discuri si infrastructura SAN.
Unitatile de disc HP sunt proiectate pentru a oferi integrarea facila cu infrastructura Fibre Channel de care deja dispune clientul, eliminand astfel necesitatea integrarii mai costisitoare cu unitatile de disc traditionale cu cost scazut, precum cele SATA (Serial Advanced Technology Attachment). Suportul nativ Fibre Channel reduce si complexitatea integrarii, contribuind la adaptarea cu mai multa usurinta la necesitatile de schimbare ale afacerii si reducerea costurilor de achizitie, implementare si administrare a retelelor SAN.
Unitatile de disc Fibre Attached Technology Adapted vor oferi o capacitate de pana la 250 GB cu o interfata Fibre Channel cu port dual si o viteza de 2 GB/s. Ele asigura performante similare cu cele ale unitatilor de disc ATA cu pret scazut, dar dispun de multe dintre caracteristicile de fiabilitate ale unitatilor Fibre Channel. Unitatile confera sistemului flexibilitate prin dubla circulatie a datelor, capacitatile de auto-monitorizare, analiza si raportare, facilitatile optimizate de adresare secventiala, integritatea datelor native prin protocolul Fibre Channel si posibilitatea gestionarii evenimentelor care au provocat erori.
Conform IDC, HP ocupa primul loc la retelele SAN deschise pentru al saselea trimestru consecutiv, venitul realizat reprezentand 30,9% din total, depasindu-l cu 4,8% pe cel mai apropiat competitor(2).
Disponibilitate
Se estimeaza ca familia HP StorageWorks EVA cu unitati de disc Fibre Attached Technology Adapted va fi disponibila pe piata in luna iulie.
Switch-ul SAN director cu 128 de porturi HP StorageWorks B-series, ruterul HP StorageWorks IP Storage Router 2122-2 si interoperabilitatea switch-urilor HP StorageWorks B-series si C-series switch bazata pe standardul Fibre Channel T11 sunt deja disponibile.

(1) Aberdeen Group, “Tech Edge, Storage Networking World Online,” martie 2004.
(2) IDC, “Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker,” martie 2004.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-reduce-costul-retelelor-san