Oracle a prezentat cele mai noi instrumente pentru lucrul in echipa si comunicarea in cadrul unei organizatii

BUCURESTI - 18 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Oracle Collaboration Suite reprezinta un set complet de produse ce faciliteaza interactiunea si schimbul de informatii dintre angajati.

Gandit initial pentru facilitarea activitatilor colaborative din organizatiile cu peste 1000 de angajati, pachetul de aplicatii Oracle Collaboration Suite (OCS) se adreseaza in prezent in egala masura si firmelor mijlocii si mici. Pentru cunoasterea mai buna a facilitatilor OCS, Oracle Romania a sustinut un seminar adresat companiilor din diferite domenii de activitate, in care prezentarile tehnice au fost insotite de demonstratii practice si de studiul de caz prezentat chiar de SNGN Romgaz, beneficiarul primei implementari din Romania.

Colaborarea a devenit o cerinta zilnica a mediului de afaceri, care implica, de regula, o gama variata de sisteme neconectate, cum sunt telefoanele, email-ul, faxul, mesageria instantanee sau conferintele web. Aceste sisteme si continutul colaborativ generat de ele sunt adesea gestionate si stocate in diferite forme - baze de date, sisteme de fisiere si servere web – raspandite in intreaga organizatie. Volumul comunicarii si al informatiilor asociate este in crestere iar organizatiile se confrunta cu problemele securitatii, gestiunii si vitezei de acces la informatii si aplicatii. Managerii cauta modalitati prin care sa obtina un acces rapid si usor la informatiile relevante astfel incat sa reduca replicarile inutile, sa beneficieze de asistenta decizionala in timp real, sa imbunatateasca colaborarea dintre angajati, dar si cu clientii, furnizorii si partenerii.

Raspunsul Oracle la aceste provocari consta in realizarea unui spatiu de lucru unificat, care ofera acces la informatii, administrarea continutului si facilitati colaborative. Spatiul de lucru unificat foloseste un simplu portal ca unica interfata cu utilizatorul pentru accesarea surselor diferite de informatii si aplicatii, precum si pentru monitorizarea proceselor de afaceri. Toate informatiile sunt accesibile nu numai prin intermediul unui desktop ci si de pe dispozitivele mobile sau echipamente wireless conectate la retea.

Folosirea pachetului Oracle Collaboration Suite permite:
•Accesul la email, voice mail si calendar oricand si de oriunde prin intermediul unui simplu browser internet
•Realizarea tuturor modalitatilor de intalnire online intr-un mediu flexibil
•Stocarea, accesul partajat si colaborarea pentru editarea in siguranta a fisierelor, fara sa fie necesara gestionarea mai multor copii ale aceluiasi document

Solutia poate fi implementata pe cele mai frecvent utilizate sisteme de operare si se integreaza cu usurinta cu pachetul Oracle e-Business Suite.

Primul client din Romania la care s-a facut o implementare a solutiei Oracle Collaboration Suite (OCS) este SNGN Romgaz SA, solutia cuprinzand atat sediul central din Medias cat si cele cinci sucursale ale sale.

Pentru implementarea fluxurilor de lucru specifice activitatii Romgaz s-a creat un mediu colaborativ de lucru pentru toti angajatii, componentele alese (Oracle Files, Oracle Email, Oracle Calendar si Oracle UltraSearch), fiind integrate la nivelul unui portal, cu asigurarea cerintelor de securitate necesare. S-a realizat integrarea fluxurilor de documente care trec prin Registratura, cele venite prin fax sau posta; al documentelor interne intre servicii; fluxul specific managementului calitatii, referitor la elaborarea si controlul documentelor; fluxul cererilor de concedii/rechemari din concedii etc.

„Am ales solutia OCS atat pentru faptul ca aceasta se potrivea perfect necesitatilor de colaborare din cadrul organizatiei noastre cat si valorii adaugate prin integrarea nativa cu aplicatiile E-Business Suite deja existente. De asemenea facilitatile sale de securitate, printre care amintesc sistemul de autentificare unic pentru toate aplicatiile si pastrarea informatiilor criptate in baza de date, de care vor beneficia si modulele ce urmeaza a fi dezvoltate ulterior de Romgaz sau alti parteneri ai sai au fost de o importanta deosebita”, a subliniat Dorel Tarnu, sef serviciu Tehnologia Informatiei la SNGN Romgaz SA.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/oracle-a-prezentat-cele-mai-noi-instrumente-pentru-lucrul-in-echipa-si-comunicarea-in-cadrul-unei-organizatii