Renault a semnat cu HP un contract global de outsourcing

BUCURESTI - 18 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

In baza contractului de 150 de miloane de dolari, HP va oferi asistenta companiei Renault pentru modernizarea activitatii prin gestionarea si imbunatatirea mediului de lucru desktop.

Compania HP a anuntat ca a fost aleasa de Renault pentru a gestiona si dezvolta intregul parc de sisteme desktop al importantului producator de automobile in urmatorii cinci ani. Contractul, prin care se va asigura asistenta tuturor celor 87.000 de utilizatori Renault din 26 de tari din intreaga lume(1), este de 150 de milioane de dolari.
Prin acest contract, Renault doreste sa obtina economii importante ca urmare a standardizarii mediilor IT, inclusiv reducerea costurilor anuale si imbunatatirea nivelelor de servicii. Renault se asteapta sa obtina beneficii printr-o abordare colaborativa a controlului costurilor, inovatiilor si calitatii. Concret, contractul presupune managementul parcului de sisteme desktop al Renault, care cuprinde statii de lucru, imprimante individuale si de retea, sisteme de video conferinta si alte echipamente.
HP va furniza de asemenea servicii permanente de helpdesk, eSupport (suport online prin portal web), managementul bunurilor/licentelor si solutii mobile care permit accesul la email si la comunicatiile in intranet prin intermediul asistentilor digitali personali. Se intentioneaza transferarea la HP a aproximativ 160 de angajati ai Renault, din diverse locatii din intreaga lume.
In plus, HP va dezvolta un „Centru de expertiza” pentru Renault, care va oferi consultanta si suport companiei in toate aspectele privind dezvoltarea ulterioara a solutiilor informatice. Centrul, care va functiona in Franta, se va axa pe furnizarea sistemelor desktop, hardware, servere, solutii mobile si inovatii capabile sa imbunatateasca eficienta operationala si sa micsoreze costurile companiei.
Demonstrand startegia HP ‘Adaptive Enterprise’, care le permite clientilor sa sincronizeze afacerea cu informatica, acest proiect urmareste sa sprijine activitatile Renault bazate pe tehnologie astfel incat sa asigure o sustinere mai buna a strategiei companiei de crestere a profitabilitatii si internationalizarii.
HP a castigat aceasta licitatie prin propunerea unei solutii tehnice si a unui parteneriat in servicii, abordare ce se bazeaza pe investitiile facute deja de Renault in standardizare.
„Acest contract consolideaza pozitia HP de principal furnizor mondial de servicii de outsourcing si produse desktop”, spune Pablo Sanchez-Lozano, vicepresedinte si director general al diviziei Managed Services – EMEA din cadrul HP. „De asemenea, demonstreaza clar puterea strategiei ‘Adaptive Enterprise’. HP va lucra impreuna cu Renault la alinierea tehnologiei cu procesele de afaceri, pentru a reduce costurile si a beneficia de oportunitatile pietelor emergente”.

(1) Franta, Argentina. Austria, Belgia, Brazilia, Chile, Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Elvetia, Turcia si UK.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/renault-a-semnat-cu-hp-un-contract-global-de-outsourcing