Concha Y Toro, un nou partener Halewood Romania, prezentat la Clubul Byzantium

BUCURESTI - 2 aprilie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Sfarsitul saptamanii trecute a marcat intrarea in piata romaneasca a vinurilor « Concha Y Toro », eveniment anuntat de catre Grupul Halewood Romania, cel mai mare exportator de vinuri imbuteliate si unul dintre principalii producatori si importatori de vinuri din Romania, cu prilejul celei de a patra editii a Clubului Byzantium.

Concha Y Toro, un nou partener Halewood Romania, prezentat la Clubul Byzantium

Cea mai recenta reuniune a Clubului Byzantium s-a bucurat de prezenta Excelentei Sale, Domnul Ivan Vejar Pardo, Consul al Ambasadei Republicii Chile la Bucuresti, si si-a rasfatat oaspetii cu vinuri recunoscute in intreaga lume pentru finetea lor, precum “Don Melchor 2003”, “Sunrise”, “Casillero del Diablo”, “Frontera Chile” Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon, dar si cu noutati speciale din gama Byzantium : “Blanc de Transylvanie 2006”, “Rosso di Valachia 2005”, “Chardonnay 2005” si “Cabernet Sauvignon 2004”. “Cherry Tree Hill, Pinot Noir 2005” si-a facut si el simtita prezenta memorabila.
«Azi, o parte din Chile se afla in aceasta sala», a afirmat Excelenta Sa, Consulul Republicii Chile, impresionat de succesul de care s-a bucurat vinul, acest ambasador cultural, adus de aceasta data din tara pe care Excelenta Sa o reprezinta in Romania. «In primul rand, as dori sa imi exprim mandria si fericirea la aflarea faptului ca una dintre podgoriile cele mai reprezentative in lume pentru vinul chilian se gaseste astazi aici. Vinul si industria sa au cunoscut o dezvoltare importanta in ultimii ani. Chile a crescut multumita cultivarii vitei de vie si si-a imbunatatit in mod substantial calitatea produselor sale in ultimii ani. Aceasta a facut sa devenim un exportator recunoscut la nivel international, care a totalizat un miliard de dolari anul trecut. Cifrele pot fi reci, dar cand vorbim de vin nu putem ignora faptul ca in fiecare picatura si in fiecare sticla se afla o traditie de secole si un cumul de povesti. In aceste momente, in tara mea, se serbeaza Sarbatoarea Culesului Viei, ocazie in care traditiile si dansurile noastre umplu vazduhul pentru a sarbatori sosirea unei noi perioade de recoltare», a mai spus inaltul oficial.
«Grupul Halewood Romania confirma inca o data modul in care se bucura de aprecierea marilor case de vinuri internationale; parteneriatul cu Casa Concha Y Toro completeaza oferta companiei noastre intr-o maniera extrem de interesanta si care ii bucura pe connaisseurs », afirma Dan Muntean, Director General al Grupului Halewood Romania. «Nu in ultimul rand, pentru noi este o bucurie sa putem demonstra o data in plus preocuparea noastra constanta pentru calitatea super-premium si premium, fie ca este vorba despre productia proprie sau despre vinurile pe care le importam », adauga Dan Muntean.
Clubul Byzantium, organizat intr-o atmosfera relaxanta si bogata in gusturi si senzatii, de aceasta data la Cafe Theatro Restaurant, Hotel Novotel, a fost completat de spiritul artistic creat de acordurile muzicale ale Sangria Band.
Originile Casei Concha Y Toro dateaza inca din anul 1883, iar pasiunea pentru arta producerii vinului a castigat pentru marcile sale aclamatii internationale. In anul 2001, invitatia de a se alatura Clubului des Marques, selecta companie a celor mai prestigioase chateaux-uri si crame, a urmat premiului « Votul Cititorilor » oferit de revista Wine Spectator in 1999 pentru cea mai importanta crama din Chile si Argentina. Cele 96 de puncte acordate de renumita revista de specialitate vinului Don Melchor constituie o adevarata pecete pentru vinul « icon » de la Concha Y Toro. Recolta anului 2003 a facut ca acest vin sa devina cel mai bine cotat vin chilian prezentat vreodata in aceasta revista. Grupul Halewood Romania il ofera astazi cunoscatorilor din Romania, completand lista recomandarilor de vinuri fine cu care si-a obisnuit publicul.
Vizitati-ne la www.halewood.com.ro si www.conchaytoro.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand-srl/concha-y-toro-un-nou-partener-halewood-romania-prezentat-la-clubul-byzantium