Cramele Halewood ii premiaza pe cei mai buni sommelieri romani

BUCURESTI - 1 decembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Trofeul Someleriei 2006, organizat de Grupul Halewood Romania impreuna cu Fundatia Europeana de Invatamant Hotelier Turistic – Clubul National al Someleriei din Romania, sub egida Cramelor Halewood, si-a ales finalistii, ieri, 30 noiembrie. Finala concursului a avut loc la Cazino Sinaia, in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia.

Cramele Halewood ii premiaza pe cei mai  buni sommelieri romani

Cei trei premiati ai Trofeului Someleriei 2006 sunt Constantin Dragan, Hotel Hilton Bucuresti (Locul I), Marian Pavel, Restaurant Noblesse (Locul II) si Aurelian Luca de la Casa Capsa Bucuresti (Locul III). Ei au fost alesi in urma sustinerii a trei probe: degustarea (trei soiuri de vin si doua tipuri de spirtoase), analiza meniuri, decantarea vinului. Invingatorul a fost recompensat cu o excursie la Bordeaux, care include si vizitarea Vinexpo 2007.
In total, 80 de lucratori HoReCa au participat in octombrie si noiembrie la sesiuni de pregatire de cate o saptamana organizate de Cramele Halewood la Pivnitele Rhein din Azuga. Trofeul Someleriei 2006 a avut 17 semifinalisti, rasplatiti cu acest titlu pentru modul in care au reusit sa asimileze informatiile predate de organizatori la cursurile axate atat pe teorie, cat si pe demonstratii practice.
Prof. Cornelia Toma (THR CG), Prof. Constantin Florea (Presedinte juriu), Mihai Rajnita (Presedinte Interimar al Fundatiei Europene a Invatamantului Hotelier Turistic), Nicolae Pupaza (Asociatia Nationala Maitre D'Hotel din Turism – Romania), Mihai Chitic (Director Comercial Cramele Halewood), Dumitru Chiroiu (membru si colaborator al Clubul Roman de Somelerie Bucuresti), Romica Nicolescu (Director Restaurant Dealu Mare, Ploiesti), Marius Bratu, sommelier Cramele Halewood, Doru Dumitrescu, sommelier, Virgil Dumitrascu, sommelier, si Florin Cioroianu (Manager curs) au alcatuit juriul care a apreciat masura in care tinerii aspiranti la titlul de sommelier au reusit sa raspunda corect provocarii de a prezenta si servi, la nivel teoretic si practic, vinul. « Avem nevoie de sommelieri pentru cunoasterea acestui produs minunat care este vinul», afirma Mihai Chitic, Director Comercial Cramele Halewood. Si pentru ca repetitia este mama invataturii, concursul s-a incheiat cu expuneri concrete sustinute de Prof. Cornelia Toma, Prof. Constantin Florea si Doru Dumitrescu, sommelier, care au recapitulat modul in care finalistii trebuiau sa raspunda probelor.
Evenimentul a fost prezentat de Alfred Binder, sommelier Cramele Halewood, care a participat la organizarea concursului, precum si la toate etapele de pregatire si evaluare a cursantilor.
In acest an Trofeul Someleriei s-a bucurat si de prezenta notabila a Mariei Jose Palomino Alcovero, Area Manager Casa Torres (n.n. Torres - celebrul producator spaniol ale carui vinuri sunt importate si distribuite in Romania de Grupul Halewood Romania). Gratie prezentei sale, ziua s-a incheiat cu o prezentare a vinurilor Torres, la magazinul Vinlux din Bucuresti.
Vizitati-ne la www.halewood.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand-srl/cramele-halewood-ii-premiaza-pe-cei-mai-buni-sommelieri-romani