CERCETAŞII ROMÂNIEI LANSEAZĂ 100 DE PROIECTE PENTRU ROMÂNIA

BUCURESTI - 22 februarie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

Organizaţia Naţională Cercetaşii României lansează vineri, 22 februarie 2013, de Ziua Cercetăşiei, programul “Centenarul Cercetăşiei”.
La împlinirea a 100 de ani de Educaţie pentru Viaţă, cercetaşii vor oferi tinerilor 100 de proiecte care vor răspunde nevoilor din comunităţile/oraşele în care cercetaşii îşi desfăşoară activitatea.

CERCETAŞII ROMÂNIEI LANSEAZĂ 100 DE PROIECTE PENTRU ROMÂNIA
 Este un moment extraordinar, un secol de Cercetășie și generații de oameni puse în slujba Educației pentru viață. Nu pot decât să vă felicit, să vă urez mulți ani plini de realizări și să-mi exprim apreciere pentru activitatea pe care o desfășurați. (...) Activitatea de voluntariat defășurată de Cercetași la nivel național și internațional, apropierea de natură și insistența asupra procesului de educație continuă sunt (...) extrem de benefice pentru dezvoltarea României. 

Victor Ponta, Prim-ministru al României

Vara acestui an va aduce cercetaşilor 9 campuri regionale: Cheile Dobrogei, Pădurea Băneasa, Cristian Braşov, Perisani, Cheile Nerei, Şuncuiuş, Maramures, Colibiţa, Poiana Deleni,  iar în  perioada 1-7 august, 1000 de cercetaşi vor campa la Mogoşoaia pentru a celebra Centenarul Cercetăşiei printr-o saptămână de activităţi care vor folosi educaţia non-formală.

            Bianca NESIU-BEDREAG, Preşedinte ONCR:

            “Vrem ca de ziua noastră să oferim mai mult tinerilor din România.  Timp de 100 de ani organizaţia noastră a transformat tinerii în adevaraţi lideri care astăzi creează o lume mai bună prin vieţile pe care le duc. Astfel, în acest an, peste 1000 de cercetaşi români vor sprijini  50 de localităţi din ţară prin oferirea a  100 de ore voluntariat care să răspundă nevoilor comunităţii, în acest fel învăţând pe viu cum sa participe activ în societate şi cum să lucreze în echipă.”

            Adrian ŞUHANEA, Coordonator proiect:

            “Celebrarea a 100 de ani de cercetăşie în România se va realiza într-o modalitate inedită. Pe parcursul anului 2013 grupurile de cercetaşi din întreaga ţară vor desfăşura peste 100 de proiecte pentru comunităţile din care fac parte. În timpul acestei veri vom desfăşura 10 tabere simultane cu peste 100 de copii şi tineri, iar în  perioada 1-7 august la Mogoşoaia, vom sărbători alături de 1000 de copii şi tineri din întreaga ţară şi din străinătate. Un moment deschis, destinat educaţiei non-formale din România va avea loc în cadrul evenimentului naţional, "Târgul de 100 de metode de educaţie non-formală", în perioada  3-4 august, la care invităm pe oricine doreşte să ni se alăture.”

            În acest context, vineri, 22 februarie, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” începe oficial sărbătorirea Centenarului Cercetăşiei în România. La nivelul Capitalei, evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie care se va desfăşura în incinta Muzeului Curtea Veche în intervalul orar 19:13 – 20:13 (persoană de contact: Bianca NESIU-BEDREAG  0735  210  012).

Mesaj din partea lui Victor Ponta, Prim–ministru al României pentru Centenarul Cercetășiei în România:"Este un moment extraordinar, un secol de Cercetășie și generații de oameni puse în slujba Educației pentru viață. Nu pot decât să vă felicit, să vă urez mulți ani plini de realizări și să-mi exprim apreciere pentru activitatea pe care o desfășurați. Societatea românească se confruntă astăzi nu numai cu efectele directe ale crizei economice, ci și cu problema mult mai gravă a stabilității și ierarhiei valorilor morale. O societate modernă și puternică trebuie să se bazeze pe respectarea unor profunde convingeri etice. Activitatea de voluntariat defășurată de Cercetași la nivel național și internațional, apropierea de natură și insistența asupra procesului de educație continuă sunt în acest context extrem de benefice pentru dezvoltarea României. La acest moment aniversar, vreau să vă mulțumesc de două ori. Mai întâi pentru tot ceea ce faceți pentru tineri și pentru valorile pe care le promovați. În al doilea rând, vă mulțumesc deoarece, indirect, susțineți efortul și preocuparea mea de a construi o guvernare mai transparentă și mai aproape de cetățean. Acest obiectiv pe care mi l-am asumat are în centru principiul subsidiarității. Pentru ca acesta să genereze beneficiile aferente, este nevoie de construirea unor comunități coezive. Din acest punct de vedere, rolul jucat de Cercetașii României și de programele pe care le derulați este foarte important. Dumneavoastră construiți solidaritatea și coeziunea de care comunitățile locale au nevoie. Doresc să vă transmit cele mai bune gânduri, sincere aprecieri pentru tot ceea ce faceți și să vă asigur de tot sprijinul meu în proiectele pe care le veți întreprinde!"

Informaţii şi ştiri actualizate despre acest program găsiţi pe parcursul întregului an în secţiunea dedicată special presei pe http://scout.ro/centenar/comunicare.

Despre INSIDE BRAND

DESPRE ONCR

Marian Valerie Panait- Responsabil Relaţii Externe şi PR
Telefon 0720722901
e-mail: marian.panait@scout.ro
www.scout.ro sau http://scout.ro/centenar/

Cercetaşii sunt 4.42% din populaţia Globului, iar eu sunt unul dintre ei
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 63 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii, existând doar 6 ţări în lume care nu au organizaţii de cercetaşi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/cercetasii-romaniei-lanseaza-100-de-proiecte-pentru-romania