INSOFT Development & Consulting - singura companie românească cu 4 nominalizări în finala European IT & Software Excellence Awards

BUCURESTI - 1 martie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie, Internet

Live site

Proiectele și soluțiile din finala competiției reprezintă exemple de bună practică la nivel internațional și sunt atent selecționate pe baza unor criterii care au în vedere obiectivele vizate și rezultatele obținute.

INSOFT Development & Consulting  - singura companie românească cu 4 nominalizări în finala European IT & Software Excellence Awards
 Suntem onorați să reprezentăm industria românească de IT la cel mai înalt nivel, fiind singura companie din România, participantă la competiția din acest an, care a obținut un număr record de nominalizări și a reușit să impresioneze juriul cu proiectele valoroase implementate.

Cristian Aciubotăriței, CEO - INSOFT Development & Consulting

European IT & Software Excellence Awards este o competiție la care participă anual sute de organizații care au implementat proiecte și soluții IT complexe. La cea de-a opta ediție a European IT & Software Excellence Awards au fost înscrise peste 400 de proiecte din 31 de țări. După o atentă evaluare, juriul independent a selectat 86 de organizații din 21 de țări, să participe în finala competiției.

INSOFT este singura companie din România care a obținut 4 nominalizări în finală, pentru 2 proiecte distincte înscrise în competiție, la categoriile furnizori de soluții și ISV (Independent Software Vendor). O altă premieră este marcată și de faptul că INSOFT este singura companie din competiție care a obținut 2 nominalizări pentru proiecte distincte, în cadrul aceleiași secțiuni:

-Soluția anului pentru Sectorul Public/Utilități - pentru proiectul INFUSE - „Instruire pentru furnizarea de servicii moderne”

-Soluția anului pentru Sectorul Public/Utilități - pentru proiectul ADETIM - „Soluție inovativă de e-business”

-Soluția anului pentru dezvoltarea de software inovativ - pentru proiectul INFUSE - „Instruire pentru furnizarea de servicii moderne”

-Soluția anului pentru domeniul Guvernamental/ Utilități - pentru proiectul ADETIM - „Soluție inovativă de e-business”

Este fără îndoială o performanță, obținerea a patru nominalizări în finala European IT & Software Excellence Awards, ținând cont că în competiție au intrat unele dintre cele mai puternice companii IT din Europa. Acest succes se datorează în primul rând echipei de specialiști INSOFT care dovedește încă o dată că deține expertiza necesară pentru dezvoltarea de soluții IT moderne și implementarea de proiecte de impact, ce reprezintă exemple de bună practică la nivel internațional”, a declarat Cristian Aciubotăriței, CEO - INSOFT Development & Consulting.

Cele 2 proiecte selectate în finală s-au remarcat prin obiectivele ambițioase, eficiența soluțiilor IT dezvoltate, rezultatele obținute și numărul mare de beneficiari finali –reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrației publice locale, persoane din grupuri vulnerabile, publicul larg.

Proiectul INFUSE – „Instruire pentru furnizarea de servicii moderne” a fost implementat pentru Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în parteneriat cu alte companii din mediul privat. În cadrul proiectului, INSOFT a furnizat o soluție completă de tip eLearning pentru instruirea și certificarea competențelor a 6.500 de specialiști din domeniul incluziunii sociale, care au avut acces la 40 de cursuri interactive dezvoltate de o echipă multidisciplinară de specialiști. De asemenea, 43 de centre de videoconferință au fost complet echipate și a fost dezvoltat un sistem integrat care a permis colaborarea, instruirea și managementul grupului țintă vizat.

Proiectul „Soluție inovativă de e-business” sprijină dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontalieră româno-sârbă, prin dezvoltarea și implementarea în cadrul ADETIM (Agenția de Dezvoltare Economică Timiș) a unei platforme informatice interactive, cu rolul de a promova oportunitățile de afaceri în regiunea transfrontalieră, cu precădere la nivelul județului Timiș și a municipiului Vrsac.

La competiția din acest an, am primit cele mai multe propuneri de proiecte și soluții, acoperind domenii foarte diverse – de la mobilitate, securitate și management până la soluții SaaS (software-as-a-service) pentru piețe și industrii cheie și de la sisteme data-driven la soluții care înlocuiesc sistemele vechi și costisitoare cu aplicații mult mai eficiente, care utilizează din ce în ce mai mult cloud-ul. Rezultatul reprezintă cea mai bună reclamă pentru capacitatea industriei europene de IT și suntem impresionați de performanțele obținute și de efortul depus pentru furnizarea unor soluții IT eficiente” - John Garratt, președintele juriului și redactor la publicația IT Europa.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/insoft-development-and-consulting/insoft-development-consulting-singura-companie-romaneasca-cu-4-nominalizari-in-finala-european-it-software-excellence-awards