Locuri de munca pe litoral

BUCURESTI - 14 august 2017

Comunicat tip General in HR

Pentru ca sezonul estival tine foarte putin, iar in fiecare an vremea nu prea mai tine cu noi in acest sens, am ajuns sa avem un loc de munca pe litoral, pe perioada vacantei, doar 2 luni. Ca sa ne gasim un loc de munca pe litoral, trebuie sa cautam din timp, inca din primavara.

Locuri de munca

Locuri de munca

Sunt anumiti angajatori care publica anunturi cu locuri de munca foarte devreme, pentru a nu ramane fara personal in afacerea pe care o conduc. Poti sa optezi in a lucra in restaurant (terasa), in hotel (ca receptioner, camerista), sa vinzi inghetata, sa lucrezi la patiserie, sa fii animator pentru copii fie pe faleza, fie in hoteluri, sa inchiriezi sezlonguri pe plaja,  iar lista poate continua cu o serie de alte locuri de munca disponibile pe litoral.

Locurile de munca pe litoral pot fi gasite la agentia locala pentru ocuparea fortei de munca, pe internet in anunturile de profil ale site-urilor specializate cum ar fi: Joblists.ro, Bestjobs.eu, Olx.ro si asa mai departe. Cum internetul este la moda acum, printr-o simpla tastare pe Google puteti avea o lista intreaga de unde sa alegeti ce vi se potriveste. Salariile ar trebui sa fie mai mari decat un salariu mediu pe economie, iar daca vii din provincie, de obicei se asigura cazarea si 2 mese pe zi, ceea ce te avantajeaza, pentru ca poti pune bani deoparte sau daca esti tanar si vrei sa te si distrezi in timpul liber care nu este foarte mult, o poti face daca nu trebuie sa strangi banii respectivi.

Pe Facebook poti avea norocul sa gasesti din timp un loc de munca pe litoral, daca te inscrii in grupurile de profil. Locuri de munca pe litoral poti gasi chiar in Constanta, unde sunt cateva plaje dar si hoteluri unde este nevoie de personal, apoi in Mamaia, statiunea cea mai selecta de pe litoral. Locuri de munca pe litoral puteti gasi si in statiunile din sudul Constantei: Eforie, Costinesti, Neptun, Olimp, Jupiter, Saturn, Venus si chiar in Mangalia. Daca doriti distractie mare in timpul liber puteti alege Vama Veche sau 2 Mai, mai departe de Mangalia, chiar aproape de granita cu Bulgaria.

 Un lucru care nu prea este ok, desi acum legea cere sa se faca contract de munca obligatoriu, chiar si pe perioada scurta, angajatorii de pe litoral prefera sa nu faca contract de munca. Contractul pe perioada determinata nu prezinta nicio diferenta fata de cel temporar, singura diferenta este ca pe contractul pe perioada determinata este specificata data la care expira.

Atunci cand iti cauti un loc de munca, fie el si pe litoral, fiind un loc de munca temporar, este important si de preferat sa fie si legat de ceva care sa te ajute in viitor, sa conteze la CV-ul tau atunci cand doresti sa iti gasesti  un loc de munca permanent. Pentru un loc de munca pe litoral iti trebuie capacitate rapida de acomodare, deprindere cu ceea ce este de facut, sa fii disponibil sa lucrezi peste program.

Anul acesta au fost disponibile foarte multe locuri de munca pe litoral, ca: receptioner, lucrator in alimentatie publica, spalatoreasa, ospatar, barman, bucatar, spalator de vase, ingrijitor spatii hoteliere, camerista, agent de curatenie, dulgher, agent de paza, brutar, etc. Cu toate ca au fost disponibile foarte multe posturi, ele nu au fost ocupate, angajatorii aflandu-se astfel in criza de personal pentru locurile de munca de pe litoral. Un motiv important ar fi acela ca programul de munca este mult prea incarcat, iar banii nu sunt suficient de multi pentru munca prestata si tinerii vor sa nu isi iroseasca vacanta care si asa a devenit prea scurta, deoarece examenele se termina tot mai tarziu, in vara.

Cineva care are o terasa cu autoservire descrie intr-o discutie pe un forum ca a avut nevoie de personal care sa lucreze o zi cu zi de dimineata de la 8.00 si pana seara la ora 23.00, 24.00, oferind 1600 de lei. Nu s-au inghesuit multi care sa accepte aceasta oferta, considerand ca mai bine stau acasa pe banii parintilor decat sa munceasca pe litoral atatea ore care unii considera ca nu sunt respectate, ca uneori ajungi sa muncesti mult peste programul stabilit.

   Am intalnit familii care isi lasa casa in locul in care traiesc si pleaca pe litoral sa munceasca: el sofer la pensiune, sotia camerista si copilul isi vede frumos de copilarie. Asa reusesc sa stranga bani pentru a supravietui jumatate din iarna, pentru ca acolo de unde vin, locurile de munca sunt putine si platite cu prea putini bani incat sa isi permita sa traiasca. Din pacate sunt reale astfel de cazuri , dar merita chiar si asa, tinand cont ca mai ies si la o plaja atunci cand timpul le permite, cazarea si 2 mese le au asigurate.

  Ospatarii nu au salariile mari, dar ies bani din tips. In general locurile de munca pe litoral nu sunt platite foarte bine, dar se fac bani pe langa salarii. Trebuie doar sa stii sa te porti si sa profiti de ceea ce ai putea face in plus, pentru ca altfel ai lucra degeaba, ai ramane doar cu oboseala si cu putina distractie in timpul liber. Cum se spune ca tipsul este 10% din fiecare nota, acest lucru nu este valabil pentru toti. Unii lasa mult mai putin, altii deloc sau sunt si cazuri in care se lasa tips foarte mare. Unii ospatari spun ca ajung si la 5000 de lei pe o singura luna. Este foarte bine si se merita, nu?

  Ca sa lucrezi vara pe litoral inseamna sa capeti experienta, sa te dezvolti ca om, sa capeti mai multa incredere in tine, sa adaugi Cv-ului tau aceasta experienta care va conta poate pe viitor.

   De ce sa stam sa pierdem vara si sa nu ne cautam locuri de munca pe litoral? Poate fi un castig destul de mare atat financiar cat si pe plan personal. Luna august este luna de varf in sezonul estival, iar atunci cu siguranta tipsurile vor fi mult mai mari si se merita sa ai un loc de munca pe litoral, deoarece pentru o slujba temporara, nu gasesti nicaieri sa castigi asa multi bani.

Aplica la cele mai noi locuri de munca din tara si din strainatate pe www.jobslist.ro

Despre JOBSLIST

JOBSLIST.RO - Locuri de munca

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jobslist/locuri-de-munca-pe-litoral1