e-Leaders-for-a-Day: 10 studenti au petrecut o zi cu manageri din companii de top pentru a intelege impactul tehnologiei in afaceri

BUCURESTI - 17 octombrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti, 17 Octombrie - Zece studenti din Bucuresti au participat ieri la prima editie internationala a proiectului e-Leaders-for-a-Day, un eveniment european ce le ofera tinerilor oportunitatea de a invata din experienta unor lideri din domeniul IT&C si din companii care folosesc intensiv tehnologia in activitatile curente.

Cei zece studenti au stat pentru o zi “in umbra” a 13 manageri de top din Romania, intrand in contact cu mediul specific profesiei pe care si-au ales-o. Scopul initiativei a fost de a le oferi tinerilor sansa de a lua decizii informate in ceea ce priveste cariera lor, de a intra in contact cu mediul de afaceri si de a-si imbunatati oportunitatile de cariera in IT&C.

”Fiecare dintre intalnirile cu cei patru oameni cheie din ING Bank a fost o experienta unica: am aflat lucruri noi despre legatura companie-client, despre importanta tehnologiei in crearea acestei legaturi. Am primit numeroase sfaturi in privinta atitudinii pe care trebuie sa o adopt in construirea unei cariere si in privinta abilitatilor pe care trebuie sa le dobandesc pentru a-mi asigura succesul.” – Corina Tanase, studenta la Universitatea din Bucuresti.

”Florin Soare, manager Accenture, mi-a vorbit despre ce inseamna profesia lui si cum sa excelezi in domeniul in care activeaza compania. Am retinut faptul ca cea mai importanta componenta in relatia cu clientii este comunicarea pentru ca daca nu stii cerintele clientului, nu vei sti ce sa-i oferi.” - Felicia Hemei, studenta la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

”Dupa aceasta zi petrecuta la Cisco Systems am inteles ca nu trebuie sa incerci cu tot dinadinsul sa fii remarcat, ci sa-ti dai silinta sa faci lucrurile bine, iar recunoasterea va veni de la sine.” - Catalin Alexandru Stafie, student la Universitatea Politehnica din Bucuresti

In 2014, e-Leaders-for-a-Day are loc in 8 metropole din Europa – Amsterdam, Barcelona, Berlin, Bucuresti, Dublin, Helsinki, Londra si Praga. 80 de alumni Junior Achievement cu varsta intre 19 si 21 de ani au oportunitatea de a intalni 80 de lideri exceptionali. Fiecare tanar are ca partener un lider, interactioneaza cu echipa acestuia si afla mai multe informatii despre munca si responsabilitatile acestuia. Inainte de eveniment, studentii au participat la un webinar eSkills sustinut de organizatia europeana JA-YE cu participarea regionala a Microsoft si Accenture, parteneri ai proiectului la nivel european.

A fost o experienta interesanta pentru noi sa-l cunoastem pe Mihai, un viitor antreprenor in domeniul IT&C. Speram sa vedem cat mai multe astfel de initiative in randul tinerilor si cat mai multe branduri romanesti. I-am povestit despre importanta de a gandi la un produs atat partea tehnologica, cat si partea comerciala si ce inseamna a oferi clientilor o experienta completa.” - Radu Pavel,  Manager Freescale Automotive MCU Software

Initiativa e-Leaders-for-a-Day vine in contextul in care criza economica a demonstrat ca forta de munca din Europa nu tine pasul cu ritmul necesar de dezvoltare a abilitatilor IT&C. In pofida ratei somajului de peste 10%, angajatorii nu gasesc candidati cu o pregatire IT&C adecvata locurilor de munca disponibile. Educatia antreprenoriala ofera tinerilor oportunitati de a accesa profesii in domeniul digital sau de a deveni antreprenori si deci angajatori.

In Romania, initiativa e-Leaders-for-a-Day este sustinuta de companiile Accenture, BASF, Cisco Systems, Freescale Romania, Google, ING Bank, Intel, Microsoft si Samsung Electronics si de catre de Dl. Varujan Pambuccian, ambasadorul eSkills Week in Romania.

Aflati mai multe despre initiativa e-Leaders-for-a-Day pe www.leadersforaday.ja-ye.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/e-leaders-for-a-day-10-studenti-au-petrecut-o-zi-cu-manageri-din-companii-de-top-pentru-a-intelege-impactul-tehnologiei-in-afaceri