Zeci de copii din familii vulnerabile vor participa la Taberele JYSK de la Casa Bună pentru al doilea an

BUCURESTI - 26 aprilie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Retail, CSR

Proiectul Tabăra JYSK la Casa Bună, organizat de Asociația Casa Bună și sponsorizat de JYSK România, continuă pentru al doilea an cu o nouă serie de tabere la care vor lua parte copii din familii defavorizate. Prima tabără a început pe 18 aprilie, când prima serie de copii a ajuns la Casa Bună.

Taberele JYSK de la Casa Bună

În prima tabără participă șapte copii de clasa a VIII-a din cartierul Ferentari și comunele Jilava și Pojorâta. Ei petrec o săptămână la Casa Bună alături de voluntari, iar în acest timp fac meditații, gătesc sănătos, iau parte la activități casnice, învață să aibă grijă de lucrurile lor, să facă curat, să își împartă sarcinile în casă și fac sport. În programul de săptămâna aceasta sunt incluse și pregătirea mesei pentru Sărbătorile Pascale, precum și o vizită în București.

Prima serie a ajuns la Casa Bună

Pentru că primii participanți la tabără sunt cu toții în clasa a VIII-a, ei fac deja parte dintr-un program de pregătire pentru examenul de capacitate, organizat tot de Casa Bună.

“Pentru noi este un real succes sa avem 24 copii în clasa a 8-a și ne dorim tare mult să îi menținem în programul de meditații și aproape de noi în această perioadă dificilă pentru ei. Prima tabără, aceasta din aprilie, este dedicată lor în speranța în care ajung să cunoască meditatorii față în față, ajung să se împrietenească între ei, cu scopul final de a-i motiva să rămână în programul de meditații și de a continua sa își dorească să meargă mai departe cu educația”, spune Anca Sandu, Președinte al Asociației Casa Bună.

În următoarele tabere vor participa copii de toate vârstele, iar printre participanți se vor număra, pe lângă copiii din Ferentari și Jilava, și copii din zona rurală, din comunele argeșene Nucșoara și Lerești, care vor veni pentru o săptămână în București, la Casa Bună. Sunt planificate în total 8 tabere în perioada aprilie – octombrie 2022.

“La Casa Bună se întâmplă lucruri minunate și ne bucurăm că JYSK poate da o mână de ajutor. Când vedem tot ce fac voluntarii asociației, ne întrebăm de multe ori de unde au atâta energie. Cu ajutorul lor, copii care riscau să renunțe la școală merg de ani buni la meditații, participă la ore de lectură, la ateliere de croitorie, descoperă că e plăcut să facă sport, că e interesant să citească o carte și că e important să aibă grijă de sănătatea lor. La Casa Bună e o energie extraordinară, iar în taberele JYSK copiii vor avea ocazia să se bucure de această energie, să învețe din ea și să folosească apoi ce au învățat, pentru a aplica în viața de zi cu zi”, spune Raluca Dascălu, Communications Manager JYSK România.

Organizare eficientă și voluntari inimoși

Din experiența de anul trecut, organizatorii au învățat că succesul programului ține de două lucruri principale: o organizare extrem de eficientă, care presupune pregătirea în detaliu a programului, pe zile și pe ore, și stabilirea exactă a regulilor și rolurilor fiecăruia, precum și implicarea voluntarilor, care îi sprijină zilnic în activitățile din tabără.

“De fiecare data când ne întâlnim cu copiii ne întreabă de tabere, când mai facem, dacă sunt și ei pe lista anul acesta. Ne bucură tare mult sa primim acest feedback și ne bucură și mai tare să îi auzim cu câtă bucurie povestesc altor copii despre experiența lor din tabere. Au avut copiii care au revenit către noi și ne-au spus ca după tabără au continuat să se culce mai devreme, să mănânce mai sănătos (mai puțină sare, mai puțină pâine). E un sentiment plăcut să știi că unele dintre obiceiurile din tabără se continuă și după tabără, în viața lor de zi cu zi. Părinții sunt deschiși și sprijină inițiativa noastră”, spune Anca Sandu.

Prima ediție a proiectului Tabăra JYSK a avut loc în 2021. Atunci, 83 de copii au luat parte în total la cele nouă tabere, desfășurate pe parcursul a șase luni. Proiectul Tabăra JYSK a fost și premiat în cadrul Galei CSR Awards, la categoria Educație.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jysk-romania-srl/zeci-de-copii-din-familii-vulnerabile-vor-participa-la-taberele-jysk-de-la-casa-buna-pentru-al-doilea-an