Singurul site de recrutare online neclonat dupa celelalte: 1001 Locuri De Munca

BUCURESTI - 20 iunie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Pe o piaţă a recrutării online dominată de site-uri convenţionale de tip "bancă-de-cv-uri", Kevin Software and Design a lansat primul website care îşi propune să faciliteze recrutarea prin internet de o manieră radical diferită: www.1001-LocuriDeMunca.ro.

Singurul site de recrutare online neclonat dupa celelalte: 1001 Locuri De Munca

Conceptul original implementat de KSD se adresează acelor firme conştiente de importanţa comunicării online, pentru care propria pagină web reprezintă mai mult decât o simplă foaie de prezentare. Spre deosebire de site-urile de recrutare deja existente în România, 1001 Locuri de muncă vine cu câteva noutăţi absolute, dintre care cele mai importante sunt eliminarea totală a tradiţionalei secţiuni "bancă-de-cv-uri" precum şi eliminarea totală a necesităţii angajatorilor de a investi efort în popularizarea ofertei de muncă şi altfel decât pe propria pagină web.

Aceste lucruri sunt posibile datorită faptului că 1001 Locuri de muncă funcţionează ca un index al tuturor paginilor de resurse umane din internetul românesc. Când o companie anunţă pe propria pagină de resurse umane disponibilitatea unui post, site-ul 1001 Locuri de muncă indexează anunţul respectiv şi creează un link (o legătură) către el. În funcţie de perioada de reindexare, linkul poate rămâne activ între o săptămână şi câteva luni. Companiile pot astfel să recruteze numai pe baza anunţurilor postate pe site-ul propriu, fără să mai apeleze la intermediari, reducând substanţial costurile - de bani şi mai ales de timp - dedicate procesului de recrutare online.

"Companiile conştiente de importanţa comunicării online, care folosesc website-ul propriu şi pentru activităţi de recrutare, se lovesc de obicei de următoarea problemă: potenţialii candidaţi nu ştiu de existenţa site-ului şi nu ştiu că există posibilitatea de a aplica pentru un job direct de pe site-ul firmei în cauză. 1001 Locuri de muncă îşi propune drept scop principal să rezolve tocmai această problemă, contribuind substanţial la îmbunătăţirea vizibilităţii paginilor de resurse umane de pe site-urile companiilor. De ce lipseşte banca de CV-uri? Pe site-ul nostru ar fi inutilă, întrucât celălalt scop de bază al directorului 1001 Locuri de muncă este tocmai acela de a ajuta companiile să îşi formeze propriile bănci de CV-uri, în funcţie de propriile modele de CV-uri, fără să mai depindă de alte bănci de CV-uri. " - a declarat domnul Lucian Sârbu, manager de proiect pentru site-ul www.1001-locuridemunca.ro.

Pentru primul an de funcţionare a site-ului, iniţiatorii săi şi-au propus atingerea unui target de 25-35.000 de vizitatori unici / lună şi consolidarea poziţiei de lider al site-urilor neconvenţionale de recrutare online. În acest scop, au fost puse în joc nu doar competenţe de web design şi programare, ci şi de optimizare de site-uri, marketing pe internet şi copywriting pentru pagini web.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ksd-romania/singurul-site-de-recrutare-online-neclonat-dupa-celelalte-1001-locuri-de-munca