Publicaţia “Eurolider” este premiată pentru eficienţă în susţinerea concurenţei loiale.

BUCURESTI - 19 mai 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Platforma Central Europeană pentru o Competiţie Loială şi Transparentă (CEFTAC), iniţiativă regională susţinută de Uniunea Europeană, a acordat premiile anuale ce recompensează conduita şi performanţele în domeniul concurenţei. Revista Eurolider, editată de trustul de presă Media On, a fost laureată la categoria 'Cea mai eficientă companie media pentru susţinerea concurenţei loiale europene'.

În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor CEFTAC, Ionel Dancă, Editor Executiv al publicaţiei EUROLIDER, a ţinut să mulţumească organizatorilor pentru distincţia oferită care « vine să confirme valoarea acestui proiect editorial de analiză şi evaluare a performanţelor României în vederea integrării europene ».
Legat de tema supusă dezbaterii de “Casa Europei”, despre impactul socio-economic al integrării României în Uniunea Europeană, editorul executiv al revistei EUROLIDER a ţinut să avertizeze că « lipsa de curaj a oficialilor europeni în stabilirea fermă a datei de aderare amână o dezbatere necesară cu privire la statutul României în cadrul Uniunii Europene. »
În acest sens, Ionel Dancă este de părere că « România va continua să se cramponeze de steguleţe colorate în fel şi chip pe aspecte tehnice ale integrării şi încă nu ştim care ne sunt priorităţile ca viitor stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene ». De altfel, numărul 43/ Mai al revistei EUROLIDER este dedicat tocmai acestei problematici: care sunt interesele României la Bruxelles şi cine le reprezintă. De pildă, cine va fi comisarul României şi ce portofoliu va ocupa acesta ?
Platforma CEFTAC este un proiect coordonat în România de Eurolink - Casa Europei, care funcţionează cu sprijin PHARE pentru armonizarea legislaţiei române şi europene în domeniul concurenţei. Gala Platformei CEFTAC, s-a desfăşurat joi, 18 mai, la Palatul Parlamentului sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Uniunii Europene.

Despre Media On

Media On
Marius Meruţă
PR Eurolider