Ceremonia de deschidere a exerciţiului româno-canadian de la Mihail Kogălniceanu

BUCURESTI - 8 martie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Religie

Ceremonia de deschidere a exerciţiului aerian româno-canadian care se desfăşoară în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, a avut loc luni, 7 martie, în prezenţa şefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, a ambasadorului Canadei la Bucureşti, Joanne Lemay, şi a comandantului Diviziei 1 Canadiană, generalul-maior Dean Milner.

  Ceremonia de deschidere a exerciţiului româno-canadian de la Mihail Kogălniceanu

 Generalul Ciucă le-a urat succes participanţilor la exerciţiu, subliniind importanţa cooperării dintre armatele României şi Canadei atât la nivelul forţelor aeriene, cât şi la cel al forţelor terestre şi navale.

            "Prin activităţile de instruire planificate în acest an vom exersa procedurile comune în facilităţile de instruire avute la dispoziţie, concomitent cu menţinerea unei prezenţe persistente a trupelor NATO la graniţa sud-estică a Alianţei”, a spus şeful Statului Major General.

            Cu acest prilej, generalul Nicolae Ciucă a precizat că, în acest an, sunt planificate circa 120 de exerciţii multinaţionale, atât în ţară cât şi peste hotare, şi a mulţumit armatelor ţărilor NATO şi partenere care au decis să participe la exerciţiile organizate de România. “Îi felicit pe militarii noştri pentru dedicaţia şi profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea acestor misiuni", a concluzionat şeful SMG.

            Aproximativ 200 de militari din Forţele Aeriene Române, cu aeronave MiG-21 LanceR şi IAR-330 Puma, vor desfăşura, în perioada 1 martie - 10 aprilie, antrenamente specifice împreună cu un detaşament format din aproximativ 100 de militari cu patru aeronave de tip CF-18 Hornet aparţinând Forţelor Aeriene Regale Canadiene.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.